Medische tatoeage

Tepelhoftatoeage

Na behandeling van kanker wordt soms  medische tatoeage ofwel dermatografie geadviseerd. Een storend operatie-litteken kan minder opvallend worden gemaakt. Of na bijvoorbeeld een operatie vanwege borstkanker kan een nieuw tepelhof worden ingekleurd. Dit gebeurt door middel van het tatoeëren van pigmentstoffen.

Door uitsluitend te werken met de  laatste nieuwe technieken, apparatuur en pigmenten bereiken we prachtige resultaten die bijna niet te onderscheiden zijn van echt.
We bieden zowel medische als cosmetische tatoeage en PMU aan. Welke techniek voor u meest geschikt is wordt eerst samen u bekeken en besproken tijdens een gratis en vrijblijvend intake gesprek.

De behandeling wordt uitgevoerd door onze HBO huidtherapeute, die zich voortdurend bekwaamt en bijschoolt in de laatste nieuwe technieken door het volgen van internationale masterclasses.

Meest gestelde vragen:

De techniek van dermatografie is vergelijkbaar met die van het aanbrengen van een ‘gewone’ tatoeage. Tijdens het aanbrengen van een medische tatoeage worden met kleine naalden pigmentstoffen in de juiste huidskleur in de huid aangebracht. Hierdoor ontstaat een vorm (lip, wenkbrauw) of afbeelding (tepel, tepelhof). Een ongepigmenteerd litteken kan subtiel worden getatoeëerd. Het kleurverschil met de omliggende huid wordt hierdoor minder zichtbaar.

Een ‘gewone’ tatoeage blijft permanent zitten terwijl een medische tatoeage vervaagt. Het is dus eigenlijk een semi-permanente tatoeage. De medische tatoeage zal gemiddeld na ongeveer 3 tot 5 jaar bijgewerkt moeten worden. Dit komt omdat we voor een medische tatoeage oplosbare kleurstoffen gebruiken. Deze bevatten geen zware (schadelijke) metalen en voldoen aan de nieuwe. strenge REACH wetgeving in de EU. We gebruiken pure betrouwbare pigmenten, ijzeroxides, waar geen schadelijke stoffen inzitten zoals (AZO, PAK’s, zware metalen, nikkel).

Medische tatoeages worden meestal in 2 tot 3 keer aangebracht. Minimaal 4 tot 6 weken dient de huid te herstellen alvorens de volgende behandeling kan plaatsvinden.

Intake

We nemen eerst uitgebreid de tijd voor u tijdens een gratis en vrijblijvend intake gesprek. Daarna volgt pas de behandeling.

We bespreken de mogelijkheden, laten diverse voorbeelden zien en bespreken met u het verloop van de behandeling inclusief de nazorg. Tijdens het intake gesprek wordt ook aandacht geschonken aan het toestemmingsformulier (informed consent) en de wettelijk verplichte informatie.

De huidtherapeut stelt u een aantal vragen over bijvoorbeeld eventuele allergieën en beoordeelt vervolgens of u in aanmerking komt voor dermatografie. Er worden foto’s gemaakt en eventueel vindt een allergietest plaats. Om de kleur te bepalen brengt de huidtherapeut met een wattenstaafje verschillende kleuren op de huid aan. De huidtherapeut streeft er naar een kleur te vinden die zoveel mogelijk lijkt op de omliggende huidskleur. Daarna tatoeëert de huidtherapeut een beetje kleurstof in het betreffende gebied. Dit is een kleurtest. Als een allergietest aan de orde is dan wordt hiermee getest of u allergisch bent voor de gebruikte pigmenten.

Behandeling en retouche

De behandeling volgt enige tijd later. Als 1 behandeling niet volstaat dan volgt eventueel ook een tweede zogenaamde retouche behandeling na 5 a 6 weken. Bij de retouche behandeling worden kleuren en pigmentatie eventueel nog bijgesteld zodat u de komende jaren kan genieten van een prachtig resultaat!

Nazorg

Na de behandeling krijgt u duidelijke en eenvoudige instructies mee naar huis. Als u onverhoopt toch nog vragen hebt dan kan u altijd contact met ons opnemen.

 

Bij een eerste behandelsessie gaan we eerst samen een “informed consent” overlopen om contra-indicaties uit te sluiten zoals allergieën, keloïdvorming, wondjes of moedervlekjes in het te behandelen gebied.

Behandeling kan uitgevoerd worden vanaf 3 maanden na de tepelreconstructie en na goedkeuring van de behandeld arts. Soms kan dit dus 6 maanden worden.

Door uitsluitend te werken met de  laatste nieuwe technieken, apparatuur en pigmenten bereiken we prachtige resultaten die bijna niet te onderscheiden zijn van echt.

Binnen de huidtherapie gebruiken we andere kleurstoffen (pigmenten) dan in de tattooshops. We gebruiken pure betrouwbare pigmenten, ijzeroxides, waar geen schadelijke stoffen inzitten zoals (AZO, PAK’s, zware metalen, nikkel). Het nadeel hiervan is dat de pigmenten semi-permanent zijn, wat wil zeggen dat ze gemiddeld 2 tot 5 jaar in de huid blijven.

 

Hygiëne is heel belangrijk bij het aanbrengen van een permanente make-up of uitvoeren van een tatoeage en sinds 1 juni 2007 mogen tatoeages en/of permanente make up uitsluitend aangebracht worden door instituten met een GGD-vergunning. Medical Beauty Center werkt volgens de hygiënerichtlijnen voor hygiënische tatoeage en permanente make-up richtlijnen van het LCHV (Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid).

De tatoeage of de permanent make-up brengen wij aan door middel van specialistisch apparaten die door de GGD goedgekeurd zijn. Deze bevatten een pen met zeer dunne, steriele naaldjes. De pigmenten, die voldoen aan de strengste eisen van de Voedsel en Waren Autoriteit en de nieuwe EU Reach wetgeving, worden middels de pen met hygiënemodule in de huid aangebracht. Na gebruik wordt de module met naaldjes weggegooid.

Medical Beauty Center is het bezit van deze GGD-vergunning. Er wordt dus gewerkt volgens de strenge richtlijnen op het gebied van voorlichting, hygiëne, veiligheid en nazorg!

De getatoeëerde huid kan vergeleken worden met een schaafwond. De huid heeft ongeveer een week nodig om te genezen. De huidtherapeute/dermatograaf zal u uitgebreid informeren over de nazorg die noodzakelijk is na uw behandelingen middels een nazorg document.

De kosten van de behandeling hangt af van welke behandeling voor jou geschikt en gewenst is. Tijdens het intakegesprek zal de huidtherapeut een persoonlijk behandelplan opstellen en zij kan jou dan ook alles over de kosten vertellen.

Tepelhoftatoeage wordt geheel of gedeeltelijk verzekerd vanuit de aanvullende verzekering of de basisverzekering. Het is ook mogelijk dat u niet verzekerd bengt voor de behandeling. Neem contact met ons op om te bepalen of en hoe de medische tatoeage in uw persoonlijke situatie verzekerd is.

Voorbeelden van 3D tepelhof pigmentatie uitgevoerd door Medical Beauty Center:

Tepelhoftatoeage
Tepelhoftatoeage
Tepelhoftatoeage
Tepelhoftatoeage
Tepelhoftatoeage
Tepelhoftatoeage
Tepelhoftatoeage
Tepelhoftatoeage

Een overzicht van al onze medische tatoeage - dermatografie behandelingen:

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden!

Bekijk al onze behandelingen
Wij beantwoorden uw vragen graag en geheel vrijblijvend.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden! Medical Beauty Center is zowel huid- therapeutisch als cosmetisch centrum.


Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws en ontwikkelingen, meldt u dan hier aan voor onze digitale nieuwsbrief.

Contact opnemen of een afspraak maken.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen!