Speciale behandeling

Elektrisch epileren

Elektrisch ontharen of epileren is misschien wel de meest beproefde methode om definitief te ontharen. Daarom wordt deze methode vaak gebruikt als nabehandeling voor andere methodes omdat daar het resultaat nog niet helemaal optimaal is. Een groot voordeel van elektrisch ontharen, is dat deze methode wel geschikt is voor het definitief verwijderen van licht getinte beharing. Andere methodes hebben namelijk meer moeite met het definitief ontharen van licht getinte beharing.

Meest gestelde vragen :

Bij elektrische epilatie wordt met een steriel dun naaldje het haarzakje verwarmd, waardoor de stamcellen die verantwoordelijk zijn voor de groei van de haren, beschadigd raken en de ontwikkeling van nieuwe haren afneemt. Het haartje wordt vervolgens met een pincet verwijderd en de huid wordt met een kalmerende crème bedekt. Na een aantal behandelingen verdwijnt het haartje permanent. En na iedere behandeling wordt het haartje al dunner en zwakker.

Voorafgaand aan de behandeling nodigen wij u altijd uit voor een intake en gratis test. Tijdens de intake leggen we u uit wat u kunt verwachten en maken we een voorlopig behandelplan. Ook nemen we de medische vragenlijst door. U heeft alle gelegenheid uw vragen te stellen en kunt ervaren wat elektrisch epileren eigenlijk inhoudt.

Via een klein steriel naaldje wordt er een stroompje naar de haarzakjes gebracht. De warmte die hierbij vrij komt zal de haarzakjes stuk voor stuk vernietigen.

Omdat de haren in verschillende fases groeien, zijn er gemiddeld 8 tot 10 behandelingen nodig. Een vervolgbehandeling is mogelijk na 6 tot 8 weken. Het aantal benodigde behandelingen is onder andere afhankelijk van de haar – en huidskleur en de locatie waar de haren zich bevinden.

Voor kleine oppervlaktes

Het is uitermate geschikt voor kleine oppervlaktes. We werken haar voor haar het te behandelen gebied af. Omdat dit veel tijd vergt is laserontharing vaak meer geschikt voor grote oppervlaktes.

Voor het gezicht

Elektrisch epileren is perfect voor het verwijderen van ongewenste haartjes in het gezicht. Dunne en lichte haren kunnen met deze methode (in tegenstelling tot laser en IPL) ook worden verwijderd.

Voor alle haarkleuren

In tegenstelling tot ontharen middels laser of IPL kunnen we met deze vorm van ontharen alle haarkleuren verwijderen. Het licht dat bij Laser/IPL wordt gebruikt heeft pigment in het haartje nodig om zijn werk te doen. Elektrisch Epileren werkt middels warmte, hiervoor is geen pigment in het haartje nodig.

Contraindicaties:

Absolute contra indicaties (=geen behandeling mogelijk):

 • Tumorgroei in het te epileren gebied
 • Koorts
 • Moedervlekken.
 • Tierfell naevus (reuzenmoedervlek)

Absolute contra indicaties voor de blend methode:

 • Pacemaker
 • Metalen prothesen
 • Zwangerschap

Tijdelijk absolute contra indicaties. Indien het huidprobleem weg is kan het wel.

 • Actieve ontsteking in het te behandelen gebied
 • Zonnebrand/verbrande huid

Relatieve contra indicaties: alleen met toestemming arts of plaatselijk

 • Wratten
 • Moedervlekken
 • Pacemaker / ICD = inwendige delifibrator (alleen diathermie in overleg arts)
 • Metalen prothesen (alleen diathermie)
 • Acute ontstekingen zoals eczeem of psoriasis. Het kan wel maar er moet goed gekeken worden of het niet erger wordt.
 • Schimmelinfecties. Het te behandelen gebied moet schimmelvrij zijn.
 • Suikerziekte (diabetis mellitus). Het kan wel maar voorzichtig. Geeft verhoogde infectie kans en slechte genezing van eventuele wondjes.
 • Epilepsie. Door medicatie kan meer haar komen
 • Medicijngebruik: anticoagulantia = bloedverdunnende middelen
 • Hemofilie. Bloed mist stollingsfactor.
 • Bacteriële infecties. Folliculitis. Extra desinfectie om aandoening niet te verspreiden
 • Parasitaire infecties: bv door mug/teek. Als huid hersteld is dan kan het wel weer
 • Virale infecties bv wratten. Als huid hersteld is kan het wel weer
 • Neuralgie/zenuwpijn/trigeminus neuralgie. Prikkeling kan zenuwaanval uitlokken. Afhankelijk van ervaring cliënt doorgaan of stoppen
 • Spataders. Hier moeten we omheen werken
 • Zwangerschap. Na bevalling en borstvoeding weer i.v.m. hormonale schommelingen
 • Beschadigde huid
 • Erytheem = roodheid
 • Keloïd

 

Elektrische epilatie kan ongewenste haren effectief en veilig verwijderen, mits de haren dik genoeg zijn. Na een reeks behandelingen zullen ongewenste haren definitief verwijderd zijn.

Toch kunnen zich er weer nieuwe haren ontwikkelen onder invloed van hormonen. De algemene haargroei neemt dus enorm af, maar u moet er rekening mee houden dat er een mogelijkheid is dat er nog enkele haren door hormonale veranderingen terug kunnen komen. Deze haren kunt u natuurlijk ook laten behandelen, hiervoor heeft u dan nog enkele behandelingen nodig.

Elektrische epilatie is een veilige behandeling

Na het elektrisch epileren kan de huid warm aanvoelen, licht gezwollen en ook wat rood zijn. Dit verminderd doorgaans binnen enkele uren. Soms kan er na een behandeling een korstje of blauw plekje ontstaan. Dit komt echter zelden voor. We raden het gebruik van zonbescherming aan, zodra de huidreactie na een paar uur is vermindert. In de eerste 48 uur na de behandeling adviseren wij om zon en zonnebank te vermijden. Vermijd hierbij ook intensief sporten, sauna en warm douche of baden.

De kosten van de behandeling hangt af van welke behandeling voor jou geschikt is. Tijdens het intakegesprek zal de huidtherapeut een persoonlijk behandelplan opstellen en zij kan jou dan ook alles over de kosten vertellen.

Medical Beauty Center heeft met alle zorgverzekeraars in Nederland een contract. Grote kans dus dat jouw behandeling wordt vergoed door jouw zorgverzekeraar!

De meeste behandelingen worden geheel of gedeeltelijk vergoed uit de aanvullende verzekering en niet vanuit de basisverzekering. Voordeel hiervan is dat deze behandelingen niet onder het eigen risico vallen.

Acne behandelingen, definitief ontharen in het gelaat en camouflage worden vergoed door de meeste zorgverzekeraars, mits je aanvullend verzekerd bent. Wanneer je het transgender traject doorloopt worden ontharingsbehandeling meestal vanuit de basisverzekering vergoed.

Bij Medical Beauty Center heb je in de meeste gevallen geen verwijsbrief nodig van je huisarts, dermatoloog of medisch specialist. Onze specialisten zijn direct toegankelijk. Ook zonder verwijsbrief kun je dus bij ons terecht.

Raadpleeg jouw polis of jouw verzekeraar als je wenst te weten of je verzekerd bent en onder welke voorwaarden.

Na de behandeling reken je deze zelf af. Je kunt bij ons pinnen of contant betalen. Hierna ontvang je direct per mail een factuur van ons die je kunt indienen bij je zorgverzekeraar. Indien je recht hebt op een vergoeding, betaalt je zorgverzekeraar dit aan jou uit.

Elektrisch epileren
Elektrisch epileren
Medical Beauty Center biedt een veelzijdig aanbod van behandelingen

Een overzicht van al onze behandelingen.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden!

Bekijk al onze behandelingen
Wij beantwoorden uw vragen graag en geheel vrijblijvend.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden! Medical Beauty Center is zowel huid- therapeutisch als cosmetisch centrum.


Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws en ontwikkelingen, meldt u dan hier aan voor onze digitale nieuwsbrief.

Contact opnemen of een afspraak maken.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen!