banner_bindweefselmassage

Bindweefselmassage

Een bindweefselmassage is een uitstekende manier om de huidconditie te verbeteren. De behandeling verhoogt de doorbloeding en activeert de stofwisseling. Deze massage is zeer geschikt als rimpel- en littekenbehandeling. Het is belangrijk dat de bindweefselmassage goed wordt uitgevoerd. De huidspecialiste past een speciale techniek toe, waarbij invloed wordt uitgeoefend op de middelste huidlaag. Door de diepe massage technieken die op het bindweefsel inwerken, vervormen de fibroblasten (bindweefselcellen) waardoor de huid aangezet wordt tot vernieuwing en daarmee samenhangende versteviging uitwerkt.

Bindweefselmassage wordt zowel op het gezicht als op het lichaam uitgevoerd.

Bindweefsel

Bindweefsel is vergelijkbaar met het cement tussen de stenen van een huis. Door ons hele lichaam verbindt en ondersteunt het organen, gewrichten en spieren. Bindweefsel leidt ook bloedvaten en zenuwen naar de organen en beschermt tegen infecties. Ook hebben de cellen in bindweefsel een grote rol bij het wondgenezingsproces. Het onderhuidse bindweefsel isoleert warmte, slaat energie op en is verantwoordelijk voor het transport van zuurstof, voedings -en afvalstoffen.

Behandeling in kuurvorm

Voor optimaal resultaat zijn meerdere bindweefselmassages nodig. Naarmate de kuur vordert wordt het weefsel soepeler en de structuur van de huid gaat er steeds beter uitzien. De huid raakt beter doorbloed en afvalstoffen worden sneller afgevoerd. Afhankelijk van de doelstelling, behandelindicatie en de huidconditie wordt de behandelfrequentie vastgesteld – meestal zes tot twaalf behandelingen.

Resultaat

Na een aantal behandelingen zal de huid gladder aanvoelen wanneer u over uw huid strijkt. Uw huid is steviger geworden en fijne lijntjes zijn sterk verbeterd. Ook heeft de bindweefselbehandeling op benen en billen een gunstig effect op mensen die last hebben van onrustige pijnlijke, snel vermoeide benen doordat de doorbloeding wordt gestimuleerd en afvalstoffen beter worden afgevoerd.

Indicaties bindweefselmassage

* Verbetering van de huidconditie

* Stimulering van de doorbloeding van de huid

* Stressreductie door opheffen van de onderhuidse verklevingen

* Verbetering van de opname van werkstoffen

* Nieuwe aanmaak van collageen

* Bevordering van de celdeling

* Verbetering van de huidstructuur

* Vermindering van rimpels, kraaienpootjes en littekens

* Positieve invloed op de huidweerstand

Contra-indicaties bindweefselmassage

* Koorts

* Hartklachten

* Bloeddruk problemen

* Algehele malaise

* Hemofilie

* Kwaadaardige tumoren

* Tijdens de zwangerschap

* Chronische eczeem