MBC_Spataderen_groot

Scleroseren

Wegspuiten van kleine spataderen

De behandelingen worden op locatie in onze kliniek te Hoogerheide uitgevoerd door drs. Raymond de Zeeuw, erkend cosmetisch arts KNMG en Fleboloog.

Spataderen kunnen eenvoudig behandeld worden met sclerocompressietherapie. Deze behandeling, die in de volksmond bekend staat als het ‘wegspuiten’ van spataderen, is geschikt voor kleine en middelgrote spataderen of als nabehandeling indien er een ingreep heeft plaatsgevonden.

Kleine spataderen (takkenbosvenen) komen vaak in verwarde opeenhopingen voor. De meeste spataderen zijn van dit type en geven meestal geen klachten. Wel kunnen de spataderen als cosmetisch storend worden ervaren.

De middelgrote spataderen zijn tot enkele millimeters dik en kunnen vele centimeters lang zijn. Ook deze spataderen geven meestal alleen cosmetische klachten.

Behandeling
De ingreep is eenvoudig en weinig belastend. Met een klein, dun naaldje wordt een vloeistof (het geneesmiddel Aethoxysklerol®) in de spatader gespoten, waardoor de vaatwand verkleeft. Vaak zijn er meerdere prikjes nodig om de spatader te behandelen. De vloeistof zorgt ervoor dat de binnenwand van de ader beschadigd raakt. Er komt een soort ontstekingsreactie op gang waardoor de spatader geleidelijk verandert in een strengetje, om tenslotte geheel of gedeeltelijk te verdwijnen. Vervolgens wordt de ader dichtgedrukt met wattenbolletjes en de verbandkous. De kous dien je 5-7 dagen dag en nacht te dragen en daarna nog 7 dagen overdag. De compressie zorgt ervoor dat de aders dichtgroeien en onzichtbaar worden.

De behandeling duurt ongeveer 20-30 minuten. Daarna kun je naar huis en mag je jouw werkzaamheden hervatten. Na de behandeling mag je ook zelf autorijden. Je dient wel 2 weken rekening te houden met het feit verhoogde druk op de benen te vermijden (sporten, zwaar tillen etc).

 

Prijzen

Omschrijving Tarief
Eerste consult, duplexonderzoek zonder behandeling 135,00
Eerste behandeling per been 120,00
Eerste behandeling 2 benen 170,00
Elke vervolgbehandeling per been 95,00
Elke vervolgbehandeling 2 benen 145,00
Eerste consult, duplexonderzoek en eerste behandeling 1 been 240,00
Eerste consult, duplexonderzoek en eerste behandeling 2 benen 290,00
Kous 15,00
Intake 35,00

 

Nieuwsgierig geworden?
Heb je al langere tijd last hinderlijke spataderen? Neem gerust contact op en laten we samen kijken wat de mogelijkheden zijn.

 

dcop-logo                   benelux-vereniging-flebologie-logo