banner_lym_drainage

Lymfoedeem

Last van oedeem (= vochtophoping onder de huid) ?

Maak kennis met de meest effectieve en recente behandelingsmogelijkheden van Medical Beauty Center, de oedeemspecialist voor de regio Bergen op Zoom en Zuidwesthoek.

Om voor jou de stap naar professionele hulp wat makkelijker te maken bieden we je eerst een gratis en vrijblijvend intakegesprek aan. Tijdens dit gesprek bespreekt de huidtherapeut de aard van het oedeem enĀ  de meest effectieve behandelmogelijkheden.

Vergoeding

Wat de exacte vergoedingen zijn voor oedeemtherapie is afhankelijk van de aard van het oedeem en uw zorgverzekering. In ieder geval worden de eerste behandelingen altijd vanuit de aanvullende verzekering vergoed. Daarna komt u in aanmerking voor vergoeding vanuit de basisverzekering, mits er sprake is van een chronische indicatie. In dit laatste geval heeft u wel een verwijzing nodig van uw huisarts of specialist. Informeer bij uw zorgverzekeraar wat uw polisvoorwaarden zijn.

Medical Beauty Center heeft contracten met alle zorgverzekeraars.

Behandelmogelijkheden

Oedeemtherapie wordt toegepast om overtollige vochtophoping te verwijderen en of te verminderen. De behandeling van oedeem is afhankelijk van het type oedeem, zoals lymfoedeem, veneusoedeem of lipoedeem, In de meeste gevallen bestaat oedeemtherapie uit een aantal onderdelen: manuele lymfedrainage in combinatie met ambulante compressietherapie en of lymfetaping. Ook overgewicht kan behandeld worden omdat het oedeemvorming in de hand werkt.

Manuele Lymfdrainage

– Ambulante compressie (Zwachtelen)

– Lymftaping

Therapeutische Elastische Kousen TEK (Steunkousen)

BGN gewichtsbegeleiding