Acne conglobata

Acne conglobataClose up Facial acne inflammation and infection.

Acne conglobata is te herkennen aan grote pijnlijke ontstekingen, grote mee-eters, korsten en flinke littekens. Het is een vorm van acne die vaak ontstaat rond de puberteit, meestal voorkomt bij jonge mannen en vaak lang na het 20e jaar blijft bestaan. Als gevolg van de hevige ontstekingen en lange ziekteduur kunnen er later diepe littekens ontstaan. Hierdoor is het van groot belang in een vroeg stadium hulp te zoeken. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Lees dan verder en neem gerust contact op.

Meest gestelde vragen :

Acne conglobata is een ernstige vorm van acné die veel voorkomt bij jongens en mannen. Deze vorm is te herkennen aan hevig ontstoken puisten en puskoppen met grote witte mee-eters. Bij hevige ontstekingen kunnen grote puisten met elkaar samenvloeien en meestal zijn grote gebieden aangetast. Vaak zijn er ook onderhuidse abcessen aanwezig; een soort holtes gevuld met pus en bloed. De rug, de schouders  en de borst zijn over het algemeen erger aangedaan dan het gezicht. Na genezing ontstaan vaak grote en ontsierende littekens.

Het is nog niet helemaal duidelijk waarom de ene persoon wel acne conglobata krijgt en de andere niet. Het is waarschijnlijk gerelateerd aan de testosteron spiegel in het bloed of een hogere gevoeligheid voor dit mannelijke hormoon. De verhoogde testosteron spiegel zorgt ervoor dat de talgklieren meer talg gaan produceren en meer talg afgeven aan de haarzakjes. Wanneer de bovenste laag dode huidcellen te dik is, blokkeren deze huidschilfers de uitgang van de haarzakjes. Wanneer het talg blijft ophopen onder de dode huidcellen dan zal uiteindelijk de wand van het haarzakje scheuren en zal een heftige ontstekingsreactie optreden. Acne conglobata wordt vaak gezien bij mannen en mensen die anabole steroïden gebruiken voor het verbeteren van sportprestaties.

Acne conglobata kan alleen worden bestreden met systemische middelen (medicatie). De huidtherapeut ondersteunt de huisarts of dermatoloog bij het geven van huidverzorgingsadviezen. Behandelingen zoals peelings en microdermabrasie hebben geen nut bij deze vorm van acne. Als de acne conglobata onder controle is, dan kan eventuele restacné of littekens behandeld worden met:

Diepe peelings
Microneedling
Skinboosters (U225 skininjector)

Of een combinatie hiervan.

 

 

Meest voorkomende problemen

Overzicht acné (gelijkende) huidproblemen

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden!

Bekijk al onze behandelingen
Wij beantwoorden uw vragen graag en geheel vrijblijvend.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden! Medical Beauty Center is zowel huid- therapeutisch als cosmetisch centrum.


Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws en ontwikkelingen, meldt u dan hier aan voor onze digitale nieuwsbrief.

Contact opnemen of een afspraak maken.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen!