MBC_Spataderen_groot_1

Echoscleroseren

Wegspuiten van spataderen onder echogeleide

Deze behandelingen worden op locatie in onze kliniek te Hoogerheide uitgevoerd door drs. Raymond de Zeeuw, erkend cosmetisch arts KNMG en Fleboloog.

Voor het wegspuiten van grotere spataderen kan gebruik worden gemaakt van echogeleide sclerocompressietherapie met foam. Tijdens deze behandeling wordt een schuimoplossing van vloeistof en lucht in de spatader gespoten. Het schuim duwt het bloed voor zich uit en zorgt voor een verkleving van de bloedvatwanden. De spatader verandert geleidelijk in een strengetje, om tenslotte geheel of gedeeltelijk te verdwijnen.

Geen operatie
Deze behandeling is een succesvol alternatief voor patiënten die liever geen operatie of inwendige lasertherapie wensen of bij wie deze ingrepen technisch gezien niet uitvoerbaar blijken te zijn.
Tijdens de behandeling wordt met behulp van de duplex (echo-onderzoek) gecontroleerd waar het schuim zich bevindt en of het gewenste resultaat is bereikt. Na het inspuiten wordt de ader dichtgedrukt met een wattenrol en twee verbandkousen. De kous dien je 7-10 dagen dag en nacht te dragen en daarna nog 7 dagen overdag, afhankelijk van de dikte van de spatader. s’ Nachts moet een kous worden uitgetrokken. De compressie zorgt ervoor dat de aders dichtgroeien en onzichtbaar worden.

Behandeling
Het echogeleid wegspuiten van spataderen met schuim duurt ongeveer 20 minuten. Daarna kun je naar huis en mag je jouw werkzaamheden hervatten. Na de behandeling mag je ook zelf autorijden. Vermijd wel hoge druk op de benen gedurende de eerste 2 weken.

Prijzen

Omschrijving Tarief
Eerste consult, duplexonderzoek zonder behandeling 135,00
Eerste behandeling per been 120,00
Eerste behandeling 2 benen 170,00
Elke vervolgbehandeling per been 95,00
Elke vervolgbehandeling 2 benen 145,00
Eerste consult, duplexonderzoek en eerste behandeling 1 been 240,00
Eerste consult, duplexonderzoek en eerste behandeling 2 benen 290,00
Kous 15,00
Intake 35,00

 

Nieuwsgierig geworden?
Heb je al langere tijd last hinderlijke spataderen?

Neem gerust contact op en laten we samen kijken wat de mogelijkheden zijn.

 

dcop-logo                   benelux-vereniging-flebologie-logo