Automutilatie-littekens

Automutilatie-littekensAutomutilatie-littekens

Achter ieder persoon en ieder litteken zit een eigen verhaal. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom mensen zichzelf fysiek beschadigen. Automutilatie, ook wel bekend als zelfbeschadiging, is een veelvoorkomend probleem onder zowel jongeren als volwassenen. Heeft u littekens waarvoor u zich schaamt of die u dagelijks herinneren aan een nare periode met negatieve gevoelens? Wij kunnen helpen. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Lees dan verder en neem gerust contact op.

Meest gestelde vragen :

Automutilatie littekens zijn littekens die ontstaan na zelfbeschadiging van de huid. Automutilatie begint vaak al op jongere leeftijd en komt meer voor bij meisjes dan bij jongens. De reden achter zelf beschadiging is per persoon verschillend. Psychologische problemen zoals woede, angst verdriet of een negatief zelfbeeld kunnen leiden tot zelfbeschadiging. Of er littekenweefsel ontstaat is weer afhankelijk van hoe erg de huidbeschadiging is. Patiënten met automutilatie littekens zijn zich tijdens de zelfbeschadiging niet altijd bewust van de gevolgen. Vaak ontstaan er diepe littekens doordat de patiënt zichzelf telkens op de zelfde plek beschadigd. Veelvoorkomende locaties hierbij zijn de onderarmen, bovenbenen of buik.

Geen enkel litteken is hetzelfde, zelfs niet bij dezelfde persoon. De huid herstelt als er een wond ontstaat. Tijdens dit genezingsproces behoort de huid bindweefsel (collageen) aan te maken. Als dit proces normaal verloopt, dan zal het littekenweefsel nauwelijks zichtbaar zijn. Maar wordt de wondgenezing verstoord, dan kunnen littekens achterblijven. Automutilatie kan alle verschillende soorten littekens achterlaten. Vaak wordt de huid meerder keren op dezelfde plek beschadigd. Dit maakt dat de littekens uiteindelijk zo opvallend worden. Meestal gaat het bij automutilatie littekens om krassen, letters, diepe schaafwonden of afdrukken van sigaretten.

Heeft u automutilatie-littekens en wilt u deze laten behandelen? Dan kunt u bij ons terecht voor een vrijblijvend intakegesprek. Tijdens een vrijblijvend intakegesprek onderzoeken we de huid en stellen we samen een persoonlijk behandelplan op waarin rekening wordt gehouden met uw wensen. Een behandelplan bestaat uit behandelingen bij ons in de kliniek, gecombineerd met producten voor thuisgebruik. Houdt u er wel rekening mee dat littekenweefsel nooit volledig zal verdwijnen. De behandeling is gericht op het minder zichtbaar maken van de littekens en, wanneer van toepassing, jeuk-, pijn- of andere klachten te verminderen.

Wij bieden de volgende behandelingen aan voor atrofisch litteken:
– Littekentherapie
– Microneedling
– Medische-tatoeage littekens
Camouflagetherapie

Meest voorkomende problemen

Overzicht littekens

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden!

Bekijk al onze behandelingen
Wij beantwoorden uw vragen graag en geheel vrijblijvend.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden! Medical Beauty Center is zowel huid- therapeutisch als cosmetisch centrum.


Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws en ontwikkelingen, meldt u dan hier aan voor onze digitale nieuwsbrief.

Contact opnemen of een afspraak maken.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen!