Spider naevus / spinnenkopje

Spider naevusSpider naevus

Heeft u last van een klein rood bultje op uw huid die maar niet wegtrekt? Zitten er kleine rode vertakkingen aan wat lijkt op pootjes van een spin? Dan heeft u waarschijnlijk een spider naevus, ook wel “spinnenkop” genoemd. Het is een veel voorkomende onschuldige vaataandoening van de huid, die makkelijk te behandelen is. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Lees dan verder en neem gerust contact op.

Meest gestelde vragen :

Een spider naevus is een goedaardige huidaandoening waarbij een rood vlekje te zien dat wordt veroorzaakt door verwijde bloedvaatjes, in een spin-vormig patroon. Vaak wordt een spider naevus gevuld met bloed vanuit één centraal vat. Als je op dit vaatje drukt dan verdwijnt de gehele spider naevus. Een spider naevus kan bij iedereen voorkomen, ook al op kinderleeftijd. Deze verdwijnen meestal spontaan na de puberteit. 40% Van de zwangere vrouwen krijgt één of meerder spider naevus, waarbij het grootste deel verdwijnt na de bevalling. Je ziet ze vaak ontstaan in het gezicht, maar kunnen ook voorkomen op de rest van het lichaam, zoals de handruggen.

Een spider naevus ontstaat door een plaatselijke verwijding van een klein bloedvaatje. De precieze oorzaak van een spider naevus is onbekend. Meestal ontstaan ze spontaan, maar hormonale factoren zouden hierbij een grote rol spelen. Je ziet ze vaak ontstaan tijdens de zwangerschap, bij kinderen, op zonbeschadigde plekken en bij gebruik van de anticonceptiepil. Er bestaat ook een variant waarbij er heel veel spider naevi tegelijk ontstaan, dit komt o.a. voor bij leverziekten, schildklierziekten en auto-immuunziekten

Heeft u één of meerdere spider naevus en wilt u deze graag laten verwijderen? Dan kunt u bij ons terecht voor een vrijblijvend intakegesprek. Tijdens een vrijblijvend intakegesprek onderzoeken we de spider naevus en stellen we samen een persoonlijk behandelplan op waarin rekening wordt gehouden met uw wensen.

Wij bieden de volgende behandelingen aan voor spider naevus:
– VPL vaatlaser 
Plasmamedical behandeling
– Camouflagetherapie

Meest voorkomende problemen

Overzicht roodheden

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden!

Bekijk al onze behandelingen
Wij beantwoorden uw vragen graag en geheel vrijblijvend.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden! Medical Beauty Center is zowel huid- therapeutisch als cosmetisch centrum.


Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws en ontwikkelingen, meldt u dan hier aan voor onze digitale nieuwsbrief.

Contact opnemen of een afspraak maken.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen!