Hypertrichose

hypertrichosehypertrichose

Stoort u zich aan toegenomen haargroei in uw gezicht of op andere delen van uw lichaam? Er zijn verschillende vormen van overbeharing. Bij hypertrichose is er sprake van overmatige ongewenste haargroei, op plaatsen waar normaal gesproken slechts lichte beharing is. Hypertrichose kan een gevoel van onzekerheid en schaamte met zich meebrengen. Gelukkig kan deze vorm van versterkte haargroei in de meeste gevallen succesvol behandeld worden bij de huidtherapeut. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Lees dan verder en neem gerust contact op.

Meest gestelde vragen :

Hypertrichosis is een vorm van overbeharing waarbij toename van haar op een willekeurig lichaamsgebied ontstaat, die niet aan een bepaald patroon gebonden is. Er moet onderscheid worden gemaakt met hirsutisme bij vrouwen, waarbij de beharing toegenomen is volgens het mannelijke beharingspatroon. Hypertrichose komt dus zowel bij mannen als vrouwen voor. Er zijn veel verschijningsvormen van hypertrichose. Er kan sprake zijn van donsbeharing, stuggere haren of langere haren dan gemiddeld. Hypertrichose kan op latere leeftijd ontstaan of al aanwezig zijn tijdens de geboorte en kan zowel beperkt als uitgebreid op het lichaam voorkomen. Het gaat meestal niet vanzelf over. Indien een medicijn de oorzaak is, kan na stoppen met het gebruik hiervan de overbeharing vanzelf verdwijnen.

Hypertrichose kent meerdere oorzaken, maar meestal is het erfelijk bepaald. Uiteraard speelt hierbij oorspronkelijke afkomst een rol. Een andere oorzaak van hypertrichose is het gebruik van medicijnen zoals fenytoïne tegen epilepsie, cyclosporine tegen psoriasis, minoxidil tegen kaalheid en corticosteroïden. Hypertrichose kan ook ontstaan door onderliggende ziektes, zoals anorexia nervosa, infectieziekten, een traag werkende schildklier of bepaalde vormen van kanker.

Bij hypertrichose is het belangrijk dat een evenutele onderliggende ziekte of syndroom eerst vastgesteld en behandeld wordt. Sommige vormen van hypertrichose kunnen dan verdwijnen. Mocht een medicijn de oorzaak zijn dan kan er wellicht gekeken worden of de medicatie aangepast kan worden. Bij Medical Beauty Center kunnen wij u helpen om hypertrichose te verminderen. Tijdens een vrijblijvend intakegesprek onderzoeken we de haren en stellen we samen een persoonlijk behandelplan op waarin rekening wordt gehouden met uw wensen.

Wij bieden de volgende behandelingen aan voor hypertrichose:
VPL laserontharing
Elektrisch epilatie

Meest voorkomende problemen

Overzicht ongewenste haargroei

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden!

Bekijk al onze behandelingen
Wij beantwoorden uw vragen graag en geheel vrijblijvend.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden! Medical Beauty Center is zowel huid- therapeutisch als cosmetisch centrum.


Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws en ontwikkelingen, meldt u dan hier aan voor onze digitale nieuwsbrief.

Contact opnemen of een afspraak maken.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen!