Vitiligo

VitiligoVitiligo

Heeft u witte vlekken op uw lichaam en kleuren de vlekken niet donkerder in de zomer tijdens het zonnen? Dan is de kans aanwezig dat u vitiligo heeft. Vitiligo is een veelvoorkomend huidziekte, namelijk 1 op de 100 mensen heeft vitiligo. Vaak wordt vitiligo als cosmetisch storend ervaren. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Lees dan verder en neem gerust contact op. 

Meest gestelde vragen :

Vitiligo is een huidaandoening met een chronisch karakter dat wordt gekenmerkt door scherp begrensde gedepigmenteerde vlekken. Aan de randen is er vaak hyperpigmentatie te zien (toename van pigment). Vitiligo komt het meest voor in het gezicht, op de handen en voeten, op drukplaatsen, zoals ellebogen en knieën en in lichaamsplooien, zoals de oksels. Daarnaast kunnen de vlekken ook jeuken en branden. Verder komt vitiligo voor op alle leeftijden, maar het is niet aangeboren. Vitiligo komt bij minstens 0,5% van de wereldbevolking voor en bij ongeveer 2% van de Nederlandse bevolking. Bij ongeveer de helft van alle mensen met Vitiligo ontstaat Vitiligo vóór het 20ste levensjaar. Vitiligo is niet besmettelijk.

 

De precieze oorzaak van vitiligo is onbekend, erfelijke aanleg kan soms belangrijk zijn. De meest aangehangen theorie is dat vitiligo een auto-immuunziekte is, waarbij veranderingen in het afweersysteem resulteren in vernietiging van de pigmentcellen. Sommige factoren kunnen vitiligo uitlokken, zoals: huidbeschadiging en zonnebrand. Andere factoren die soms in verband gebracht worden met het ontstaan van vitiligo zijn: zwangerschap, mentale stress en ziekte. Vitiligo geeft doorgaans geen klachten, maar door het ontbreken van beschermd pigment kan er wel snel en ernstige verbranding optreden door de zon. Het verloop van Vitiligo is wisselend, hierdoor is het niet te voorspellen. In sommige gevallen treed er spontane verbetering op, zonder dat het geheel geneest.

Vitiligo is helaas tot op heden niet te genezen. De behandelingen zijn erop gericht om de pigmentvlekken minder zichtbaar te maken, het verlies tegen te gaan of pigmentaanmaak te stimuleren. De behandeling van vitiligo duurt over het algemeen lang. Dat wil zeggen maanden tot jaren. Hoe sneller de vitiligo behandeld wordt, hoe beter de reactie zal zijn op de gegeven behandeling. Bij ons in de kliniek willen we u graag helpen om de vitiligo vlekken minder zichtbaar te maken. U kunt bij ons terecht voor een vrijblijvend intakegesprek.

Wij bieden de volgende behandeling aan voor vitiligo:
– 
Camouflagetherapie

Meest voorkomende problemen

Overzicht pigmentproblemen

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden!

Bekijk al onze behandelingen
Wij beantwoorden uw vragen graag en geheel vrijblijvend.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden! Medical Beauty Center is zowel huid- therapeutisch als cosmetisch centrum.


Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws en ontwikkelingen, meldt u dan hier aan voor onze digitale nieuwsbrief.

Contact opnemen of een afspraak maken.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen!