Café-au-lait vlek

Café-au-lait vlekCafé-au-lait vlek

Heeft u al sinds uw geboorte een ronde/ovale koffiekleurige pigmentvlek? Een Café-au-lait vlek ontstaat meestal al op kinderleeftijd en komt bij 10-20% van de bevolking voor. Een Café-au-lait vlek geeft geen klachten maar kan als cosmetisch storend worden ervaren. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Lees dan verder en neem gerust contact op.

Meest gestelde vragen :

Café-au-lait is Frans voor koffie met melk en dat is precies de kleur van de meeste café-au-lait vlekken. De café-au lait vlek is een ovale, egaal licht tot donkerbruin gekleurde vlek met een scherpe omtrek. Hij kan overal op het lichaam voorkomen en heeft doorgaans een afmeting van 2-5 cm. Een cafe-au-lait vlek begint op kinderleeftijd en groeit met het kind mee. Op volwassen leeftijd wordt hij niet meer groter. Het is een goedaardige “moedervlek” die geen klachten geeft en helaas niet spontaan verdwijnt. Er kunnen meerdere cafe-au-lait vlekken ontstaan op het lichaam.

Waarom een cafe au lait vlek ontstaat is onbekend. Wat we wel weten is dat een Café-au-lait-vlek wordt veroorzaakt door een toename van pigment in de huid. Hierbij zijn de pigmentcellen een stuk groter dan ze horen te zijn. Daardoor kleurt de vlek donkerder dan de omliggende huid.

Café-au-lait-vlekken zullen niet spontaan verdwijnen. Heeft u een café-au-lait vlek en wilt u deze graag laten behandelen? Houdt er wel rekening mee dat de resultaten van het behandelen van een café-au-lait vlek wisselend zijn. In de meeste gevallen verdwijnt de vlek na enkele laserbehandelingen. Soms kan het voorkomen dat de vlek slechts tijdelijk verdwijnt of, in uitzonderlijke gevallen, zelfs donkerder wordt. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Lees dan verder en neem gerust contact op. Dan kunt u bij ons terecht voor een vrijblijvend intakegesprek. Tijdens een vrijblijvend intakegesprek onderzoeken we de huid en stellen we samen een persoonlijk behandelplan op waarin rekening wordt gehouden met uw wensen.

Wij bieden de volgende behandelingen aan voor een café-au-lait vlek:
– VPL pigmentlaser behandeling
Camouflagetherapie

Meest voorkomende problemen

Overzicht pigmentproblemen

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden!

Bekijk al onze behandelingen
Wij beantwoorden uw vragen graag en geheel vrijblijvend.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden! Medical Beauty Center is zowel huid- therapeutisch als cosmetisch centrum.


Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws en ontwikkelingen, meldt u dan hier aan voor onze digitale nieuwsbrief.

Contact opnemen of een afspraak maken.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen!