banner_micro_derma_2_groot

Skintech

SkinTech® peelings

(AHA, TCA, fenol) (Medical Device, klasse I en II)

Skin Tech Pharma Group heeft jarenlange ervaring met de ontwikkeling en productie van peelings. Voor verschillende indicaties leveren zij CE (klasse II) geregistreerde peelings, die actief zijn op verschillende dieptes in de huid. Het assortiment Skintech peelings varieert van AHA (fruitzuren) tot TCA en zelfs ‘fenol’-peelings, die diepere huidlagen bereiken.

De gepatenteerde formule van bijvoorbeeld SkinTech® Easy TCA® (en Easy TCA® Pain Control) bestaat uit ‘Aktivator TCA®’, die wordt gemengd met een basesolution. Deze formule maakt de peelingvloeistof controleerbaar, waardoor risico’s tot een minimum worden beperkt. De bijgevoegde crème, het Post Peel Mask, is een unieke toevoeging aan de behandeling die het ontstekingsproces direct na de peeling afremt.  Samen met de juiste post-peelcare, die bestaat uit twee of drie SkinTech®-crèmes en een speciale facial cleanser, wordt het risico op complicaties na behandeling met SkinTech®-peelings beduidend verlaagd en kunt u snel voorspelbare en zichtbare resultaten verwachten.

Onderstaande figuur geeft een gedetailleerd overzicht van SkinTech®-peelings en hun bereik. Aan de hand van indicatie, huidtype en de benodigde peelingdiepte wordt de juiste peeling, volgens het bijbehorende behandelplan uitgevoerd. Met SkinTech®-peelings wordt aan de hand van het klinische beeld bepaald in welke huidlaag de peelings moeten komen (diepte) , waarna de procedure afgerond wordt met de specifieke SkinTech® post-peelcare.

We maken een onderscheid tussen oppervlakkige, medium en diepe peelings, elk met hun eigen uitwerking en resultaten.

Oppervlakkige peelings

Deze peelings bestaan meestal uit  alfahydroxyzuren (ook wel fruitzuren genoemd) maken je huid schoon, stimuleren de bloedsomloop en geven je huid een verfrissende opknapbeurt. Daarnaast zijn ze geschikt om acne en mee-eters te behandelen.  Deze peelings bevatten zuren in lage concentraties, hebben vooral een reinigend effect en u gaat er mooi van stralen.

Medium peelings

Als het u om huidverbetering- of verjonging gaat of om het behandelen van bepaalde huidproblemen (denk aan pigmentvlekken, een vale huid, grote poriën en littekentjes door bijvoorbeeld acne), dan zijn medium peelings effectiever. Deze peelings bevatten andere zuren (meestal trichloorazijnzuur ofwel TCA) met een ander werkingsmechanisme dan fruitzuren – ze kunnen dieper doordringen in de huidlaag en hebben een hoger ‘afschurend’ vermogen. Van een medium peeling ga je vervellen en dat is nodig om van die storende vlek of rimpel af te komen; dit is échte huidverbetering.

Na een TCA-peeling vervelt u doorgaans van dag 3 tot 5 het meest. Met een slimme planning (bijvoorbeeld peelen op een woensdag en vervellen in het weekend) is dat goed te doen.

Diepe peelings

Als je huid diepe rimpels vertoont en veel schade heeft geleden door bijvoorbeeld zon en/of roken, of gewoon omdat je al wat ouder bent, dan kan een diepe peel je huid ‘vervangen’ door ‘nieuwe’ huid.

Er bestaan diepe peelings in gradaties diep, dieper en diepst. Welke voor jou het meest geschikt is, hangt af van wat je huid nodig heeft om in 1 sessie een hele grote verjongingssprong te maken. Deze diepe peelings bestaan uit fenol, vaak in combinatie met TCA.

Omdat diepe rimpels vaak lokaal voorkomen, bijvoorbeeld op de bovenlip en rondom de ogen, kan een diepe peeling ook op kleine, deelgebieden worden uitgevoerd. De rest van het gezicht wordt dan met een medium peel gedaan. Op deze manier is het ondergaan van een diepe peeling minder heftig.

Klik op de afbeelding om te vergroten.

Skintech peelings

 

 

 

 

 

 

 

Diepe peelings mogen uitsluitend door huidtherapeuten of artsen worden aangebracht.

huid-doorsnede-m-1024x754