Peelings

Medium peelings

Als het u om huidverbetering- of verjonging gaat of om het behandelen van bepaalde huidproblemen (denk aan pigmentvlekken, een vale huid, grote poriën en littekentjes door bijvoorbeeld acne), dan zijn medium peelings effectiever dan milde peelings.

Deze peelings bevatten andere zuren (meestal trichloorazijnzuur ofwel TCA) met een ander werkingsmechanisme dan fruitzuren – ze kunnen dieper doordringen in de huidlaag en hebben een hoger ‘afschurend’ vermogen. Van een medium peeling ga je vervellen en dat is nodig om van die storende vlek of rimpel af te komen; dit is échte huidverbetering.

Na een TCA-peeling of chemische peeling vervel je doorgaans van dag 3 tot 5 het meest. Met een slimme planning (bijvoorbeeld peeling op een woensdag en vervellen in het weekend) is dat goed te doen.

Hoe diep gaat een peeling?

Medium peelingsPeelings_medical_beauty_center

Deze afbeelding geeft aan hoe diep een bepaald soort peeling gaat. Tijdens het intakegesprek zal de huidtherapeut uitgebreid met u bespreken welke peeling het meest geschikt is voor uw huidprobleem.

Meest gestelde vragen :

Bij deze intensievere peeling worden oppervlakkige lijntjes en structuur verzacht en verkleuringen van de huid verminderd. Na deze peeling gaat de huid zich van binnenuit zichtbaar vernieuwen en schilferen (vervellen). Een medium peeling geeft je gezicht een sterk verfrissend effect. Deze peeling is geschikt voor het gelaat, hals, decolleté en handruggen.

Deze peelings bevatten andere zuren (meestal trichloorazijnzuur ofwel TCA) met een ander werkingsmechanisme dan fruitzuren – ze kunnen dieper doordringen in de huidlaag en hebben een hoger ‘afschurend’ vermogen.

Bij Medical Beauty Center bieden we twee soorten medium peelings :

TCA peeling (chemische peeling)

Voor deze medium peeling wordt de stof trichloorazijnzuur (TCA) gebruikt. Deze stof ontdoet de natuurlijke celeiwitten van hun wateromhulsel, waardoor de bovenste huidlaag opdroogt en afgestoten wordt. Door de inwerkdiepte van de peeling zal de celdeling in de lederhuid gestimuleerd worden. Het gevolg: de huid gaat zich gedragen als een jongere huid. Celvernieuwing treedt op en de huid wordt hierdoor zichtbaar egaler, pigmentvlekken verminderen en de structuur verbetert.

Pixel peel

De Pixel Peel is een combinatie van Microneedling waarbij door middel van een microneedling pen met heel veel kleine, fijne naaldjes en de TCA Peeling zoals hierboven beschreven. Door de combinatie van peeling en microneedling pen – die minimale openingen in de huid maakt –  kan de peelingvloeistof dieper penetreren waardoor er sneller en beter resultaat kan worden behaald.  Voor optimaal effect wordt de Pixel peel 2x uitgevoerd. De Pixel Peel is geschikt voor de behandeling van huidveroudering, zonschade, (acne) littekens, pigmentatie, grove poriestructuur of het opfrissen van de huid.

Voor de behandeling

  • Voor een optimaal resultaat is het raadzaam uw huid enkele weken voor de behandeling thuis voor te bereiden met de home care producten. Dit verbetert de doorlaatbaarheid van de huid waardoor de behandeling effectiever is. De huidtherapeut kan je hierover adviseren.
  • Indien er op de dag van de behandeling een koortslip optreedt, dient de afspraak verzet te worden.
  • Bij het gebruik van botox en/of fillers moet er minimaal 2 weken tussen deze behandelingen zitten.
  • Bij gebruik van huidverdunnende medicatie (denkt aan bv. Roaccutane) mag er geen behandeling plaatsvinden.
  • Stop 5 dagen voor de behandeling met retinolcrème of -serum / vitamine A-zuur crème.
  • Voor mannen is het aan te raden zich niet binnen 24 uur van de behandeling in het gezicht te scheren.
  • De behandeling mag niet plaatsvinden op een zongebruinde huid; zorg dat hier minimaal 4 weken tussen zit.
  • De behandeling mag niet tijdens zwangerschap en/of borstvoeding plaatsvinden.

