MBC_Kalknagels_groot_2

Schimmel(kalk)nagels

Kalknagels zijn hardnekkig en ontsierend. De reguliere behandeling (zalfjes, pillen) verloopt moeizaam en is tijdrovend. De infectie leeft onder en in de nagel waardoor de meeste behandelingen de infectie niet effectief kunnen bereiken en vernietigen. Orale therapie met Lamisil (tabletten gedurende 3 maanden) of Trisporal (pulstherapie met tabletten) leiden tot goede resultaten, echter kunnen vervelende bijwerkingen (leverstoornissen, smaakverlies) met zich meebrengen.

Gelukkig kunnen wij uitkomst bieden met een laser die precies gericht is op schimmels. De energie van de laser (1064 nm) wordt omgezet in warmte waardoor de schimmel wordt vernietigd. De laserbehandeling is een prima alternatief ( zonder vervelende neveneffecten! ) voor de vaak omslachtige, niet doeltreffende en langdurige inname van medicatie, of het volledig verwijderen van de nagel.

Tijdens de behandeling, die slechts enkele minuten in beslag neemt, wordt de besmette nagel horizontaal en verticaal bestreken met het handstuk. De meeste patiƫnten voelen alleen warmte tijdens de behandeling. Drie behandelingen zijn in eerste instantie nodig, om de 2-4 maanden, voor een duurzaam effect.

Na ongeveer 9-12 maanden is het aangetaste nageldeel grotendeels uitgegroeid en kun je een grote verbetering waarnemen.

De behandelingen worden op locatie in onze kliniek te Hoogerheide uitgevoerd door drs. Raymond de Zeeuw, erkend cosmetisch arts KNMG en Fleboloog.

Klik hier voor meer informatie over de behandeling >>>