banner_onthar_groot

Elektrisch ontharen

Elektrisch ontharen is door de jaren heen de meest gebruikte methode voor definitief ontharen. Bij elektrisch ontharen wordt een dun naaldje langs de haar naar binnen gebracht. Een klein stroomstootje zorgt dat het haarzakje verwijderd wordt. Elektrisch ontharen wordt ook wel elektrisch epileren genoemd.

Er zijn 3 verschillende manieren van elektrisch ontharen:

– Elektrolyse

Eerste en oudste methode. Gelijkstroom zorgt voor een natronlaagje in het haarzakje. Het natronlaagje vernietigd de groeicellen.

-Thermolyse

Tweede methode. Hoogfrequentie wisselstroom zorgt voor warmte. De warmte vernietigd de groeicellen.

– Blend

Deze methode combineert beide voorgaande methoden. De warmte versnelt de vorming van het natronlaagje. Deze methode is minder pijnlijk en kost minder tijd.

 

Wordt als behandeling bij overbeharing gebruikt vooral als nabehandeling van andere ontharingsbehandelingen of bij het definitief ontharen van vooral lichte beharing.

Elektrisch ontharen is misschien wel de meest doorproefde methode om definitief te ontharen. Daarom wordt deze methode vaak gebruikt als nabehandeling voor andere methodes omdat daar het resultaat nog niet helemaal optimaal is. Een groot voordeel van elektrisch ontharen, is dat deze methode wel geschikt is voor het definitief verwijderen van licht getinte beharing. Andere methodes hebben namelijk meer moeite met het definitief ontharen van licht getinte beharing.

  • Meest effectief bij lichte haren.
  • Geschikt voor kleine en nauwkeurige oppervlakken
  • Meest doorproefde methode

 

Resultaat

Haarzakjes die tijdens de behandeling vernietigd zijn zullen nooit meer terugkomen. Dat komt doordat de eiwitstructuur van de haarfollikel op microscopisch niveau onherstelbaar beschadigd is.
Uitzonderingen zijn de slapende haarfollikels. Slapende haarfollikels kunnen in een later stadium van het leven actief worden. Dit kan ontstaan door een hormoonverandering, bepaald medicijngebruik of wrijving. Deze slapende haarfollikels zullen nieuwe donsharen vormen. Dit effect kan echter in geen geval de definitieve ontharing teniet doen.

Kijk voor meer informatie over andere behandelingen van definitief ontharen ook op: laser ontharen en IPL ontharen