banner_pmu_groot

Medische tatoeage en PMU

Niet van echt te onderscheiden… !

Door uitsluitend te werken met de  laatste nieuwe technieken, apparatuur en pigmenten bereiken we prachtige resultaten die bijna niet te onderscheiden zijn van echt.
We bieden zowel medische als cosmetische tatoeage en PMU aan. Welke techniek voor u meest geschikt is wordt eerst samen u bekeken en besproken tijdens een gratis en vrijblijvend intake gesprek.

GGD goedgekeurd

Onze locatie en specialisten zijn goedgekeurd door de GGD. Deze vergunningen worden periodiek gecontroleerd door de GGD. Dit betekent dat u bij ons u veilig kan laten behandelen en wij aan de strengste eisen van hygiëne en nazorg voldoen. Wij werken uitsluitend met GGD goedgekeurde apparatuur en werkwijze. De behandeling wordt uitgevoerd door een BIG geregistreerde HBO huidtherapeute.

Pigmenten zonder risico’s voor uw gezondheid

Als huidtherapeutisch centrum vallen we onder WGBO (wet op de gezondheidszorg). Daarom staat uw gezondheid en veiligheid centraal bij ons in alle behandelingen. Onze pigmenten zijn vrij van PAK, NDELA, gevaarlijke zware metalen, gevaarlijke aromatische aminen en gevaarlijke azo kleurstoffen.

De meest gebruikte PMU inkten bestaan uit anorganische ijzeroxide verbindingen. Ons lichaam heeft een complex ijzermetabolisme die deze stoffen langzaam of NIET kan afbreken en daarom zal de pigmentatie ook langzaam vervagen of ALTIJD (gedeeltelijk) blijven zitten. Deze stoffen kunnen zich echter ook verder in het lichaam gaan verplaatsen. Dit geeft onaanvaardbare gezondheidsrisico’s waaronder verhoogd risico op kanker en andere aandoeningen aanwezig is.

Probleem met schadelijke stoffen in PMU pigmenten is dat ze dikwijls niet detecteerbaar zijn in laboratoriumanalyse als ze in kleine hoeveelheden aanwezig zijn. Vandaar dat het lastig is om pigmenten (goed) te keuren. Als er van pigmenten beweerd wordt dat ze goedgekeurd zijn, wil dat dus nog niet zeggen dat ze geen gevaarlijke stoffen kunnen bevatten. Verder werken keuringsinstanties met een drempelwaarde waarbij lage hoeveelheden van gevaarlijke stoffen toch nog geaccepteerd worden en sluiten ze niet altijd aan op de meest recente wetenschappelijke inzichten.

Nadeel van het gebruik van volledig gezonde en veilige pigmenten is dat er meer kans is dat de PMU meerdere keren gezet moet worden om langer resultaat te behouden. Het komt ook voor dat de huid van een klant/patiënt niet de PMU opneemt. Daarom bieden we altijd de gelegenheid van gratis retouche en eventueel een tweede/derde retouche. Dit is allemaal in de prijs inbegrepen.

Wat is het verschil tussen permanente make-up en tatoeage?

Permanente make-up lijkt qua techniek veel op tatoeëren. Maar wordt in een ander huidlaag aangebracht. Een tatoeage wordt in het onderhuidsbindweefsel geplaatst, dit is echt permanent en zit dus dieper dan de permanente make-up. Permanente make-up oftewel PMU wordt in de lederhuid (de huid onder de opperhuid) geplaatst. Deze pigmentatie is hierdoor eigenlijk niet echt permanent in tegenstelling tot een tatoeage. De tijd dat de permanente make-up blijft zitten varieert van persoon tot persoon. Hoe lang permanente make-up aanhoudt op uw huid heeft o.a. te maken met de celvernieuwing van de huid, maar ook door onder andere ultraviolet licht en door het natuurlijke vernieuwen van de huid door schuren/wrijving, zal de pigmentatie na 1 tot 4 jaar vervagen. Voor een mooi en blijvend resultaat adviseren wij 1x per jaar uw permanente make-up te laten bijwerken. Hiervoor bieden we speciale prijzen aan.

Wij zijn gespecialiseerd in beide technieken en kunnen u daar uitgebreid over adviseren tijdens het intake gesprek.

Medische tatoeage en PMU – samenwerking met omliggende ziekenhuizen

Voor medische tatoeage werken we samen met ziekenhuizen uit de regio o.a. plastische chirurgie van het Amphia Ziekenhuis voor tepelhofpigmentatie na borstreconstructie.

Medische tatoeage en PMU  is gericht op het camoufleren of herstellen van aandoeningen met een medische oorzaak. Denk aan;

– tepelreconstructies
– liplijncorrectie bij een hazenlip (schisis)
– aanbrengen wenkbrauwen na haaruitval (o.a. alopecia areata)
– hypopigmentatie (te weinig pigment)
– littekens door trauma (brandwonden, schaafwonden, andere verwondingen of operatie)
– andere kleurafwijkingen in de huid.Voor informatie over de symptomen en het ontstaan van hyperpigmentatie, hypopigmentatie, littekens en andere kleurafwijkingen, kunt u onze pagina’s over pigmentstoornissen en littekens raadplegen.t

Cosmetische tatoeage en PMU

Ook kan u terecht bij ons voor de tatoeage en PMU van uw wenkbrauwen, lippen en eyeliners. Hierbij maken we gebruik van de laatste nieuwe technieken zoals

– 3D Hairstroke Techniek, 3D Hairstroke Techniek met poeder schaduw, 3D Poeder Schaduw Techniek, 3D Microblading Techniek (wenkbrauwen)
– Lip contour/full lips (lippen)
– eyeliner normaal en extreme/advanced eyeliners (ogen)