Rosacea

RosaceaRosacea

Heeft u last van een rood gezicht met bultjes, puistjes en rode bloedvaatjes (couperose)? Dan heeft u waarschijnlijk last van rosacea. De klachten kunnen vervelend en cosmetisch storend zijn. Rosacea is een chronische huidaandoening die veel vaker voorkomt dan u denkt. Veel mensen weten niet eens dat zij rosacea hebben en komen ten einde raad bij ons omdat de behandelingen of crèmes die ze hebben geprobeerd niet lijken te werken. Gelukkig kunnen wij de meeste van hen helpen hun huid weer gezond te maken en te houden. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Lees dan verder en neem gerust contact op.

Meest gestelde vragen :

Rosacea is een veel voorkomende chronische en ongecontroleerde huidaandoening die meestal tot uiting komt rond de leeftijd van 30 jaar en vaker voorkomt bij vrouwen dan bij mannen. Het meest opvallende is de felrode kleur van de wangen en de neus. Rosacea betekent letterlijk ‘rood als een roos’. Als rosacea niet in het beginstadium wordt behandeld, dan kunnen er meer puistjes, gesprongen vaatjes (couperose) en structuurveranderingen (ruwe, verdikte huid) ontstaan. De huidaandoening kan lijken op acne (jeugdpuistjes), maar komt, in tegenstelling tot acne, meestal pas op latere leeftijd voor. Doordat de huid bij rosacea ontstoken is, kan de huidbarrière (de weerstand van de huid) verstoord raken. Hierdoor reageert de huid heftiger op allerlei invloeden zoals zonlicht, voeding, temperatuurschommelingen en bepaalde cosmetica. Doordat de huidbarrière verstoord is, kan vocht vanuit de huid makkelijker verdampen. Hierdoor wordt de huid droger en dit is de reden dat veel mensen met rosacea aangeven dat ze last hebben van jeuk, droogheid en een trekkerig of branderig gevoel.

De helft van de mensen met rosacea heeft ook oogklachten. Bijvoorbeeld droge of zere ogen, tranende ogen of het gevoel alsof er zand in de ogen zit. De oogklachten kunnen variëren van mild tot ernstig.

 

Hoe rosacea ontstaat is niet duidelijk. In praktijk zien we wel duidelijk dat er vaak sprake is van verschillende factoren die verband houden met elkaar:

  • Erfelijke aanleg (rosacea komt vaker voor binnen de familie)
  • Hormonale schommelingen (bijvoorbeeld rond zwangerschap en overgang)
  • Overtollige talgproductie (vaak is er een geschiedenis van acne)
  • Stuwing in de gesprongen bloedvaatjes zorgt voor ontsteking in de huid
  • Dankzij de verhoogde talgproductie kan de Demodex-mijt op de huid in aantal toenemen en de bestaande ontstekingsreactie verergeren
  • Verstoorde huidbarrière (ten gevolge van de chronische ontsteking)

Daarnaast kunnen rosaceaklachten verergeren door uitlokkende factoren als blootstelling aan UV-straling, temperatuurswisselingen, stress, medicijngebruik, pittig en histaminerijk voedsel, alcohol, en bepaalde cosmetica. We weten niet precies waarom deze factoren de klachten erger maken. Door deze factoren gaan de bloedvaten in uw huid verder open. Hierbij wordt uw huid rood en warm. Misschien is dit de oorzaak dat de klachten erger worden.

Houdt er rekening mee dat rosacea chronisch is en nooit volledig zal verdwijnen. De behandeling is erop gericht de situatie te verbeteren en de huid vervolgens in goede conditie te houden. Tijdens een vrijblijvend intakegesprek onderzoeken we de huid en stellen we samen een persoonlijk behandelplan op waarin rekening wordt gehouden met uw wensen. Een behandelplan bestaat uit behandelingen bij ons in de kliniek, gecombineerd met producten voor thuisgebruik om de rosacea te verminderen en onder controle te krijgen.

Wij bieden de volgende behandelingen aan voor rosacea:
VPL laser
Dieptereiniging
Milde peelings
Medisch led licht therapie
Camouflagetherapie

 

Meest voorkomende problemen

Overzicht acné (gelijkende) huidproblemen

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden!

Bekijk al onze behandelingen
Wij beantwoorden uw vragen graag en geheel vrijblijvend.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden! Medical Beauty Center is zowel huid- therapeutisch als cosmetisch centrum.


Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws en ontwikkelingen, meldt u dan hier aan voor onze digitale nieuwsbrief.

Contact opnemen of een afspraak maken.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen!