banner_mevrouw_groot

Zorg rondom kanker

Jaarlijks krijgen zo’n zeventienduizend Nederlandse vrouwen borstkanker. 1 op de 7 vrouwen. Veel van hen hebben tijdens, maar vooral ook na de behandeling last van huidproblemen zoals verkleuring, zwelling of verhard littekenweefsel.

Afhankelijk van de vorm en de fase waarin de borstkanker verkeert, zijn er drie soorten behandeling mogelijk: bestraling (radiotherapie), medicijnen (vaak in de vorm van chemotherapie) en een operatie (borstbesparend of een amputatie). Elk van die behandelingen kan huidproblemen geven. De belangrijkste klachten zijn huidirritaties, een pijnlijke en strakke/droge rode huid of vochtophoping inde borst of de arm (lymfoedeem).

Dit zijn enkele gevolgen waarbij wij u kunnen helpen en behandelen in ons huidtherapeutisch centrum te Hoogerheide.

In onderstaande tabel leest u in de linkerkolom de huidkenmerken die kunnen optreden en rechts de behandelmogelijkheden die wij aanbieden. De behandeling wordt meestal ook ondersteund door productgebruik thuis. Wij beschikken over merken die specifiek gericht zijn op de behandeling van huidproblemen die op kunnen treden bij oncologische behandelingen.

Interesse? Klik hier en neem contact met ons op!

3D tepelhofpigmentatie

Een uitkomst voor  vrouwen die na een borstreconstruc tie (ten gevolge van borstkanker), geen tepel en tepelhof meer hebben. Door middel van speciale naaldtechnieken wordt een zeer natuurlijke 3-D resultaat bereikt. Ook na een borstverkleining kan met PMU een mooie aanvulling/reconstructie gemaakt worden aan de tepelhof. Door uitsluitend te werkenmet de laatste  nieuwe tatoeagetechnieken,apparatuur en pigmenten bereiken weprachtige resultaten die bijna niet te onderscheidenzijn van echt. Wij doen dit in samenwerkingmet ziekenhuizen.

Klik hier voor meer informatie over 3D tepelhofpigmentatie

Interesse? Klik hier en neem contact met ons op!

3D hairstroke wenkbrauwen (micro-blading) en PMU eyeliners

Heeft u door chemotherapie of alopecia areata – geen wenkbrauwen en wimpers ? Dan biedt PMU rechniek uitkomst voor u. Ook eventueel preventief voor de chemo mogelijk na toestemming van behandelend specialist van het ziekenhuis.

Interesse? Klik hier en neem contact met ons op!

Verzekering

De meeste behandelingen worden geheel of gedeeltelijk vergoed door de zorgverzekeraar vanuit de aanvullende of vanuit de basisverzekering. We hebben contracten met alle zorgverzekeraars.

Workshop oncologische huidverzorging

Regelmatig organiseren voor Pink Ribbon workshops voor patiënten met kanker. Tijdens de workshop leren specialisten u de do’s en don’ts van verzorging tijdens en na deze moeilijke fase in uw leven. Deelname aan de workshop is kosteloos en vrijblijvend voor patiënten met kanker.

Klik hier voor meer informatie over de workshop

Tabel. Huidproblemen en behandelingsmogelijkheden tgv. oncologische ziekenhuisbehandelingen. 

Kenmerk van de huid Behandelmogelijkheden i.c.m. specifieke producten voor thuisgebruik
Littekenvorming Littekentherapie en Camouflagetherapie. Het litteken is niet alleen zichtbaar maar ook kan het de bewegingsvrijheid beperken. Door littekentherapie wordt het litteken meer soepel en door camouflagetechnieken minder zichtbaar. Fascia techniek van Willie Fourie
Vochtophopingen (oedeem) Oedeemtherapie. Dikke armen of benen voelen zwaar en vermoeid. Het bewegen kan moeizaam gaan. U merkt het vooral na inspanning. "Oedeem" heet dat verschijnsel: een opeenhoping aan vocht als gevolg van een niet goed werkend lymfestelsel. Oedeemtherapie zorgt voor de afvoer van dat overtollige vocht. Beweging wordt hierdoor veel makkelijker.
Sterke afschilfering Oncologische gelaats – en lichaamsbehandeling
Overgevoeligheid Oncologische gelaats – en lichaamsbehandeling
Onaangename jeuk Oncologische gelaats – en lichaamsbehandeling
Strak, trekkerig gevoel Oncologische gelaats – en lichaamsbehandeling
Perkamentachtige samentrekken van de huid Oncologische gelaats – en lichaamsbehandeling
Rimpelvorming Oncologische gelaats – en lichaamsbehandeling, Laserbehandeling
Plotselinge huiduitslag Oncologische gelaats – en lichaamsbehandeling
Onstekingen van de huid Oncologische gelaats – en lichaamsbehandeling
Acne Acnetherapie
Huidpigmentatie (bruine verkleuring) Pigmentatiebehandelingen
Brandwonden of blaren (bij oppervlakkige hyperthermiebehandeling) Huidtherapeutische wondzorg
Overbeharing Ontharen d.m.v. elektrisch ontharen, ipl of diode laser, harsen. Ongewenste haargroei in een transplantatiegebied of extra donshaar na chemo.
Vaatafwijkingen Met verscheidene technieken kunnen gesprongen bloedvaatjes behandeld worden.