Ingegroeide haren

Ingegroeide harenIngegroeide haren

Heeft u last van ontstekingen, bultjes, pijn of jeuk op de behaarde huid? En ziet u daarbij haartjes die horizontaal onder het huidoppervlak liggen? Dan heeft u waarschijnlijk last van ingegroeide haren. Ingegroeide haren kunnen een vervelend probleem vormen als er niets aan gedaan wordt, maar zijn vooral ook erg ontsierend. Verder kunnen ze een gevoel van onzekerheid en schaamte met zich meebrengen. Gelukkig kunnen ingegroeide haren in de meeste gevallen succesvol behandeld worden bij de huidtherapeut. Gelukkig zijn er manieren om ingegroeide haren te voorkomen en te behandelen. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Lees dan verder en neem gerust contact op

Meest gestelde vragen :

Ingegroeide haren zijn haren die horizontaal onder het huidoppervlak liggen of door hun structuur krullen en daardoor terug in de huid groeien. Een ingegroeide haar wordt door de huid als ‘lichaamsvreemd’ gezien waardoor een ontstekingsreactie ontstaat. Deze ontstekingsreactie kan klachten geven zoals rode bultjes, pijn, puskopjes en jeuk. Als de ontstekingsreactie herhaaldelijk optreedt of lang aanhoudt, kan op langere termijn littekens of post-inflammatoire hyperpigmentatie ontstaan. Ingroeiende haren komen voor op lichaamsdelen waar geschoren, geharst en geëpileerd wordt. Denk bij vrouwen aan de liezen, de oksels, de benen, rondom het navelgebied en ook in het gezicht. Denk bij mannen aan de baard- en nekstreek.

Ingegroeide haren kunnen door verschillende manieren ontstaan. In elke situatie is er sprake van een haar die niet boven het huidoppervlakte komt maar juist naar binnen groeit. Tijdens het scheren krijgt het uiteinde van de haar een scherp puntje. Als dit scherpe puntjes terug in de huid groeit kan het in de wand van het haarzakje gaan prikken, waardoor de uitgang van het haarzakje geblokkeerd raakt. Verder wordt de talgklier ook geblokkeerd, waardoor deze onder druk komt te staan. Wanneer de talg zich ophoopt zullen de wanden van het haarzakje uiteindelijk scheuren en ontstaat er een ontsteking. Dit geeft klachten zoals warmte, zwelling, pus, jeuk, pijn en roodheid. Verder komen ingegroeide haren voor bij verschillende huidaandoeningen zoals acne inversa, sinus pilonidalis en pseudofolliculitis barbea,

Gelukkig kunnen ingegroeide haren in de meeste gevallen succesvol behandeld en voorkomen worden bij de huidtherapeut. Kom bij ons langs voor een vrijblijvend intakegesprek. Daarbij onderzoeken we de huid en haren en stellen we samen een persoonlijk behandelplan op waarin rekening wordt gehouden met uw wensen.

Wij bieden de volgende behandelingen aan voor ingegroeide haren:
VPL laserontharing
Elektrisch epilatie
Milde peelings

 

Meest voorkomende problemen

Overzicht ongewenste haargroei

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden!

Bekijk al onze behandelingen
Wij beantwoorden uw vragen graag en geheel vrijblijvend.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden! Medical Beauty Center is zowel huid- therapeutisch als cosmetisch centrum.


Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws en ontwikkelingen, meldt u dan hier aan voor onze digitale nieuwsbrief.

Contact opnemen of een afspraak maken.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen!