Keloïd litteken

Keloïd littekenKeloïd litteken

Een litteken is al vervelend, maar als deze verdikt raakt, jeukt en ook nog eens buiten de wondranden optreedt is het extra vervelend. Helaas verdwijnen keloïd littekens niet vanzelf en is tussenkomst van een dermatoloog vaak nodig. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Lees dan verder en neem gerust contact op.

Meest gestelde vragen :

Een keloïd litteken is een verdikt litteken die buiten de wondranden optreedt. Het is een abnormale toename van littekenweefsel in de huid. Het lijkt op een hypertrofisch litteken, maar een keloïd kan door blijven groeien tot buiten de wondranden. Een keloïd litteken begint als verheven roze tot paarse litteken die pijnlijk kan zijn en/of jeukt. Het is een reactie van een verstoorde wondgenezing. Een keloïd litteken komt vaker voor bij donkerdere huidtypes en ontstaat vaak pas na >6 maanden. Een keloïd litteken kan overal optreden, maar wordt vooral gezien op de oorlellen, bovenste deel van de romp en de buitenzijde van de bovenarmen. Een spontaan herstel is niet mogelijk. Zonder behandeling zal het litteken blijven woekeren en groeien.

 

Een kelöid litteken kan ontstaan na iedere vorm van huidbeschadiging, denk hierbij aan brandwonden, operatiewond, piercings of acne littekens. Het bijzondere aan een keloïd litteken is dat hij ook zonder huidbeschadiging opeens kan ontstaan. Een keloïd litteken op het borstbeen is hier een goed voorbeeld van. Waardoor een litteken als keloïd litteken ontwikkeld is onbekend.

De behandeling van keloïd littekens is beperkt. Vaak is doorverwijzing naar een dermatoloog gewenst. Er is een mogelijkheid om een keloïd litteken operatief te laten verwijderen, alleen vaak keert het litteken weer terug. Hierdoor wordt vaak gekozen voor het maandelijks injecteren met een vloeistof dat corticosteroïden bevat. Om klachten zoals jeuk en pijn te verlichten en om het litteken iets af te vlakken kunnen siliconenpleisers of siliconen gel toegepast worden.

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Dan kunt u bij ons terecht voor een vrijblijvend intakegesprek. Tijdens een vrijblijvend intakegesprek onderzoeken we het litteken en stellen we samen een persoonlijk behandelplan op waarin rekening wordt gehouden met uw wensen.

Wij bieden de volgende behandelingen aan voor keloïd litteken:
Camouflagetherapie
Productadvies

Meest voorkomende problemen

Overzicht littekens

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden!

Bekijk al onze behandelingen
Wij beantwoorden uw vragen graag en geheel vrijblijvend.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden! Medical Beauty Center is zowel huid- therapeutisch als cosmetisch centrum.


Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws en ontwikkelingen, meldt u dan hier aan voor onze digitale nieuwsbrief.

Contact opnemen of een afspraak maken.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen!