banner_micro_derma_2_groot

Lipoedeem

Last van lipoedeem (cellulite – of sinaasappelhuid)?

Maak kennis met de meest effectieve en recente behandelingsmogelijkheden van Medical Beauty Center, de lipoedeemspecialist voor de regio Bergen op Zoom en Zuidwesthoek.

Om voor jou de stap naar professionele hulp wat makkelijker te maken bieden we je eerst een gratis en vrijblijvend intakegesprek aan. Tijdens dit gesprek bespreekt de huidtherapeut de aard van het lipoedeem en de meest effectieve behandelmogelijkheden.

Vergoeding

Wat de exacte vergoedingen zijn voor lipoedeemtherapie is afhankelijk van de aard van het oedeem en uw (aanvullende) zorgverzekering. Vraag naar de polisvoorwaarden bij uw verzekeraar.

Medical Beauty Center heeft contracten met alle zorgverzekeraars.

Behandelmogelijkheden

Behandeling van lipoedeem is geen eenvoudige zaak en meestal multi-disciplinair. Bij lipoedeem is er sprake van een stoornis in de vetstofwisseling. Meestal komt lipoedeem symmetrisch voor, en dan voornamelijk bij de benen. Het kan zich echter ook in de armen bevinden. De voeten en handen worden niet dik.

Het is nog onduidelijk hoe lipoedeem ontstaat. Wel is bekend dat het voornamelijk bij vrouwen voorkomt en zich meestal in de pubertijd of na een zwangerschap zich manifesteert. Dit komt vermoedelijk door de verandering van de hormoonstofwisseling.

Behandeling is daarom vooral gericht op het terugdringen van factoren die lipoedeem negatief beinvloeden:

Manuele Lymfdrainage in het geval er sprake is van een lymfoedeem component

BGN gewichtsbegeleiding  als er sprake is van overgewicht

Therapeutische Elastische Kousen TEK (Steunkousen) om extra vochtvorming tegen te gaan en afvoer van lymfe te bevorderen

Manuele en/of mechanische bindweefselmassage