banner_coaching_groot

Gewicht

Last van overgewicht en op zoek naar de professionele coach die u begeleidt naar een gezond gewicht en levensstijl ? Overgewicht is een risicofactor voor onder andere hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en vruchtbaarheidsstoornissen.

In de media worden telkens diëten en afslankkuren aanbevolen maar die blijken in de praktijk zelden succesvol. Na afloop van zulke diëten en kuren zitten meestal de kilo’s er zo weer terug aan. Dit is het zogenaamde “Jojo effect“.

Bij Medical Beauty Center begeleiden we U daarom naar een gezonde voedings – en leefwijze. Hierbij maken we gebruik van medisch en psychologisch gefundeerde meetapparatuur en begeleidingsmethodieken.

Onze gewichtsconsulent is bovendien BGN (=Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland) geregistreerd. De consulten van een BGN-gewichtsconsulent worden geheel of gedeeltelijk vergoed in de aanvullende pakketten van een groot aantal verzekeraars.

Medical Beauty Center biedt coaching aan op diverse domeinen zoals bijvoorbeeld gewichtsbegeleiding, welzijn, uiterlijke verzorging, enz… . De coaches die U begeleiden zijn gecertificeerde en goed opgeleide, vakbekwame mensen die lid zijn van erkende beroepsverenigingen. Daarom wordt in veel gevallen de begeleiding en coaching vergoed via de aanvullende verzekering van de meeste zorgverzekeraars. Bij elke vorm van coaching kan U in de pagina ‘zorgverzekeraars’ meer informatie vinden over de vergoedingen.

Onze coaches gaan op zoek naar de eigenlijke oorzaak van Uw probleem en starten van daaruit om U verder te begeleiden. Wij doen dus niet aan symptoombestrijding en geven geen adviezen waarvan wetenschappelijk aangetoond is dat deze het probleem alleen maar verergeren (bijvoorbeeld dieten : in de media worden telkens diëten en afslankkuren aanbevolen maar die blijken in de praktijk zelden succesvol. Na afloop van zulke diëten en kuren zitten meestal de kilo’s er zo weer terug aan. Dit is het zogenaamde “Jojo effect”).