banner_micro_derma_1_groot

Ouderdomsvlekken

Verruca seborrhoica (ouderdomswrat)

Verruca Seborrhoica (ouderdomswrat) is een van de meest voorkomende vorm van goedaardige gezwellen op de huid bij oudere volwassenen. Een verruca seborrhoica verschijnt meestal als een bruin, zwart of bleek wratachtige plek op het gezicht, borst, schouders of rug. Verruca seborrhoica heeft een wasachtige, schilferige, licht verhoogde uitstraling. Soms komt het alleen voor, maar meerdere gezwellen komen zijn gebruikelijk. Verruca Seborrhoica is niet kwaadaardig.

Hoe zien ze eruit?

De ouderdomswrat kan vele gedaanten aannemen. Soms is het een ruwe, halfbolvormige, wratachtige plek. Soms zijn ze heel dun (vooral in het gezicht) en lijken zij meer een bruine vlek dan een wrat. Ook kunnen zij vele kleuren vertonen: van huidkleurig tot donkerbruin en zelfs zwart. Ook kunnen meerdere kleuren in een wrat voorkomen. Het wekt dus geen verbazing dat ouderdomswratten daarom nog wel eens ten onrechte worden aangezien voor melanomen of andere gepigmenteerde huidafwijkingen. Sommige mensen kunnen vele honderden ouderdomswratten ontwikkelen. De afmeting van de wratten varieert van enkele millimeters tot enkele centimeters.

Waardoor worden ouderdomswratten veroorzaakt?

Ouderdomswratten ontstaan in de opperhuid. De oorzaak van hun ontstaan is onbekend. Zij ontstaan zowel op aan zonlicht blootgestelde huid als op huid die relatief weinig door zonlicht beschadigd is. Wel bestaat de indruk dat mensen die in het verleden relatief veel aan de zon zijn blootgesteld een grotere kans hebben op het ontwikkelen van (veel) ouderdomswratten dan anderen.

Behandeling

Ondanks dat wratten, fibromen en ouderdomsvlekken veelal onschuldige verschijnselen zijn, zijn ze desalniettemin voor de betreffende persoon zeer hinderlijke en met name ontsierende fenomenen. Deze vragen dan ook om een effectieve aanpak! Een eenvoudige behandeling met de revolutionaire nieuwe cryotherapie is in grote lijnen gelijk aan bevriezing met vloeibare stikstof. De vrijwel pijnloze en zeer effectieve behandeling biedt een aantal essentiële voordelen ten opzichte van de op de markt reeds langer bestaande technieken.