Keratosis pilaris

Keratosis pilarisKeratosis pilaris

Heeft u last van kleine ruwe, rode bultjes op uw bovenarmen, bovenbenen, billen en/of wangen? Lijkt het alsof u altijd kippenvel heeft? Dan heeft u waarschijnlijk last van keratosis pilaris.
Keratosis pilaris is een onschuldige huidaandoening die jammer genoeg niet volledig te genezen is. Ongeveer 25 tot 50 procent van de bevolking heeft met deze aandoening te maken. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Lees dan verder en neem gerust contact op.

meest gestelde vragen :

Keratosis pilaris is een zeer veel voorkomende stoornis in de rijping van de hoorcellen bij de haarzakjes. Het heeft te maken met de keratinisatie (verhoorningsproces) van de haarzakjes. Bij keratosis pilaris zien we kleine ruwe, rode bobbeltjes op plekken waar de haren uit de huid komen. Meestal geeft keratosis pilaris geen pijn- of jeukklachten. Doordat bacteriën zich kunnen innestelen in de slecht uitrijpende haarzakjes, zie je dat op sommige plaatsen ook kleine ontstekingen en/of infecties ontstaan waardoor kleine puskoppen tevoorschijn komen. De afwijking wordt vooral gezien op de bovenarmen, bovenbenen, billen en soms het gezicht.

De oorzaak van keratosis pilaris is een verstoorde uitrijping van de hoorncellen in de haarzakjes. Hierdoor kan er een teveel aan keratine geproduceerd worden. Dit is een normaal onderdeel van de huid, maar als hier teveel van wordt aangemaakt kan dit zorger voor verstoppingen in de haarfollikels. Met als gevolg harde voelbare bultjes op de huid. Keratosis pilaris kan bij iedereen voorkomen, maar de aandoening ontstaat vaker bij mensen die last hebben van een droge huid, eczeem of allergieën

Keratosis pilaris kan helaas niet volledig genezen worden, maar de roodheid en de bultjes kunnen wel verminderen waardoor de huidaandoening minder zal storen. Tijdens een vrijblijvend intakegesprek onderzoeken we de huid en stellen we samen een persoonlijk behandelplan op waarin rekening wordt gehouden met uw wensen. Een behandelplan bestaat uit behandelingen bij ons in de kliniek, gecombineerd met producten voor thuisgebruik om keratosis pilaris te verminderen.

Wij bieden de volgende behandelingen aan voor keratosis pilaris aan:
– Milde peelings
– Medium peelings
– Dieptereiniging
– Productadvies

Meest voorkomende problemen

Overzicht huidoneffenheden

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden!

Bekijk al onze behandelingen
Wij beantwoorden uw vragen graag en geheel vrijblijvend.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden! Medical Beauty Center is zowel huid- therapeutisch als cosmetisch centrum.


Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws en ontwikkelingen, meldt u dan hier aan voor onze digitale nieuwsbrief.

Contact opnemen of een afspraak maken.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen!