banner_micro_derma_2_groot

Littekens

Last van littekens?

Bijna iedereen heeft wel een litteken, hetzij littekens als gevolg van acne, of littekens na eenĀ operatie. Littekens zijn over het algemeen goed te behandelen zowel functioneel als cosmetisch. Maak daarom kennis met de meest effectieve en recente behandelingsmogelijkheden van Medical Beauty Center, de littekenspecialist voor de regio Bergen op Zoom en Zuidwesthoek.

Om voor jou de stap naar professionele hulp wat makkelijker te maken bieden we je eerst een gratis en vrijblijvend intakegesprek aan. Tijdens dit gesprek bespreekt de huidtherapeut de meest effectieve behandelmogelijkheden en geeft een indicatie van de kosten.

Vergoeding

Littekentherapie wordt meestal vergoed vanuit de aanvullende verzekering. In een elk geval bijvoorbeeld als er sprake is van bewegingsbeperking kan het ook voor vergoeding in aanmerking komen vanuit de basisverzekering. Wat u precies vergoed krijgt is afhankelijk van uw verzekering en welke polis u heeft. U kunt daarom het beste informeren bij uw zorgverzekeraar.

Medical Beauty Center heeft contracten met alle zorgverzekeraars.

Behandelmogelijkheden

Onze huidtherapeuten kunnen alle problemen behandelen die zich kunnen voordoen bij een litteken: hypertrofie (collageenophoping), roodheid, pijn, jeuk, verkleuring, verharding, verkleving, slechte doorbloeding, bewegingsbeperking en oedeem (vochtophoping).

Hierbij worden doorgaans volgende behandelingen ingezet:

medische camouflage of dermatografie (medische tatoeage) van verkleuringen
– littekenmassage : massagetechnieken ter vermindering van: jeuk en pijn, hypertrofie, verklevingen, doorbloedingsstoornissen en oedeem.
– het aanbrengen van drukpakkingen, tape, siliconenpleisters of siliconen-gel tegen roodheid, jeuk, hypertrofie en verhardingen. Ze maken het litteken vlakker en soepeler waardoor de klachten afnemen.