Alopecia areata

Alopecia areataAlopecia areata

Heeft u plotseling last van haaruitval waardoor er kale plekken ontstaan op uw hoofdhuid of andere delen van uw lichaam waar eerst wel haar zat? Dan heeft u waarschijnlijk last van alopecia areata.
Alopecia areata is een goedaardige ziekte van de haarwortels met als gevolg pleksgewijs (=areata) kaalheid (=alopecia) van de schedelhaar. Ook haren op andere lichaamsdelen kunnen uitvallen. Vaak zijn de kale plekken rond of ovaal en is de haargroei in de omringende gebieden volgens normaal patroon. Het uitvallen van de haren veroorzaakt doorgaans geen jeuk of pijn. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Lees dan verder en neem gerust contact op.

Meest gestelde vragen :

Alopecia areata is een ziekte van de haarwortels waarbij ineens haren uitvallen. Hierdoor ontstaan kale plekken in het haar. Het komt naar schatting voor bij 0,05 tot 0,1 procent van de bevolking. Alopecia areata kan op alle leeftijden voorkomen, ook bij kinderen. Meestal gebeurt het bij (jonge) volwassenen. De kale plekken blijven meestal beperkt tot de behaarde hoofdhuid. Maar ze kunnen ook ontstaan op andere delen van het lichaam waar haargroei plaatsvindt zoals de oksels, wenkbrauwen, baardstreek en schaamstreek. In ernstige gevallen kan het haar met grote plukken uitvallen.

De precieze oorzaak van alopecia areata is onbekend, maar men denkt dat het gaat om een auto-immuunaandoening. Hierbij is het afweermechanisme van het lichaam als het ware ontspoord, waardoor het lichaam een afweerreactie heeft op de eigen haarwortels. Hierdoor denkt de afweer waarschijnlijk dat de haren er niet horen en laat ze dan uitvallen. Hierbij ontstaat er een plaatselijke ontstekingsreactie rond deze haarwortels. Het is belangrijk om te weten dat ondanks de ontsteking, de haarwortels niet verloren gaan. Dat betekent dus dat zodra de ontstekingsreactie verdwijnt, de haargroei kan terugkeren. Dit kan soms jaren duren. Erfelijke factoren spelen mogelijk ook een rol in het ontstaan van alopecia areata. Of spanningen en teveel stress alopecia areata kunnen uitlokken of verergeren is niet bekend. Waarschijnlijk spelen deze factoren slechts een ondergeschikte rol.

Wanneer u kale plekken hebt op uw hoofdhuid of in uw wenkbrauwen, dan kan het wenselijk zijn dit te behandelen. Tijdens een vrijblijvend intakegesprek onderzoeken we de huid en stellen we samen een persoonlijk behandelplan op waarin rekening wordt gehouden met uw wensen. Een behandelplan bestaat uit behandelingen bij ons in de kliniek, gecombineerd met eventuele producten voor thuisgebruik.

Wij bieden de volgende behandelingen voor alopecia areata:
Hairboosters (Skininjector U225)
PMU (permanente make-up) voor de wenkbrauwen

Meest voorkomende problemen

Overzicht overige aandoeningen

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden!

Bekijk al onze behandelingen
Wij beantwoorden uw vragen graag en geheel vrijblijvend.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden! Medical Beauty Center is zowel huid- therapeutisch als cosmetisch centrum.


Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws en ontwikkelingen, meldt u dan hier aan voor onze digitale nieuwsbrief.

Contact opnemen of een afspraak maken.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen!