Ouderdomsvlekken

OuderdomsvlekkenOuderdomsvlekken

Een ouderdomsvlek is een veelvoorkomende, goedaardige huidverkleuring die u wellicht ook wel kent onder de namen “levervlek”, “zonnevlek”, of “lentigo solaris”. Wanneer ze voorkomen in het gezicht of op de handruggen kan dit als cosmetisch storend worden ervaren. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Lees dan verder en neem gerust contact op.

Meest gestelde vragen :

Ouderdomsvlekken zijn goedaardige, scherp begrensde en licht- tot donkerbruine vlekken die in je gezicht of ergens anders op je lichaam ontstaan naarmate je ouder wordt. Ouderdomsvlekken horen een glad oppervlak te hebben en horen geen pijn of jeukklachten te veroorzaken. Bij ruim 90% van de mensen met een blank huidtype, die ouder zijn dan 60 jaar, hebben ouderdomsvlekken op hun lichaam. Wel is het goed om te weten dat sommige huidkankers heel sterk op ouderdomsvlekken kunnen lijken. Wanneer de huidtherapeut twijfelt over de diagnose zal ze u altijd verwijzen naar uw huisarts of dermatoloog.

Ouderdomsvlekken ontstaan als gevolg van huidveroudering en door een overmatige blootstelling aan zonlicht. Hierdoor kan er een verstoring ontstaan in de pigmentcellen, waardoor overtollig melanine (pigment) geproduceerd wordt. Dit geeft een ongelijkmatige verdeling van pigment, wat zich uit in een pigmentvlek. Ouderdomsvlekken komen ook vaak voor bij mensen die voor bepaalde huidziektes (bijvoorbeeld vitiligo, psoriasis of eczeem) langdurig UVB- of PUVA-behandelingen hebben ondergaan of bij mensen die veel onder de zonnebank zijn geweest. Ook speelt erfelijkheid een rol. Sommige mensen krijgen ouderdomsvlekken al op relatief jongere leeftijd, omdat het ontstaan ervan in de genen ligt.

 

Stoort u zich aan bepaalde pigmentvlekken en wilt u deze graag laten behandelen?  Dan kunt u bij ons terecht voor een vrijblijvend intakegesprek. Tijdens een vrijblijvend intakegesprek onderzoeken we de huid en stellen we samen een persoonlijk behandelplan op waarin rekening wordt gehouden met uw wensen. Een behandelplan bestaat uit behandelingen bij ons in de kliniek, gecombineerd met producten voor thuisgebruik.

Wij bieden de volgende behandelingen aan voor pigmentvlekken:
VPL pigmentlaser
Diepe peelings
Medisch led licht therapie

 

Bekijk al onze behandelingen
Wij beantwoorden uw vragen graag en geheel vrijblijvend.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden! Medical Beauty Center is zowel huid- therapeutisch als cosmetisch centrum.


Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws en ontwikkelingen, meldt u dan hier aan voor onze digitale nieuwsbrief.

Contact opnemen of een afspraak maken.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen!