slide8

Huidtherapie

Centrum voor huidtherapie

Een probleem met de huid?

Voor de meeste huidaandoeningen kan u terecht bij ons in onze kliniek te Hoogerheide. Huidtherapie is er voor mensen met huidproblemen, een beschadigde huid  of oedeem en worden alleen uitgevoerd door een HBO gediplomeerde en in het kwaliteits geregistreerde huidtherapeute of een erkend cosmetisch arts KNMG.

Vergoeding door verzekeraars.

Bepaalde huidtherapeutische behandeligen van onze huidtherapeuten worden eventueel volledig of gedeeltelijk vergoed door zorgverzekeraars vanuit de aanvullende of eventueel de basisverzekering,

Vanuit de aanvullende verzekering (AV) is er bij de meeste verzekeraars een beperkte vergoeding voor

  • Oedeem – en littekentherapie (de eerste 20 behandelingen bij een chronische aandoening)
  • Acnebehandelingen (meestal alleen in het gelaat of de hals)
  • Camouflagetherapie
  • Behandelingen voor overbeharing van het gelaat en de hals

Onder bepaalde voorwaarden wordt oedeem – en littekentherapie vanaf de 21e behandeling vergoed uit de basisverzekering.
Uw verzekeraar kan u hierover in detail informeren.

Huidprobleem – of aandoening ?

Vermoedt u een huidprobleem of aandoening, of heeft u vragen of klachten over de huid? Dan heeft u niet altijd een verwijzing nodig van uw arts. Vraag naar de voorwaarden ervan bij uw zorgverzekeraar. In aan aantal gevallen en bij een aantal zorgverzekeraars  kunt u direct terecht bij onze huidtherapeuten. Professionele, paramedische huidzorg is nu voor iedereen direct toegankelijk. U heeft niet langer altijd een verwijzing van een arts of specialist nodig.

Als zorgconsument bent u in staat om zelf uw zorgverlener te kiezen. Daarom heeft de minister van Volksgezondheid besloten om bijna alle paramedische beroepen direct toegankelijk te maken. Dat geldt ook voor huidtherapeuten. Zij zijn nu bevoegd om patiënten direct in behandeling te nemen, zonder dat daarvoor een verwijzing van een arts of specialist nodig is. Dit alles onder de noemer Directe Toegang Huidtherapie (DTH).

Snellere start behandeling 

Heeft u vragen over de huid of heeft u klachten? U kunt zich direct bij Medical Beauty Center melden. Dat biedt voordelen, want onze huidtherapeuten zijn dé paramedici met een uitgebreide, specifieke kennis over de huid. Wanneer u een huidprobleem vermoedt, kunnen wij u snel duidelijkheid verschaffen. Als onze huidtherapeuten vaststellen dat behandeling nodig is, kan deze snel starten. Meestal kan de huidtherapeut zelf de behandeling uitvoeren. Mocht dit niet het geval zijn, dan kan de huidtherapeut u alsnog adviseren om naar de huisarts te gaan.

Deskundig en geschoold

Wanneer u Medical Beauty Center bezoekt, krijgt u deskundig advies. Naast hun beroepsmatige deskundigheid zijn onze huidtherapeuten extra geschoold in verband met de Directe Toegang Huidtherapie. Zij weten hoe ze te werk moeten gaan, ook als u niet eerst bij uw huisarts bent geweest. Aan de hand van een screening bepaalt de huidtherapeut of u in aanmerking komt voor een huidtherapeutische behandeling.

Niet iedereen mag zich zomaar huidtherapeut noemen, want het is een beschermde titel. Huidtherapeuten zijn HBO-gediplomeerden, die voldoen aan wettelijk vastgelegde opleidings- en deskundigheidseisen. De huidtherapeut weet raad met een breed scala aan huidaandoeningen. Een keuze voor onze huidtherapeut is een keuze voor een professionele en adequate behandeling.

Onze cosmetisch arts is wettelijk bevoegd zich cosmetisch arts te noemen. Er zijn sinds 2019 strenge eisen hieraan gesteld zodat u altijd weet dat u in deskundige handen bent.

Vanaf 2019 is ‘cosmetische geneeskunde’ erkend als geneeskundig profiel en is de titel ‘cosmetisch arts KNMG’ beschermd. Hierdoor kunnen cliënten en patiënten nagaan of een cosmetisch arts daadwerkelijk daarvoor opgeleid is. Dit is een geweldige mijlpaal in de missie van de NVCG (Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde) om cliënten en patiënten te beschermen tegen niet bekwame behandelaars en om aan de aantoonbaar wél bekwame cosmetisch artsen een beschermde kwalificatie te bieden.

 

Aandoeningen