Dag van de behandeling:

De keuze van de behandeling hangt af van uw specifieke behoeften en huidproblemen. Tijdens het intakegesprek met uw huidtherapeut zult u bespreken welke behandeling het beste bij uw huidtype past. Afhankelijk hiervan en op basis van uw persoonlijke behoeften zal een behandelplan worden gemaakt.

Voorafgaand aan de eerste behandeling vult u met uw behandelaar een “informed consent” formulier in.  De behandelaar zal u hiermee op een begrijpelijke en zo volledig mogelijke wijze informeren over de voorgestelde behandeling.

Nadat de huid is gereinigd en voorbereid, wordt de peelingvloeistof op de huid aangebracht. Dit kan na enkele minuten een licht brandend gevoel geven. De medium peeling wordt in een aantal lagen op de huid aangebracht totdat de gewenste diepte is bereikt. De behandeling kan zonder verdoving worden uitgevoerd en duurt vanaf 15 tot 60 minuten, afhankelijk van het type peeling.

Meestal is de huid na de behandeling enigszins gevoelig, rood en mogelijk licht gezwollen. Ook kan de huid strak aanvoelen. Na de peeling wordt een ‘post peel crème’ aangebracht waardoor het ongemak van roodheid en hitte snel uit de huid verdwijnt.

Kuur behandelingen;

Het advies voor het aantal behandelingen verschilt per indicatie en is gemiddeld tussen de 4 en 6 behandelingen. Indien er meerdere behandelingen nodig zijn wordt een behandelinterval van 4 tot 8 weken aangehouden om de huid tussendoor goed te laten genezen.

Vaak raden wij TCA peelings in kuurverband (4 behandelingen) aan. Per behandeling kun je dan (indien gewenst) de intensiteit van de behandeling verhogen of per behandeling op bepaalde zones de focus leggen. Bij een kuurverband raden wij aan om de behandeling om de 4 weken uit te voeren, om zo sneller tot een resultaat te komen en de behandelingen in synergie met elkaar te laten werken.

Indicaties voor TCA peeling:

Huidverjonging

Fijne lijntjes

Grove poriën

Doffe en vale huid

Acne-littekens

Zonbeschadigde huid (actinische keratose)

Hyperpigmentatie (melasma)

Lentigine (pigmentvlekken)

Post-inflammatoire hyperpigmentatie (ontstaat vaak na een trauma aan de huid)

Keratosis pilaris (kleine, rode, harde bultjes rondom de haarzakjes)

Xanthelasma (ophoping cholesterol)

 

Indicaties voor de Pixel Peel:

Dikke huid / verhoornde huid

Mannenhuid

(Acne) Littekens

Grove poriën

Structuurverbetering

Kleurverbetering (frisse glow)

Striae

Fijne lijntjes en rimpels

Voor een medium peeling worden de stoffen trichloorazijnzuur (TCA) en/of fenol gebruikt. Deze stoffen ontdoen de natuurlijke celeiwitten van hun wateromhulsel, waardoor de bovenste huidlaag opdroogt en afgestoten wordt. Door de inwerkdiepte van de peeling zal de celdeling in de lederhuid gestimuleerd worden. Het gevolg: de huid gaat zich gedragen als een jongere huid. Cel vernieuwing treedt op en de huid wordt hierdoor zichtbaar egaler, pigmentvlekken verminderen en de structuur verbetert.

De duur van het resultaat is afhankelijk van het verouderingsproces dat ook na de behandeling doorgaat. Overmatig zonlicht en roken hebben een nadelige invloed op het resultaat. Voor het behouden van een optimaal resultaat adviseren wij je ook na de behandeling dagelijks je huid te blijven beschermen tegen Uv-straling.

De behandelaar geeft ook een product advies zodat je thuis verder werkt aan een optimaal resultaat van uw behandeling. Volg hierbij zorgvuldig de richtlijnen op van de behandelaar m.b.t. het gebruik van deze thuisproducten.

Gemiddeld blijft het resultaat drie jaar zichtbaar.

Bij een peeling bestaat het risico dat er pigmentveranderingen ontstaan in de behandelde huid. Vermindering van pigment (hypopigmentatie) komt het meeste voor. Daarom wordt een peeling ook gebruikt om overmatige pigmentaties te verminderen. De verminderde pigmentatie verdwijnt, afhankelijk van de ernst in weken tot maanden. Na een diepe peeling kan het soms een jaar duren. Het is ook mogelijk dat de huid reageert met een overmatige pigmentatie (hyperpigmentatie). Dit herstelt in de loop van maanden tot een jaar. Bij zeer forse pigmentatie herstelt de huid niet altijd volledig. Om de kans op overmatige pigmentatie te verkleinen, is het belangrijk dat u de huid in de eerste maanden na de peeling niet aan de zon of aan een zonnebank blootstelt. Gebruik overdag een zonnebrandcrème met een beschermingsfactor van 30 of hoger.

Bij de aanwezigheid van een koortslip zal er geen behandeling plaats vinden.

Zorg ervoor dat :

Blootstelling aan UV licht (zonlicht, zonnebank) en overmatige hitte vermeden wordt tijdens en ten minste 2-4 weken na de peeling, in nader overleg met de huidtherapeut

Gedurende deze periode een zonbescherming met factor 30 (of hoger) minimaal om de 2-3 uur op het behandelde lichaamsdeel gebruikt wordt, vanaf het moment dat roodheid en vervellen zijn verdwenen

U de eerste dagen na de behandeling een crème meerdere keren per dag aanbrengt ter voorkoming van uitdroging van de huid
U de behandelde huid insmeert met hydrochinon en tretinoïne crème, volgens voorschrift van de arts, tot enkele weken na de peeling

U geen andere huidverzorgingsproducten zal gebruiken, anders dan aanbevolen door onze huidtherapeute.

Cosmetica, make-up, zwemmen, sauna, sport, schoonheidsbehandeling en exfoliëren van de huid pas zijn toegestaan wanneer roodheid en vervellen zijn verdwenen

U de velletjes niet van de huid trekt

Tijdens het douchen geen directe waterstraal in het behandelde gebied komt tot 10 dagen na de peeling, maar dat u het behandelde gebied wel 2 keer per dag voorzichtig wast

Mannen zich dagelijks mogen scheren, bij voorkeur elektrisch of in één richting met een (droog) scheermes

In geval van een peeling van het gelaat: lachen en andere vormen van sterke gelaatsuitdrukking de eerste 10 dagen zoveel mogelijk worden beperkt en dat u in deze periode zoveel als mogelijk op uw rug slaapt

U niet rookt tot 10 dagen na de peeling. Het beste voor uw huid is uiteraard dat u sowieso stopt met roken.

U niet zwanger raakt tot minimaal 4 weken na de behandeling

U zich onmiddellijk bij ons meldt indien de huid ontstoken raakt

De kosten van de behandeling hangt af van welke behandeling voor jou geschikt is. Tijdens het intakegesprek zal de huidtherapeut een persoonlijk behandelplan opstellen en zij kan jou dan ook alles over de kosten vertellen.

Medical Beauty Center heeft met alle zorgverzekeraars in Nederland een contract. Grote kans dus dat jouw behandeling wordt vergoed door jouw zorgverzekeraar!

De meeste behandelingen worden geheel of gedeeltelijk vergoed uit de aanvullende verzekering en niet vanuit de basisverzekering. Voordeel hiervan is dat deze behandelingen niet onder het eigen risico vallen.

Acne behandelingen, definitief ontharen in het gelaat en camouflage worden vergoed door de meeste zorgverzekeraars, mits je aanvullend verzekerd bent. Wanneer je het transgender traject doorloopt worden ontharingsbehandeling meestal vanuit de basisverzekering vergoed.

Bij Medical Beauty Center heb je in de meeste gevallen geen verwijsbrief nodig van je huisarts, dermatoloog of medisch specialist. Onze specialisten zijn direct toegankelijk. Ook zonder verwijsbrief kun je dus bij ons terecht.

Raadpleeg jouw polis of jouw verzekeraar als je wenst te weten of je verzekerd bent en onder welke voorwaarden.

Na de behandeling reken je deze zelf af. Je kunt bij ons pinnen of contant betalen. Hierna ontvang je direct per mail een factuur van ons die je kunt indienen bij je zorgverzekeraar. Indien je recht hebt op een vergoeding, betaalt je zorgverzekeraar dit aan jou uit.

Medium peeling voor - en na resultaten

cosmo peel tca 15 hyperpigmentatie voor en na.png

Overzicht van al onze peeling behandelingen

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden!

Bekijk al onze behandelingen
Wij beantwoorden uw vragen graag en geheel vrijblijvend.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden! Medical Beauty Center is zowel huid- therapeutisch als cosmetisch centrum.


Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws en ontwikkelingen, meldt u dan hier aan voor onze digitale nieuwsbrief.

Contact opnemen of een afspraak maken.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen!