banner_coaching_groot

Voedingsadvies

Voeding en huid – nutricosmetics persoonlijk en  op uw huid afgestemd !

In de media hoor je de laatste jaren veel over nutricosmetics. Wat zijn nutricosmetics ? Het zijn voedingssupplementen (neutraceuticals) die de functie en de structuur van de huid verbeteren. Ze bevatten micro-ingredrienten waarvan door de leveranciers beweerd wordt dat ze je huid mooier maken of huidaandoeningen voorkomen of genezen.

Deze voedingssupplementen zijn echter afgestemd op de gemiddelde mens. Hierdoor bevatten ze of te weinig of te veel van bepaalde ingrediënten. Als u teveel binnenkrijgt van een ingredient wordt dit door het lichaam niet opgenomen en weer afgescheiden. Bovendien kan een te hoge dosering schadelijk zijn voor uw gezondheid in sommige gevallen!

Bij Medical Beauty Center gaan we daarom eerst onderzoeken door middel van een uitgebreide vragenlijst en eventueel lichamelijk onderzoek welke voedingsstoffen en/of supplementen het beste voor u kunnen werken en in welke dosering. Als blijkt bijvoorbeeld dat u door middel van uw dagdagelijkse voeding reeds voldoende van een benodigd ingrediënt binnenkrijgt dan zijn supplementen immers helemaal niet nodig!

Wij adviseren bovendien alleen ingrediënten waarvan wetenschappelijk aangetoond is dat ze een effect hebben. Veel nutricosmetics producten bevatten ingrediënten waarvan de werking nog niet of niet wetenschappelijk aangetoond is. Wat ook opvalt is dat sommige ingrediënten waarvan de werking aangetoond is niet terug te vinden zijn als supplement bij bepaalde leveranciers.

 

Wie?

Miranda Schalk, eigenaresse van Medical Beauty Center en BGN gewichtsconsulent en voedingsadviseur. Zij beschikt over een ruime, jarenlange ervaring in het begeleiden van mensen naar een gezond gewicht en leefstijl. De voedingsconsulten zijn erkend door de verzekeraars en worden vanuit de aanvullende verzekering vergoed.

Voor gespecialiseerd voedingsadvies werken wij samen met Dr. Merel Hazewindus.

Dr. Merel Hazewindus is voedingswetenschapper en gedoctoreerd (Dr./PhD) in gezondheid en voeding aan de Universiteit van Maastricht. Daarnaast is zij toxicoloog.

Vanuit deze achtergrond zal iedere behandeling zeer effectief zijn en veel specifieker dan een regulier voedingsadvies.

  • Docoraat; Nutrition & Toxicology
  • Master of Science; Metabolism & Nutrition
  • Bachelor of Science; Bewegingswetenschappen & Biologische Gezondheid
  • Post-doctorale opleiding; Toxicoloog ERT, lid van NVT

Behandelingen en vergoedingen

Bij Medical Beauty Center begeleiden we U daarom naar een gezonde voedings – en leefwijze. Hierbij maken we gebruik van medisch en psychologisch gefundeerde meetapparatuur en begeleidingsmethodieken.

Onze gewichtsconsulent is bovendien BGN (=Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland) geregistreerd. De consulten van een BGN-gewichtsconsulent worden gedeeltelijk vergoed in de aanvullende pakketten van een groot aantal verzekeraars.

Klik hier om de vergoedingen te bekijken.