Droge huid

Droge huidDroge huid

Last van een ruwe, trekkerige, schilferende, rode en een jeukende huid? Zijn er soms ook kloofjes of barstjes te zien? Een droge huid kan erg vervelend aanvoelen en kan voorkomen in alle leeftijdscategorieën, van kinderen tot ouderen. Vooral in de winter kun je flink last hebben van een droge huid die vervelend aanvoelt, irriteert en jeukt. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Lees dan verder en neem gerust contact op.

Meest gestelde vragen :

Een droge huid, ook wel xerosis genoemd, jeukt, is gevoelig en voelt ruw aan. Soms zijn er witte schilfers te zien op de huid. Bij mensen met een lichte huid kunnen er ook rode plekken ontstaan. Bij een droge huid is de barrièrefunctie van de huid verminderd. Sommige mensen hebben van zichzelf een droge huid. De huid maakt dan te weinig talg (vet) aan, waardoor de huid droog wordt. De huid op uw hele lichaam kan droog zijn. Wanneer de huid teveel uitdroogt kan er ook eczeem en soms een huidinfectie ontstaan. Daarom is het belangrijk om een droge huid op tijd te herkennen en te behandelen.

Bij een droge huid is er meestal sprake van een verminderde huidbarrière. De huidbarrière bestaat voornamelijk uit vetten. Als deze vetten aangetast worden dan kan de buitenste laag van de huid minder goed vocht vasthouden en dan droogt de huid uit. De meest voorkomende gebieden die worden getroffen door een droge huid zijn het gezicht, de handen, onderarmen, onderbenen en voeten, hoewel het overal op het lichaam kan voorkomen. De belangrijkste oorzaken van een droge huid zijn:

  1. Het gebruik van stoffen die de huidvetten doen verdwijnen: Water zeep en andere reinigingsmiddelen
  2. fysische factoren: In de winterperiode is de kans op uitdroging van de huid groter. Dit komt ten omdat we in de winter de verwarming weer aanzetten. Hierdoor daalt de luchtvochtigheid in het huis en in combinatie met de koude, droge lucht buiten kan dit leiden tot een droge huid. Om die reden zie je ook vaak dat de huidaandoening eczeem in de wintermaanden verergert.
  3. Aangeboren huidziekten: Sommige huidziekten gaan gepaard met een droge huid. Denk bijvoorbeeld aan mensen met atopisch eczeem. Zij hebben in aanleg al een huidtype met een stoornis in de waterhuishouding waardoor de huid gemakkelijker uitdroogt. Een ander voorbeeld zijn mensen met psoriasis of ichthyosis
  4. ouderdom: Een droge huid wordt ook vaak gezien bij oudere mensen en dan voornamelijk gelokaliseerd op de onderbenen en onderarmen. Het is bekend dat de verouderde huid het vermogen verliest om water vast te houden. De oorzaak ligt in een achteruitgang in de barriére functie van de opperhuid.

Heeft u last van een droge huid en wilt u dit graag laten behandelen? Dan kunt u bij ons terecht voor een vrijblijvend intakegesprek. Tijdens een vrijblijvend intakegesprek onderzoeken we de huid en stellen we samen een persoonlijk behandelplan op waarin rekening wordt gehouden met uw wensen. Een behandelplan bestaat uit behandelingen bij ons in de kliniek, gecombineerd met producten voor thuisgebruik.

Wij bieden de volgende behandelingen aan voor een droge huid:
Verzorgende gelaatsbehandelingen
Skinboosters (skininjector U225)
Milde peelings
Medium peelings
Productadvies

Meest voorkomende problemen

Overzicht huidcondities/huidtypes

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden!

Bekijk al onze behandelingen
Wij beantwoorden uw vragen graag en geheel vrijblijvend.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden! Medical Beauty Center is zowel huid- therapeutisch als cosmetisch centrum.


Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws en ontwikkelingen, meldt u dan hier aan voor onze digitale nieuwsbrief.

Contact opnemen of een afspraak maken.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen!