Vochtarme huid

Vochtarme huidVochtarme huid

Ontstaat er een glimmend laagje op uw huid een paar uur nadat u uw dagcrème heeft aangebracht? Voelt uw huid droog en strak aan na het douchen? Een vochtarme huid is een huidconditie die bij ieder huidtype voor kan komen, zo ook bij de vette huid. Vaak zie je fijne lijntjes en bij straktrekken van de huid krijg je een craquelé effect. Meestal komt een gedehydrateerde huid voor doordat er verkeerde cosmeticaproducten gebruikt worden. Heeft u last van een vochtarme huid en wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Lees dan verder en neem gerust contact op.

Meest gestelde vragen :

Een droge huid en een gedehydrateerde huid worden vaak met elkaar verward. Een droge huid heeft een tekort aan talg/vet terwijl een vochtarme huid een tekort heeft aan vocht. We spreken bij een vochtarme huid van een gedehydrateerde huid. Een vochtarme huid kan het water in de huid niet goed vasthouden waardoor de huid strak en droog aan gaat voelen. De cellen in de huidlagen horen 10% vocht te bevatten, bij een vochtarme huid is dit minder. Een vochtarme huid is een huidconditie en geen huidtype. Hierdoor kan een vochtarme huid bij alle huidtypes voorkomen, dus zowel bij een vette, droge als normaal huidtype.

Er zijn verschillende factoren die een vochtarme huid kunnen veroorzaken:

  • Wisselende temperatuurschommelingen: bijvoorbeeld door airconditioning en verwarming. Hierdoor droogt de huid uit.
  • Omgevingsfactoren: blootstelling aan UV-stralen kan vocht aan de huid onttrekken.
  • Intrinsieke veroudering: het natuurlijke verouderingproces zorgt ervoor dat de huid minder talg aanmaakt. Hierdoor raakt de barrière lipidenlaag minder goed beschermd wat kan zorgen voor een gedehydrateerde huid.
  • Verkeerde huidverzorgingsproducten
  • Aanleg of diverse huidaandoeningen

Heeft u last van een vochtarme huid en wilt u dit graag laten behandelen? Dan kunt u bij ons terecht voor een vrijblijvend intakegesprek. Tijdens een vrijblijvend intakegesprek onderzoeken we de huid en stellen we samen een persoonlijk behandelplan op waarin rekening wordt gehouden met uw wensen.

Wij bieden de volgende behandelingen aan voor een vochtarme huid:
– Verzorgende gelaatsbehandelingen
– Skinboosters (skininjector U225)
– Milde peelings
–  Medium peelings
– Productadvies

Meest voorkomende problemen

Overzicht huidcondities/huidtype

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden!

Wij beantwoorden uw vragen graag en geheel vrijblijvend.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden! Medical Beauty Center is zowel huid- therapeutisch als cosmetisch centrum.


Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws en ontwikkelingen, meldt u dan hier aan voor onze digitale nieuwsbrief.

Contact opnemen of een afspraak maken.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen!