banner_micro_derma_1_groot

Medische dermabrasie

Veiligheid

Het microdermabrasie apparaat van Dalton Medical is  een van de weinige volledig gesloten systemen. Dit houdt in dat alle  verbruiksmaterialen steriel geleverd worden (slangen, kristallen e.d.). De  gebruikte kristallen en dode huidcellen kunnen niet terug in het systeem, maar  worden opgevangen in daarvoor bedoelde buizen die na de behandeling weggegooid  worden. Bij elke behandeling, dus bij elke nieuwe patiënt, worden alle  materialen die met uw huid in aanraking komen steriel geleverd. Dit maakt dit  apparaat ook geschikt voor de behandeling van actieve  acne.

Werkwijze

Voorafgaand aan een microdermabrasie behandeling  vindt altijd een uitgebreid intake gesprek of huidanalyse plaats.  De behandeling met  microdermabrasie wordt uitgelegd en er wordt een test met het apparaat op de  onderarm gedaan. Tijdens het intake gesprek wordt een  afspraak gemaakt voor de eerste behandeling. Het is belangrijk dat u uw huid vanaf twee weken voor de behandeling niet meer blootstelt aan de zon of  zonnebank. Verdere voorbehandelingen zijn niet nodig.

Tijdens de microdermabrasie behandeling wordt een  fijne straal microkristallen door middel van een vacuümzuigkracht langs de huid  gezogen. De kristallen ‘zandstralen’ zo steeds een klein laagje van de opperhuid  af. De dieptewerking is afhankelijk van de ingestelde zuigkracht van de  vacuümpomp, van de snelheid waarmee microkristallen langs de huid worden  gezogen, en het aantal streken over hetzelfde gebied. Op deze manier is  microdermabrasie een doseerbare en controleerbare  behandeling.

Huidreactie

U ziet direct na een behandeling dat uw huid intensief behandeld  is. De huid ziet er licht rood tot roze uit en heeft een frisse uitstraling. De  huid zal aanvoelen alsof u te lang in de zon heeft gezeten. Een paar uur na de  behandeling kan het zijn dat de strepen van de behandeling zichtbaar gaan worden  op de huid. Dit is een normale reactie. De huid kan tot twee dagen na de behandeling rood zien. Houdt u hier rekening mee met het plannen van uw  afspraak. De delen van de huid die extra intensief behandeld zijn kunnen na twee  dagen gaan schilferen. U kunt dan thuis uw huid scrubben om zo de dode huidcellen te verwijderen. Na de microdermabrasie behandeling kunt u in  feite gewoon weer aan het werk. Sporten of het nemen van een hete douche of een  sauna bezoek wordt ten strengste afgeraden i.v.m. de reeds bestaande versterkte doorbloeding van de huid door de microdermabrasie behandeling.

Nazorg

Na de behandeling wordt aangeraden om uw huid met uiterste zorg  te behandelen. De huid is nu verdund en erg gevoelig voor invloeden van buitenaf.  Voorkom blootstelling aan zonlicht tot  enkele weken na de behandeling. Bescherm daarom uw huid gedurende de gehele  behandelingsperiode met een SPF. Dit geldt ook in de  winter; uw huid is zijn natuurlijke bescherming tegen UV straling kwijt,  waardoor u gevoeliger wordt voor het ontwikkelen van pigmentverschuivingen in de  huid.

Gebruik verder geen make-up tot 24 uur na de  behandeling en onderga geen andere behandelingen van de huid gedurende twee weken. Ook zwemmen wordt de eerste twee weken na de behandeling afgeraden in  verband met de gevoeligheid van de huid. Wanneer er  korstjes ontstaan na de behandeling mag u hier niet aan krabben, dit verhoogt de  kans op een litteken.

Indicaties

De microdermabrasie kan ingezet worden als een  oppervlakkige peeling bij een vermoeide, matte, vlekkerige of verouderde huid en  bij oppervlakkige rimpelvorming, verstopte poriën en actinische keratosen. Op  een hogere stand is de microdermabrasie uitermate geschikt om littekens te  behandelen. Acnelittekens kunnen tot 80% verbeteren. Ook de actieve acne  kan effectief behandeld worden met microdermabrasie in combinatie met andere behandelwijzes.

Het aantal behandelingen is afhankelijk van  de indicatie en het verwachtingspatroon. Indien u een intensieve peeling van de  huid wilt, dan kan het resultaat na een of twee behandelingen al bereikt zijn.  Heeft u een dikke, verouderde huid met acnelittekens dan kan het  voor u gewenste resultaat misschien pas na 10 behandelingen zichtbaar zijn. Hoe dieper de  littekens, des te meer behandelingen noodzakelijk zijn. De behandeling kunnen kort op elkaar volgen.  Indien de huid genezen is, kan de volgende behandeling plaatsvinden. Geef  de huid minimaal twee weken de tijd te genezen.