Acné

AcnéAcne, very close, a problem in an adolescent adolescent at the age of 13

Acne is een verzamelnaam voor huidaandoeningen waarbij puistjes en mee-eters voorkomen. Bijna iedereen krijgt in de puberteit te maken met acne. Daardoor is het één van de bekendste huidaandoeningen, maar ook één van de meest vervelende huidaandoeningen. Bij de één zijn het een paar puistjes, bij de ander is het een uitgebreide huidaandoening die zelfs psychische problemen kan geven. Er bestaan verschillende vormen van acne en de huidaandoening is nagenoeg bij niemand hetzelfde. Ongeacht de ernst van uw klachten is het verstandig om acne te laten behandelen om zo vervelende vlekjes en acnelittekens te voorkomen. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Lees dan verder en neem gerust contact op.

Meest gestelde vragen :

Acne is een ontsteking van de talgklieren. Het is een huidaandoening waarbij mee-eters (comedonen), puistjes (pustels), pukkels (papels) en/of onderhuidse ontstekingen (noduli) voor kunnen komen. Acne is een zichtbare huidaandoening, die behoorlijk vervelend kan zijn en psychische problemen kan geven.

Verschillende factoren zijn van invloed op het ontstaan van acné. Waaronder een verhoogde talgproductie, dit ontstaat in de puberteit onder invloed van hormonen. Talgklieren bevinden zich overal in de huid, behalve op de voetzolen en handpalmen. Bij acné zijn de talgklieren vaak groter en geven dikker en meer talg af aan de haarzakjes. Op de borst, het gelaat en het bovenste gedeelte van de rug en schouders zijn de talgklieren het grootst. Een andere factor is dat de afvoerkanaaltjes van de talgklierfollikels, die talg van de talglier naar de huid afvoeren, verstopt kunnen raken. Dit komt doordat huidschilfers niet/niet goed afschilferen en gaan samenplakken. Hierdoor kan de talg niet meer naar buiten en gaat zich ophopen onder de dode huidschilfers, zo ontstaan mee-eters.

Daarnaast bevatten de talgklieren bacteriën, waaronder de bacterie: propionibacterium acnes (p.acnes). Deze bacterie zorgt ervoor dat de wand van het afvoerkanaal beschadigd raakt, waardoor het afvoerkanaaltje uiteindelijk kapot gaat. De talg komt in de omliggende huid terecht en veroorzaakt daar een ontsteking. Het gevolg hiervan is dat puistjes en roodheden ontstaan.

Totdat de acne verdwijnt, bestaan er behandelmethoden om de acné te onderdrukken en zo de vorming van littekens en vlekjes te voorkomen en eventuele pijn te verminderen.

Er bestaat geen standaard behandeling voor acne. De behandeling hangt af van de ernst van de acne, de klachten, de littekenvorming, de leeftijd en het geslacht. Tijdens een vrijblijvend intakegesprek onderzoeken we de huid en stellen we samen een persoonlijk behandelplan op waarin rekening wordt gehouden met uw wensen. Een behandelplan bestaat uit behandelingen bij ons in de kliniek, gecombineerd met producten voor thuisgebruik. Met als doel: het onder controle krijgen van acné en het aanpakken van de eventuele ontstane vlekjes en littekens.

Wij bieden de volgende behandelingen voor acne:
Peelings (milde, medium en diepe peelings)
Dieptereiniging
VPL laser
Medisch led licht therapie
Microneedling
Diamond peel
Productadvies

Wij bieden verschillende soorten peelings aan om acne op een gecontroleerde manier te verbeteren. Door peelings toe te passen worden de dode huidcellen verwijderd waardoor talg beter naar boven kan komen en geen verstoppingen onder de huid veroorzaakt. Microneedling met de Skinpen is een efficiënte aanpak om een huid met huidverkleuren en acné littekens te verminderen. Verder kan acne op een effectieve manier worden behandeld met de VPL laser en Medisch led licht therapie. Door de golflengte van 415 nm wordt de bacterie die acne kan veroorzaken (propionibacterium acnes) vernietigd. Deze behandelingen worden vaak gecombineerd om het beste resultaat te bereiken.

 

Meest voorkomende problemen

Overzicht acné (gelijkende) huidproblemen

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden!

Bekijk al onze behandelingen
Wij beantwoorden uw vragen graag en geheel vrijblijvend.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden! Medical Beauty Center is zowel huid- therapeutisch als cosmetisch centrum.


Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws en ontwikkelingen, meldt u dan hier aan voor onze digitale nieuwsbrief.

Contact opnemen of een afspraak maken.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen!