banner_bmi_groot

Werkwijze

De begeleiding start met een intakegesprek en een eerste consult.

NVE vragenlijst

Tijdens het intakegesprek gaan we vaststellen of het volgen van ons programma een haalbare kaart is voor jou. Dat doen we aan de hand van de Nederlandse Vragenlijst voor Eetgedrag (NVE). De NVE is een zeer bruikbaar en wetenschappelijk erkend middel bij de begeleiding van mensen met matig tot ernstig overgewicht. Het is een vragenlijst waarmee we eerst gaan bepalen wat de oorzaak is van jouw overgewicht. Aan de hand van de antwoorden kunnen we dan bepalen wat de oorzaak is van je eet- en gewichtsproblemen: is het lijngericht eetgedrag, emotioneel eetgedrag, extern eetgedrag of een combinatie daarvan? Op basis van het antwoord op deze vraag kunnen we je gerichter begeleiden al dan niet in samenwerking met andere specialisten.

Bodymeting

Tijdens het eerste consult krijg tevens je eerste bodymeting. Deze wordt herhaald bij elk consult. Deze bodymeting wordt uitgevoerd met klinisch gevalideerde weegapparatuur en laat naast je gewicht ook je vet- en spierpercentage, BMI, basaal metabolisme (in kcal) en visceraal vetniveau zien.

Begeleiding online of door een eetdagboek

Na het eerste consult gaan we U verder begeleiden. Via het eetdagboek houdt U bij wat U allemaal eet en drinkt. Ook Uw beweging moet U registreren.

Wij bieden U tevens gratis de mogelijkheid Uw eetdaboek via internet bij te houden. U krijgt dan van ons inloggevens waarmee U kan inloggen in Uw eigen, private omgeving.  Wanneer het U uitkomt kan U dan via Uw laptop, smartphone of Ipad  uw dagelijkse voeding, drank en beweging registreren.

Voordelen van online registratie :

– online begeleiden met tips en adviezen

– je kan gelijk zien hoeveel calorieën U genuttigd heeft op een dag en hoeveel U nog mag eten

– je kan onmiddellijk het effect bekijken als U gaat bewegen of sporten (burn rate)

– actueel inzicht in de hoeveelheid vetten, koolhydraten, eiwitten, vezels en natrium

– vitaminen en mineralen monitoring : ook directe inzag in de hoeveelheid benuttigde vitaminen en mineralen afgezet tegen de hoeveelheid die je dagelijks nodig hebt.

Vervolgconsult

Het aantal vervolgconsulten is afhankelijk van de voortgang en van wat U aan begeleiding wenselijk acht. Tijdens het vervolgconsult wordt de voortgang besproken en adviezen gegeven. Ook wordt een bodymeting uitgevoerd. De consulent maakt hierbij gebruik van professionele begeleidingssoftware waarin Uw dagboek gegevens ingevoerd worden.

Ook kan er gekozen worden voor begeleidingspakketten met extra voordeel.