Chirurgisch litteken

Chirurgisch littekenChirurgisch litteken

Een litteken wat is ontstaan na een operatie noemen we een chirurgisch litteken. Bij alle chirurgische ingrepen ontstaan littekens. Deze littekens kunnen van grootte variëren en al dan niet jeuken of pijnlijk zijn. Heeft u een litteken of littekens die u cosmetisch storend vindt of die jeuk en/of pijnlijk is? Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Lees dan verder en neem gerust contact op.

Meest gestelde vragen :

Littekens ontstaan doordat de huid beschadigd is geraakt, bij een chirurgisch litteken komt deze huidbeschadiging door een operatie. Hoe groter de verwonding, hoe langer het genezingsproces is en hoe groter de kans is dat er een storend litteken ontstaat. Soms voelt een litteken trekkerig of verhard aan. Het kan ook dat een litteken rood, verdikt en pijnlijk is. Bij “normale” littekens trekt dit na enkele maanden weg. In sommige situaties kunnen, onder invloed van verschillende factoren, deze klachten blijven bestaan. Hoewel littekens nooit volledig te verwijderen zijn, kan de huidtherapeut in de meeste gevallen helpen de littekens minder opvallend te maken.

Geen enkel litteken is hetzelfde, zelfs niet bij dezelfde persoon. De huid herstelt als er een wond ontstaat. Tijdens dit genezingsproces behoort de huid bindweefsel (collageen) aan te maken. Als dit proces normaal verloopt, dan zal het littekenweefsel nauwelijks zichtbaar zijn. Maar wordt de wondgenezing verstoord, dan kunnen littekens achterblijven. Na een chirurgische ingreep kan elk soort litteken ontstaan.

Heeft u een operatie gehad waar u een litteken aan over heeft gehouden? Vindt u deze cosmetisch storend en/of geeft het litteken jeuk of pijn klachten? Dan kunt u bij ons terecht voor een vrijblijvend intakegesprek. Tijdens een vrijblijvend intakegesprek onderzoeken we het litteken en stellen we samen een persoonlijk behandelplan op waarin rekening wordt gehouden met uw wensen. Houdt u er wel rekening mee dat littekenweefsel nooit volledig zal verdwijnen. De behandeling is gericht op het minder zichtbaar maken van de littekens en, wanneer van toepassing, jeuk-, pijn- of andere klachten te verminderen.

Wij bieden de volgende behandelingen aan voor atrofisch litteken:
– Littekentherapie
– Microneedling
– Medische-tatoeage littekens
Camouflagetherapie

Meest voorkomende problemen

Overzicht littekens

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden!

Bekijk al onze behandelingen
Wij beantwoorden uw vragen graag en geheel vrijblijvend.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden! Medical Beauty Center is zowel huid- therapeutisch als cosmetisch centrum.


Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws en ontwikkelingen, meldt u dan hier aan voor onze digitale nieuwsbrief.

Contact opnemen of een afspraak maken.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen!