Speciale behandelingen

Dieptereiniging

Een dieptereiniging is een acne behandeling waarbij op een hygiënische en efficiënte manier handmatig talg uit de onzuiverheden (puistjes, mee-eters, gerstekorrels) verwijderd wordt. Door de ophopingen van talg te verwijderen, worden onzuiverheden vermindert en verergering van de acne voorkomen. Deze behandeling wordt vaak ingezet in combinatie met een peeling.

Meest gestelde vragen :

Bij een dieptereiniging worden onzuiverheden zoals puistjes, mee-eters en gerstekorrels handmatig of met een steriel naaldje verwijderd. Met het naaldje wordt een opening gemaakt in een puistje of mee-eters, waardoor het talg gemakkelijker verwijderd kan worden. Dit wordt op een steriele en deskundige manier gedaan waardoor het risico op littekens nihil is. Een dieptereiniging wordt meestal uitgevoerd op het gezicht, maar kan ook op andere delen van het lichaam worden toegepast, zoals de rug en het decolleté.

De behandeling start met het schoonmaken van de huid met een reinigingsgel. Hierdoor wordt vuil, talg en eventuele make-up resten van de huid verwijderd. Daarna kan gekozen worden om een peeling voor of na het ledigen van onzuiverheden aan te brengen. Het ledigen van de onzuiverheden wordt handmatig en/of met een naaldje uitgevoerd. De dieptereiniging kan als gevoelig worden ervaren, maar wordt over het algemeen goed verdragen. Na de dieptereiniging en de peeling wordt er een actief masker aangebracht om overtollig talg te verwijderen en de huid te kalmeren. Daarna zal de huidtherapeut de behandeling afsluiten met een crème en SPF die op uw huidtype is afgestemd.

Een dieptereiniging is voor iedereen geschikt die last heeft van onzuiverheden. De dieptereiniging kan zowel met als zonder een peeling uitgevoerd worden. Je komt namelijk  niet in aanmerking voor een peeling als je zwanger bent, borstvoeding geeft of specifieke medicatie op recept gebruikt. Ook bij aanwezigheid van bepaalde huidaandoeningen of enkele specifieke medicamenten is een behandeling uitgesloten. De huidtherapeut bespreekt dit tijdens het consult.

Als u veel last heeft van onzuiverheden raden wij aan om de reinigende behandeling regelmatig te ondergaan. Acne is een huidaandoening met een chronisch karakter. Dit betekent dat behandelingen tegen acne, zoals een dieptereiniging, de acne verminderen. Alleen of de acne altijd weg blijft kunnen wij niet garanderen. Na een aantal reinigende behandelingen zult u ervaren dat er minder snel onzuiverheden waarneembaar zijn. Voor het beste resultaat en om de behandeling te ondersteunen adviseren wij altijd producten voor thuisgebruik.

Hoeveel behandelingen er nodig zijn om de acne onder controle te houden is van te voren moeilijk in te schatten. Hoe snel de behandelingen aanslaan is afhankelijk van o.a. de ernst van de acne, de huidreactie op de behandeling, medicatie gebruik, levensstijl en hormoonschommelingen. Hierdoor is de behandelfrequentie en het resultaat per persoon verschillend. Wel adviseren wij bij actieve acne om tussen de 2 tot 6 weken terug te komen voor een vervolgbehandeling. Vaak is de behandelfrequentie in het begin wat hoger en wordt deze steeds wat meer afgebouwd. Als de actieve fase voorbij is, dan adviseren wij om een paar keer per jaar terug te komen voor een onderhoudsbehandeling.

Een dieptereiniging is een zeer veilige behandeling. Het gebruik van een naaldje tijdens de behandeling wordt op een steriele en deskundige manier gedaan waardoor het risico op littekens nihil is. Verder is een peeling een zeer veilige behandeling. Een zeldzaam risico is een allergische reactie op één van de bestanddelen.

Na de behandeling kan de huid wat rood en gezwollen zijn. De rode kleur en de zwelling kan enkele uren of tot de volgende dag aanhouden. Ook kan het voorkomen dat er korstjes ontstaan. Deze zullen gemiddeld 4 tot 6 dagen zichtbaar blijven. Indien gewenst kan de huidtherapeut een huidverbeterende camouflage aanbrengen om de roodheid te verbergen.

Als de huid nog niet eerder behandeld is kan het voorkomen dat de acne na de eerste en/of tweede behandeling verergert, ook wel skin purging genoemd. Dit is een goed teken. Al het talg wat onder de huid opgehoopt zat komt nu naar buiten. Hierdoor krijg je op langer termijn minder last van onzuiverheden.

Na de behandeling is het belangrijk je huid goed te beschermen tegen de zon. Wij raden je aan een zonnebrandcrème met minimaal SPF 30 te gebruiken.

De behandelaar geeft ook een product advies zodat je thuis verder werkt aan een optimaal resultaat van jouw behandeling. Volg hierbij zorgvuldig de richtlijnen op van de behandelaar m.b.t. het gebruik van deze thuisproducten.

De kosten van de behandeling hangt af van welke behandeling voor jou geschikt is. Tijdens het intakegesprek zal de huidtherapeut een persoonlijk behandelplan opstellen en zij kan jou dan ook alles over de kosten vertellen.

Medical Beauty Center heeft met alle zorgverzekeraars in Nederland een contract. Grote kans dus dat jouw behandeling wordt vergoed door jouw zorgverzekeraar!

De meeste behandelingen worden geheel of gedeeltelijk vergoed uit de aanvullende verzekering en niet vanuit de basisverzekering. Voordeel hiervan is dat deze behandelingen niet onder het eigen risico vallen.

Acne behandelingen, definitief ontharen in het gelaat en camouflage worden vergoed door de meeste zorgverzekeraars, mits je aanvullend verzekerd bent. Wanneer je het transgender traject doorloopt worden ontharingsbehandeling meestal vanuit de basisverzekering vergoed.

Bij Medical Beauty Center heb je in de meeste gevallen geen verwijsbrief nodig van je huisarts, dermatoloog of medisch specialist. Onze specialisten zijn direct toegankelijk. Ook zonder verwijsbrief kun je dus bij ons terecht.

Raadpleeg jouw polis of jouw verzekeraar als je wenst te weten of je verzekerd bent en onder welke voorwaarden.

Na de behandeling reken je deze zelf af. Je kunt bij ons pinnen of contant betalen. Hierna ontvang je direct per mail een factuur van ons die je kunt indienen bij je zorgverzekeraar. Indien je recht hebt op een vergoeding, betaalt je zorgverzekeraar dit aan jou uit.

Medical Beauty Center biedt een veelzijdig aanbod van behandelingen

Een overzicht van al onze behandelingen.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden!

Bekijk al onze behandelingen
Wij beantwoorden uw vragen graag en geheel vrijblijvend.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden! Medical Beauty Center is zowel huid- therapeutisch als cosmetisch centrum.


Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws en ontwikkelingen, meldt u dan hier aan voor onze digitale nieuwsbrief.

Contact opnemen of een afspraak maken.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen!