PMU Behandelingen

PMU Eyeliner

Op zoek naar een gezonde, veilige en mooie permanente make-up (PMU)?

Bij Medical Beauty Center werken we uitsluitend met pigmenten die geen schadelijke stoffen bevatten voor uw lichaam.

Wellicht hoor je wel eens van anderen hoe goed hun PMU  of eyeliner jarenlang blijft zitten? Grote kans dat ze behandeld zijn met pigmenten die schadelijke stoffen bevatten. De meest gebruikte PMU inkten bestaan uit anorganische ijzeroxide verbindingen. Ons lichaam heeft een complex ijzermetabolisme die deze stoffen langzaam of NIET kan afbreken en daarom zal de pigmentatie ook langzaam vervagen of ALTIJD (gedeeltelijk) blijven zitten. Deze stoffen kunnen zich echter ook verder in het lichaam gaan verplaatsen. Dit geeft onaanvaardbare gezondheidsrisico’s waaronder verhoogd risico op kanker en andere aandoeningen aanwezig is.

Met de laatste nieuwe technieken creëren we prachtige, natuurlijke wenkbrauwen en eyeliners alsook mooie lipcontouren.

Wenkbrauwen

Voor het verkrijgen van een zo natuurlijk mogelijk effect zijn er diverse technieken mogelijk afhankelijk van uw huid en wensen.

Meest gestelde vragen :

Permanente make-up wordt aangebracht door een ervaren PMU specialist met behulp van innovatieve apparatuur. Aan het apparaat is een flinterdunne naald bevestigd, waarmee het gekleurde pigment vlak onder de huid wordt aangebracht. Je dient er rekening mee te houden dat meerdere behandelingen nodig zijn, voordat het eindresultaat wordt bereikt.

Vrijblijvend en kosteloos adviesgesprek

Voor je besluit om permanente make-up aan te laten brengen laat je je goed adviseren over hoe het in zijn werk gaat. Tijdens een adviesconsult bespreken we jouw wensen. De PMU-specialiste voert een uitgebreid gesprek met je om je beter te leren kennen en om jouw wensen in kaart te brengen. Tijdens het gesprek heb je gelegenheid om al jouw vragen te stellen. Het is belangrijk dat je volledig achter je keuze voor permanente make-up staat.

Voor de behandeling

 • Aanbrengen van permanente make-up tijdens de menstruatie is vaak pijnlijker door overgevoeligheid
 • Nuttig geen alcohol, cafeïne of aspirine op de dag van de behandeling. Dit heeft invloed op de bloedvaten en verdoving
 • Je kunt geen lenzen dragen tijdens de behandeling. Neem je lensproducten en eventueel bril mee
 • Je mag vooraf een pijnstiller innemen, zoals paracetamol

Behandeling

De PMU specialist “tekent” ‘teken’ jouw lippen in de juiste vorm. Hierbij wordt er rekening gehouden met de vorm van jouw gezicht en de wensen die we besproken hebben tijdens het intakegesprek.

In overleg kan verdoving aangebracht worden zodat de behandeling minder pijnlijk verloopt. Je kunt ook zelf Emla-crème aanbrengen. Deze is op recept verkrijgbaar bij de apotheek. Lees goed de gebruiksaanwijzing van de Emla-zalf en vergeet niet de zalf af te dekken met de bijgeleverde foliepleister.

Vervolgens worden de PMU pigmenten geïnjecteerd met fijne naaldjes via een PMU apparaat

Tijdens de behandeling kan je middels een spiegel meekijken.

Touch-up behandeling

Na de behandeling krijgt je uitgebreid informatie over de benodigde nazorg en wordt een afspraak gemaakt voor een 2de behandeling of zogenaamde touch-up behandeling.

Elke huid is anders en reageert anders op het pigment. Net na de behandeling is de kleur van de permanent make-up veel donkerder dan het uiteindelijke resultaat. De dagen en weken hierna zal de kleur lichter worden door de natuurlijke celvernieuwing van de huid, waardoor deze tot 50% lichter kan uitvallen. Dit verschilt per persoon.

Tijdens deze behandeling bekijkt de PMU specialist samen met jou naar hoe jouw huid gereageerd heeft op de PMU en gaat ze eventueel e.e.a. bijwerken totdat het gewenste resultaat bereikt wordt.

 

 

PMU is geschikt voor iedereen, zowel voor mannen als voor vrouwen, jong en oud. PMU is de perfecte uitkomst voor mensen die dagelijks moeten tekenen met een potlood. Het is ook geschikt voor mensen die geen haartjes meer hebben op de wenkbrauwen en/of oogleden, door bijvoorbeeld Alopecia of een andere aandoening.

Je krijgt een mooie en gezonde permanente make-up met een prachtige, natuurlijke uitstraling.

De term “permanente” make-up is echter ronduit misleidend. Permanente make-up uitgevoerd met gezonde en veilige pigmenten moet gemiddeld na 1 jaar bijgewerkt worden. We rekenen dan ook een speciaal tarief voor deze touch-up behandeling na 1 jaar. Belangrijk om te weten is dat het ook korter dan 1 jaar kan zijn. Elke huid is anders en reageert anders op het pigment. Er zijn heel wat invloeden die afstoot van pigment of vervagen van de kleur extra beïnvloeden.

Hieronder een vrij complete lijst van deze factoren:

 • Het soort huid
 • Medicijn gebruik  (antibiotica, chemo, bestraling, … ).
 • Roken, veel of weinig heeft ook een sterke invloed.
 • Het bloeden van de huid tijdens de behandeling kan dit ervoor zorgen dat het pigment zich niet goed kan hechten in de huid.
 • Tranen van de ogen bij het plaatsen van een eyeliner. Bij de ene persoon tranen de ogen niets, bij de andere juist heel veel.
 • Sterk immuunsysteem. Mensen die een sterk immuunsysteem hebben, zullen pigmenten vlugger afstoten en sneller laten vervagen.
 • Vakantie met zon en water. Een keer op vakantie gaan per jaar of drie tot zes keer, geeft natuurlijk een groot verschil.
 • Gebruik van chemische peelings, hebben een grote invloed op vervagen van permanent make-up
 • Gebruik van glycolic acid crèmes. In vele crèmes is dit component aanwezig.
 • Blootstelling aan de zon / zonnebank.
 • Leeftijd heeft ook een invloed op permanent make-up levensduur.
 • Rimpels rond liplijnen of ooglijnen.
 • Allerhande laserbehandelingen hebben een invloed op permanent make-up vervagen.
 • Onwetend, maar beginnende diabetes patiënten, heeft een grote invloed op het moeilijker fixeren van de PMU-pigmenten.
 • Vruchtbare periode van de vrouw heeft een invloed op fixeren van PMU-pigmenten. Zelfs mayonaise maken lukt dan ook niet. Hormonale invloed op fixatie van pigmenten.
 • Levensstijl met gezonde voeding of niet, alcohol gebruik.
 • Reeds eerder behandeld geweest met minderwaardige pigmenten of tatoeagepigmenten die er nog steeds na lange jaren zitten en hoogwaardige hypoallergene permanent make-up pigmenten afstoten.

Er zijn tal van factoren zijn die van buitenaf invloed hebben op het wel of niet makkelijk fixeren van permanent make-up.

Een permanent make-up behandelaar kan, nooit vastgepind worden op een resultaatverbintenis, maar enkel op een prestatieverbintenis. Dit omwille van de vele externe factoren die een invloed hebben op het welslagen van permanent make-up plaatsing. Zie lijst hierboven.

Belangrijke factoren voor het welslagen van permanent make-up is, buiten de externe invloeden die we hierboven omschreven hebben, ook als klant zich volledig en strikt te houden aan ALLE restricties na het plaatsen van permanent make-up.

Deze restricties zijn :

• De eerste zeven dagen mag je de pigmentatie niet nat maken. M.a.w. absoluut geen water!

• Geen traditionele make-up aanbrengen. Deze bevatten bacteriën en kunnen ontstekingen veroorzaken.

• Niet peuteren aan de ‘korstvorming’ of PMU, je riskeert een infectie en je krabt het kleurpigment mee af.

• Niet in sauna of zwembad en ook geen overtollig transpiratievocht van het intensief sporten.

• Niet blootstellen aan UV licht (zon, zonnebank).

 

De permanente make-up behandeling bij  Medical Beauty Center is veilig.

Niet alleen werken we met veilige en gezonde pigmenten en apparatuur. Maar ook onze PMU specialist en behandelomgeving zijn GGD goedgekeurd. De GGD voert regelmatig inspecties/controles uit om ervoor te zorgen dat u veilig behandeld wordt.

Belangrijke nazorg voor na de permanente make-up behandeling zijn :

• De eerste zeven dagen mag je de pigmentatie niet nat maken. M.a.w. absoluut geen water!

• Geen traditionele make-up aanbrengen. Deze bevatten bacteriën en kunnen ontstekingen veroorzaken.

• Niet peuteren aan de ‘korstvorming’ of PMU, je riskeert een infectie en je krabt het kleurpigment mee af.

• Niet in sauna of zwembad en ook geen overtollig transpiratievocht van het intensief sporten.

• Niet blootstellen aan UV licht (zon, zonnebank).

 

 

OGEN
Eyeliner boven(normaal)€225,00
Eyeliner onder(normaal)€195,00
Eyeliner boven en onder(normaal)€350,00
Eyeliner boven(geavanceerd)€275,00
Eyeliner onder(geavanceerd)€225,00
Eyeliner boven en onder(geavanceerd)€425,00
Eyeliner boven met schaduw€395,00

 

Permanente make-up is cosmetische en derhalve niet verzekerde zorg.

PMU Eyeliner voorbeelden

pmu eyeliner voorbeelden
Medical Beauty Center biedt een veelzijdig aanbod van behandelingen

Een overzicht van al onze PMU behandelingen.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden!

Bekijk al onze behandelingen
Wij beantwoorden uw vragen graag en geheel vrijblijvend.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden! Medical Beauty Center is zowel huid- therapeutisch als cosmetisch centrum.


Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws en ontwikkelingen, meldt u dan hier aan voor onze digitale nieuwsbrief.

Contact opnemen of een afspraak maken.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen!