Cellulite

CelluliteCellulite

Heeft u kuiltjes, putjes of bobbeltjes op uw billen en/of uw (boven)benen die maar niet verdwijnen? Veel vrouwen krijgen vroeg of laat te maken met cellulite. Cellulite (sinaasappelhuid) komt voornamelijk voor bij vrouwen en bevindt zich vooral op de billen en op de bovenbenen en het ziet er bobbelig uit. Cellulite wordt voornamelijk als cosmetisch storend ervaren. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Lees dan verder en neem gerust contact op.

Meest gestelde vragen :

Cellulite, ook wel sinaasappelhuid genoemd, wordt vaak verward met het woord cellulitis. Cellulitis is een onderhuidse bacteriële infectie en cellulite is een bobbelige structuur die de huid en het onderhuids bindweefsel kan krijgen. Het is volkomen onschuldig en geen ziekte. Cellulite komt wereldwijd voor bij meer dan 85% van de vrouwen na de puberteit. De aandoening kan op verschillende lichaamsdelen voorkomen, maar ontstaat voornamelijk op de dijen, billen en op de (boven)benen. De huid toont een bobbelige structuur, wat vaak met een sinaasappelschil wordt vergeleken. Het wordt ook wel omschreven als putjes in de billen of benen.

Cellulite of sinaasappelhuid is een ophoping van vetcellen die in de onderhuid zitten. Vetcellen slaan al het vet dat ze kunnen opnemen uit het bloed op en worden daardoor steeds groter. De vetcellen liggen in hoopjes bij elkaar omgeven door bindweefsel. Als de hoopjes vetcellen steeds groter worden dan puilen ze op den duur uit. Bij vrouwen zijn de heupen en billen een plek waar vet gemakkelijk wordt opgeslagen. Er zijn ook delen van de huid waar vetcellen niet kunnen uitzetten door de bindweefselstrengen die daar zitten. Als dan op de ene plaats wel de vetcellen groter worden en op de andere plaats van de huid niet, dan ontstaat er een duikje in de huid. Hierdoor ontstaat een hobbelig aspect met deukjes, de sinaasappelhuid (cellulite).

Oorzaken voor het ontstaan van cellulite zijn overgewicht, ouder worden (verminderde elasticiteit in de huid), te weinig lichaamsbeweging en erfelijkheid. Maar dit zijn niet de enige oorzaken, want cellulitis kan ook voorkomen bij kinderen, jongeren en bij slanke vrouwen. De belangrijkste verklaring voor het ontstaan van cellulite blijkt toch de vetcellen die uitzetten te zijn. Dit kan ook gebeuren zonder overgewicht te hebben. Andere mogelijke oorzaken zijn hierdoor zwangerschap, roken, de overgang en hormonale veranderingen die optreden tijdens de puberteit. Ook medicatie die op je hormonen werken zoals de anticonceptie pil en antidepressiva kunnen cellulite verergeren.

Heeft u cellulite en wilt u dit graag laten behandelen? Dan kunt u bij ons terecht voor een vrijblijvend intakegesprek. Tijdens een vrijblijvend intakegesprek onderzoeken we de huid en stellen we samen een persoonlijk behandelplan op waarin rekening wordt gehouden met uw wensen.

Wij bieden de volgende behandeling aan voor cellulite:
– Bindweefselmassage (manueel of mechanisch)
– Cupping therapie
Skinboosters (skininjector U225)

Meest voorkomende problemen

Overzicht overige huidproblemen

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden!

Bekijk al onze behandelingen
Wij beantwoorden uw vragen graag en geheel vrijblijvend.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden! Medical Beauty Center is zowel huid- therapeutisch als cosmetisch centrum.


Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws en ontwikkelingen, meldt u dan hier aan voor onze digitale nieuwsbrief.

Contact opnemen of een afspraak maken.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen!