Speciale behandeling

Ultrasoon

Ultrasoon of ultrageluid behandelingen zorgt er voor dat de werkstoffen makkelijker in de diepere huidlagen terecht komen, om zo een nog beter resultaat van de producten en de behandelingen te verkrijgen. De ultrasoon behandeling is heel makkelijk in bijna iedere behandeling toe te voegen.

Het ultrasound apparaat werkt met hoogfrequente supersonische oscillatie. Er bestaan twee mogelijke toepassingen.

Allereerst, de reinigingsfunktie. In deze modus kan het apparaat zeer effectief acne, vet, korsten, bacteriën, callus en overtollige cosmetica, enz. reinigen. Het kan onzuiverheden van de epidermis grondig verwijderen. Hierdoor verkrijgt U terug een schoon en gezond gelaat.

Ten tweede, kan het ultrasound apparaat ook met hoogfrekwente supersonische oscillatie de huid verwarmen, huidvezels terug tot leven brengen en de doorbloeding van de huid bevorderen. Het kan diep in de huid vocht en (ook in olie oplosbare !) voedingsstoffen inbrengen om een gezonder en mooier gelaat te krijgen en om zwarte vlekken, acne en rimpels, enz. te verwijderen.

Meest gestelde vragen :

Ultrasone golven zijn geluidsgolven die een trilling veroorzaken tussen de huidcellen, waardoor de huidcellen als het ware uit elkaar getrild worden. Het zorgt ervoor dat we de kitsubstantie (lijmachtige stof), waardoor de huidcellen aan elkaar verbonden zijn, los worden getrild. Door deze trillingen(golven) ontstaan er in de huid kleine inkepingen, waardoor het mogelijk wordt om werkstoffen dieper in de huid te sluizen.

Ultrasone golven zijn trillingen, die qua frequentie niet voor het menselijk oor hoorbaar zijn.  Deze golven ontstaan wanneer hoogfrequente elektrische trillingen veranderd worden in mechanische trillengen. Ultrasone golven kunnen vloeibare stoffen behoorlijk diep in het weefsel sluizen, zonder gevaarlijk te zijn. Dit maakt dat het geschikt is voor bijna iedereen. Tijdens de behandeling vindt er in de huid een verhoging van de temperatuur plaats. Door dit warmte effect verwijden de bloedvaten zich en wordt de doorbloeding en de stofwisseling in de huid gestimuleerd. De ruimte tussen de cellen vergroten zich, zodat de afvoer van afvalstoffen door het lymfesysteem versnelt wordt. De huid kan daardoor beter vocht opnemen en opslaan. De huid gaat sneller collageen aanmaken en het regeneratieproces wordt hierdoor versneld. Ultrasone golven vormen de perfecte anti-aging techniek/behandeling.

De huid wordt voorbereid alvorens het ultrasoon apparaat wordt gebruikt. De behandeling duurt ongeveer 30 minuten. De ultrasoon behandeling kan ook geïntegreerd worden in andere behandelingen.

Indicatie ultrasoon behandeling:

 • Rimpels, verlies aan spankracht en elasticiteit
 • Onzuivere huid
 • Littekens
 • Couperose
 • Atrofische huid
 • Cellulitis en striae
 • Vermoeide, vale, slecht doorbloede huid
 • Teleangiëctastieën

Ultrasoon behandeling mag alleen gegeven worden aan gezonde personen. De behandeling mag niet gegeven worden aan personen die een pacemaker of defibrillator dragen op of in het lichaam, zwangere vrouwen, kinderen of volwassenen jonger dan 18 jaar.

Contra indicaties.

 • Ontstekingen
 • Zwangerschap
 • Vaatziekten (trombose)
 • Metalen implantaties
 • Bacteriële infecties
 • Pacemaker
 • Kanker of kwaadaardige tumoren
 • Ziekte zenuwsysteem, zoals (Parkinson, epilepsie, multiple sclerose)

De huid wordt voller, stralender en steviger

Vochtbalans verbeterd

Kalmeert en herstelt couperose huid

Activeert  de bloedcirculatie

Verkleining van de grove poriën

Vervaging van de fijne lijntjes en rimpels

Vocht onder ogen wordt afgevoerd en wallen verminderen.

Ultrasoon behandeling is veilig en mag alleen gegeven worden aan gezonde personen. De behandeling mag niet gegeven worden aan personen die een pacemaker of defibrillator dragen op of in het lichaam, zwangere vrouwen, kinderen of volwassenen jonger dan 18 jaar.

Volg het productadvies van de behandelaar

De kosten van de behandeling hangt af van welke behandeling voor jou geschikt is. Tijdens het intakegesprek zal de huidtherapeut een persoonlijk behandelplan opstellen en zij kan jou dan ook alles over de kosten vertellen.

Medical Beauty Center heeft met alle zorgverzekeraars in Nederland een contract. Grote kans dus dat jouw behandeling wordt vergoed door jouw zorgverzekeraar!

De meeste behandelingen worden geheel of gedeeltelijk vergoed uit de aanvullende verzekering en niet vanuit de basisverzekering. Voordeel hiervan is dat deze behandelingen niet onder het eigen risico vallen.

Acne behandelingen, definitief ontharen in het gelaat en camouflage worden vergoed door de meeste zorgverzekeraars, mits je aanvullend verzekerd bent. Wanneer je het transgender traject doorloopt worden ontharingsbehandeling meestal vanuit de basisverzekering vergoed.

Bij Medical Beauty Center heb je in de meeste gevallen geen verwijsbrief nodig van je huisarts, dermatoloog of medisch specialist. Onze specialisten zijn direct toegankelijk. Ook zonder verwijsbrief kun je dus bij ons terecht.

Raadpleeg jouw polis of jouw verzekeraar als je wenst te weten of je verzekerd bent en onder welke voorwaarden.

Na de behandeling reken je deze zelf af. Je kunt bij ons pinnen of contant betalen. Hierna ontvang je direct per mail een factuur van ons die je kunt indienen bij je zorgverzekeraar. Indien je recht hebt op een vergoeding, betaalt je zorgverzekeraar dit aan jou uit.

Medical Beauty Center biedt een veelzijdig aanbod van behandelingen

Een overzicht van al onze behandelingen.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden!

Bekijk al onze behandelingen
Wij beantwoorden uw vragen graag en geheel vrijblijvend.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden! Medical Beauty Center is zowel huid- therapeutisch als cosmetisch centrum.


Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws en ontwikkelingen, meldt u dan hier aan voor onze digitale nieuwsbrief.

Contact opnemen of een afspraak maken.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen!