Talgklierhyperplasie

Talgklierhyperplasie betekent letterlijk een vergroting van de talgklier in de huid. Het ziet eruit als een verheven bultje en komt voornamelijk voor in het gezicht. Hierdoor kan het als cosmetisch storend worden ervaren. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Lees dan verder en neem gerust contact op.

Meest gestelde vragen :

Een talgklierhyperplasie is een toename van talgkliertjes op één plek in de huid. Het zijn verheven, lichtrode, gelige of huidkleurige bultjes van ongeveer 0,5 – 1 cm. De plekken zijn hobbelig, en als je van heel dichtbij kijkt dan zie je dat er allemaal kleine gele of witte ronde bultjes onder de huid zitten. Dat zijn de talgklieren, die in aantal en grootte zijn toegenomen. Vaak lopen er ook kleine rode vaatjes over heen en komt bij het uitoefenen van druk wat opgehoopt talg naar buiten. We zien ze veel op het voorhoofd en rond de neus bij zowel vrouwen als mannen vanaf het veertigste levensjaar.

Bij een talgklierhyperplasie is er een toename van talgklierweefsel in de huid. Waardoor dit ontstaat is niet bekend. Wel weten we dat het voornamelijk voorkomt in het gezicht, waar van nature al meer talgklieren aanwezig zijn. Mogelijk heeft huidveroudering door zonblootstelling ook invloed op het ontstaan. De huidoneffenheden bij talgklierhyperplasie zullen nooit spontaan verdwijnen en komen bij zowel mannen als vrouwen voor. Wanneer u de plekjes cosmetisch storend vindt, kunt u ze laten verwijderen.

Stoort u zich aan een talgklierhyperplasie en wilt u deze graag laten behandelen? Dan kunt u bij ons terecht voor een vrijblijvend intakegesprek. Tijdens een vrijblijvend intakegesprek onderzoeken we de huid en stellen we samen een persoonlijk behandelplan op waarin rekening wordt gehouden met uw wensen.

Wij bieden de volgende behandelingen aan voor een talgklierhyperplasie:
– 
Plasmamedical behandeling
Cryotherapie 

Meest voorkomende problemen

Overzicht huidoneffenheden

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden!

Bekijk al onze behandelingen
Wij beantwoorden uw vragen graag en geheel vrijblijvend.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden! Medical Beauty Center is zowel huid- therapeutisch als cosmetisch centrum.


Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws en ontwikkelingen, meldt u dan hier aan voor onze digitale nieuwsbrief.

Contact opnemen of een afspraak maken.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen!