Beenvaatjes

BeenvaatjesBeenvaatjes

Heeft u rode en paarsblauwe vaatjes op uw benen? Doet u het liefste geen, korte broek, rokje of jurkje aan omdat u de vaatjes niet wilt tonen aan de buitenwereld? Beenvaatjes zijn ontsierende rode, blauwe tot paarse vaatjes op de benen en voeten. Ze kunnen als zeer storend worden ervaren. Gelukkig zijn beenvaatjes te behandelen. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Lees dan verder en neem gerust contact op.

Meest gestelde vragen :

Beenvaatjes, ook wel besenreiser genoemd, bestaan meestal uit paarse, rode en/of blauwe kleine verwijde vertakkingen van bloedvaatjes. Ze kunnen voorkomen op zowel boven-als onderbenen, voeten en enkels. Beenvaatjes zijn over het algemeen dunne vaatjes die heel dicht onder het huidoppervlak liggen. Het zijn geen spataderen. Spataderen zijn namelijk dikker, kunnen pijn- en vermoeidheidsklachten geven en zijn soms voelbaar boven het huidoppervlak. Beenvaatjes geven doorgaans geen klachten, maar kunnen wel als cosmetisch storend worden ervaren.

Beenvaatjes komen vaak voor. Ze ontstaan als gevolg van de verwijding van bloedvaatjes die niet meer goed functioneren. Dit kan ontstaan door bijvoorbeeld erfelijke aanleg, slechte kwaliteit van de vaatwanden, zwangerschap, hormoonschommelingen of een staand beroep. Naarmate u ouder wordt, verzwakken de vaatwanden in je lichaam wat kan leiden tot het ontstaan van beenvaatjes. Soms kunnen beenvaatjes klachten geven zoals een prikkelend gevoel en jeuk, maar meestal worden ze als cosmetisch storend ervaren.

Heeft u beenvaatjes en wilt u deze laten behandelen? Dan kunt u bij ons terecht voor een vrijblijvend intakegesprek. Tijdens een vrijblijvend intakegesprek onderzoeken we de huid en stellen we samen een persoonlijk behandelplan op waarin rekening wordt gehouden met uw wensen.

Wij bieden de volgende behandelingen aan voor beenvaatjes:
– sclerocompressietherapie
Echogeleide sclerocompressietherapie
VPL vaatlaser

De behandelingen van beenvaatjes d.m.v.  sclerocompressietherapie en echogeleide sclerocompressietherapie worden op locatie in onze kliniek te Hoogerheide uitgevoerd door drs. Raymond de Zeeuw, erkend cosmetisch arts KNMG en Fleboloog.

Meest voorkomende problemen

Overzicht overige huidaandoeningen

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden!

Bekijk al onze behandelingen
Wij beantwoorden uw vragen graag en geheel vrijblijvend.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden! Medical Beauty Center is zowel huid- therapeutisch als cosmetisch centrum.


Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws en ontwikkelingen, meldt u dan hier aan voor onze digitale nieuwsbrief.

Contact opnemen of een afspraak maken.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen!