MBC_Injectables_Groot

Botox

Met het verstrijken van de jaren verandert uw gezicht en vermindert de natuurlijke elasticiteit van uw huid. U kunt last krijgen van rimpels, volumeverlies en veranderde contouren. Soms kan het dan voelen alsof uw gezicht niet meer past bij hoe u zich van binnen voelt. Met botox injectables kunnen we het volume herstellen en rimpels verzachten waardoor u weer tevreden zal zijn met uw uiterlijk.

Heeft u last van overmatig zweten, tandenknarsen of migraine? Ook dan kan een behandeling met botox uitkomst bieden. Mee informatie over de behandelingen leest u op deze pagina.

 

Bij Medical Beauty Center staat kwaliteit en veiligheid op nummer 1!

U wordt behandeld door een KNMG erkend cosmetisch arts en er wordt gebruik gemaakt van botuline toxine van het merk Allergan.

 

Veilig, deskundig en betrouwbaar – KNMG erkende cosmetische arts

Bij Medical Beauty Center worden de botox behandelingen uitgevoerd in onze kliniek te Hoogerheide door drs. Raymond de Zeeuw.

Sinds 2019 is dr. de Zeeuw officieel een gecertificeerd cosmetisch arts KNMG. Vanaf 1 juli 2019 is ‘cosmetische geneeskunde’ erkend als geneeskundig profiel en is de titel ‘cosmetisch arts KNMG’  wettelijk beschermd. Hierdoor kunnen cliënten en patiënten nagaan of een cosmetisch arts daadwerkelijk daarvoor opgeleid is.

Hij is BIG geregistreerd als arts onder nummer 69046162601.

Daarnaast ben is hij lid van de Benelux vereniging voor flebologie, de Dutch College of Phlebology (DCoP) en de Nederlandse Vereniging voor Cosmetische Geneeskunde (NVCG).

Klik hier voor meer info over dr. Raymond de Zeeuw >>>

 

Allergan is een van de drie veilige en geregistreerde botuline-toxine merken.

Kenmerken van Allergan

Bewezen veilig en betrouwbaar product. Lange werkzaamheid

Uitstekend geschikt voor de behandeling van rimpels en overmatig zweten

Hoge klanttevredenheid (97% van de klanten kiest bij een vervolgbehandeling voor Allergan©)

Langdurige werkzaamheid (gemiddeld drie tot wel maximaal vijf maanden)

 

Informatie over de behandelingen met Botox

Botox bij expressie rimpels

Algemeen

Botox kan worden toegepast om uw dynamische rimpels te doen afnemen. Echter werkt botox op een andere wijze als bijvoorbeeld een filler, wat eveneens kan worden gebruikt om rimpels te verminderen.

Als we ouder worden ontstaan er rimpels en dan met name op die plaatsen in het gezicht waar de mimiek het sterkste is. Botox blokkeert de prikkeloverdracht van zenuw naar spier, zodat deze tijdelijk (dus niet permanent!) minder krachtig wordt. Doordat de spiertjes niet kunnen samentrekken, blijft de huid ontspannen en zal de rimpel minder zichtbaar zijn. U zult na enkele maanden na de botox behandeling zien dat de spieractiviteit zich weer volledig herstelt. Bij regelmatige behandeling met botox blijft de stof wel langer actief. Maar het resultaat is dus nooit blijvend.

Botox is bij uitstek geschikt voor de behandeling van rimpels in het gezicht waar de mimiek het sterkste is, waaronder de fronsrimpel, de rimpels op het voorhoofd en de kraaienpootjes.

 

Hoe gaan we te werk?

Tijdens het eerste consult wordt geluisterd naar uw wensen en de verwachtingen van de behandeling. Na deze anamnese en onderzoek van uw gelaat wordt een advies gegeven wat tot het beste resultaat zou kunnen leiden.

Indien botox wordt geadviseerd dient u er rekening mee te houden dat een vervolgbehandeling voor u nodig blijft, aangezien de werking van botox tijdelijk is

Een botox behandeling duurt ongeveer vijf tot tien minuten. Met een heel klein naaldje wordt botox in de spier geïnjecteerd. De meeste mensen ervaren dit niet als pijnlijk.

 

Na de behandeling

Na de botox behandeling kan de huid wat rood zijn als reactie op het prikken, echter verdwijnt dit doorgaans binnen een half uur tot een uur. De botox werkt alleen op de behandelde spier en niet op de rest van het lichaam, waardoor deze behandelingen relatief ongevaarlijk zijn. Er komen vrijwel nooit bijwerkingen voor.

De eerste twee tot vier uur na een botox behandeling moeten de behandelde spieren veel worden aangespannen, dus u wordt aangeraden bijvoorbeeld veel te fronsen of het voorhoofd op te trekken, maar dat hangt dus af van het behandelde gebied.

Ga de eerste paar uur na de botox behandeling niet liggen of bukken, maar hou het hoofd zo veel mogelijk rechtop. Make-up of crème mag een uur na de botox behandeling worden gebruikt. Vermijd intensieve druk of massage van het behandelde gebied de eerste dagen na de botox behandeling.

 

Effect na een botox behandeling

Enkele dagen na de botox behandeling begint de botox te werken en neemt de spieractiviteit af. Na twee weken is het effect op de spier maximaal. De rimpels zijn veel minder diep en de huid zal op termijn steeds gladder worden. Het effect van een botox behandeling blijft gemiddeld drie tot vijf maanden zichtbaar. Vaak is het zo dat na meerdere botox behandelingen het effect langer aanhoudt. Om het gewenste resultaat te behouden hebben de meeste mensen om de drie tot zes maanden botox behandelingen nodig.

 

Botox tegen overmatig transpireren

Algemeen

Een andere toepassing van botox is een botox behandeling tegen overmatige transpiratie. Overmatig transpireren (hyperhidrosis) komt veelvuldig voor, dit kan vooral merkbaar zijn onder de oksels maar bijvoorbeeld ook het aan de handen of voeten. Overmatig transpireren kan ook een grote invloed hebben op iemands sociale leven. De oorzaak is vaak niet aan te wijzen, maar een botox behandeling kan de oplossing voor u zijn!

Behandeling

Een inspuiting met botox in de huid leidt tot een ongeveer 95% reductie in de zweetproductie. De botox behandeling heeft nagenoeg geen invloed op de zweetproductie elders op het lichaam en de uitscheiding van afvalstoffen via transpiratie blijft intact.

Tijdens de botox behandeling worden in het gebied om de 1-2 centimeter kleine oppervlakkige injecties gegeven. De meeste cliënten ervaren de injecties met botox niet als pijnlijk en ondergaan de behandeling zonder verdoving.

 

Effect van Botox behandeling tegen overmatige transpiratie

Na ongeveer vijf dagen is het effect van de botox al enigszins merkbaar. Na twee weken is de zweetproductie maximaal gereduceerd. Mocht een stukje van het behandelde gebied onvoldoende reageren, kan er zo nodig een correctie worden uitgevoerd

De werkingsduur van de behandeling verschilt van persoon tot persoon, gemiddeld drie tot negen maanden. De botox behandeling kan daarna probleemloos worden herhaald.

 

Prijzen

Botoxbehandelingen

Rimpels/fronslijnen/kraaienpootjes/voorhoofdslijnen/lift wenkbrauwen/tandenknarsen

Omschrijving Tarief
1 zone 170,00
2 zones 299,00
3 zones 399,00
halve zone 85,00

Overmatig transpireren

Oksels/handen/voeten

Omschrijving Tarief
Hyperhidrosis 50U 350,00
Hyperhidrosis 100U 450,00

 

Botox injectables kunnen eventueel ook op aanvraag uitgevoerd worden door Drs. Emmi Friedeman, plastisch chirurg verbonden aan het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Zij  is lid van de NVPC (= Nederlandse Vereniging van Plastische Chirurgen). Deze behandelingen worden echter alleen uitgevoerd in het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Prijzen hiervan zijn op aanvraag.

Interesse of vragen ?

Maak een afspraak voor een kosteloos en vrijblijvend intakegesprek via email info@medicalbeautycenter.nl of bel 0164-652187