Laser - en lichttherapie

Medisch led licht therapie (Dermalux MD Triwave)

Laat u behandelen met het meest krachtige, medische LED fototherapeutische apparaat ter wereld!

De Dermalux Tri-Wave MD is een baanbrekend medisch apparaat met gepatenteerde led-technologie voor de meest geavanceerde fototherapeutische en fotodynamische behandelingen in de wereldwijde markt voor medische esthetiek. Medisch CE gecertificeerd (Certificaat nr. 660675).

Dermalux®-systemen gebruiken alleen klinisch bewezen golflengten die worden geleverd met de geoptimaliseerde intensiteit en dosis voor effectieve fotobiomodulatie van doelcellen en huidweefsel, met bewezen resultaten.

Led-fototherapie van Dermalux® is een veelzijdige behandeling die kan worden toegepast bij alle behandelprogramma’s voor huidproblemen, al dan niet leeftijd gerelateerd, voor corrigerende en preventieve doeleinden en voor onderhoud van de huid:

– om de huid te versterken en voor te bereiden op invasieve en ablatieve procedures;
in combinatie met een al bestaande huidbehandeling om de resultaten te verbeteren en te versnellen;
– als nabehandelingsprocedure om roodheid en irritatie te kalmeren;
– als een doorlopende behandeling voor de gezondheid en het onderhoud van de huid

Meest gestelde vragen :

Dermalux®-systemen gebruiken alleen klinisch bewezen golflengten die worden geleverd met de geoptimaliseerde intensiteit en dosis voor effectieve fotobiomodulatie van doelcellen en huidweefsel, met bewezen resultaten.
Dermalux®-systemen gebruiken alleen klinisch bewezen golflengten die worden geleverd met de geoptimaliseerde intensiteit en dosis voor effectieve fotobiomodulatie van doelcellen en huidweefsel, met bewezen resultaten.

Technologie

LED Fototherapie is gebaseerd op het principe dat levende cellen licht kunnen absorberen en daardoor positief of negatief beïnvloed kunnen worden, dergelijke behandelingen zijn al langer bekend voor bv. de herstellende en ontstekingsremmende eigenschappen ervan.
Terwijl we blootstelling aan licht vaak associëren met huidveroudering en –schade, heeft licht ook veel positieve invloeden op het lichaam. Het verschil tussen een positieve en negatieve invloed van licht ligt in de mate waarin we aan bepaalde delen van het lichtspectrum worden blootgesteld.

Voortdurende blootstelling aan UV-licht is zeer schadelijk, maar van gecontroleerde hoeveelheden (gefilterd) rood, blauw en onzichtbaar infrarood licht werd klinisch bewezen dat ze positieve effecten genereren.

De behandeling bestaat eruit om de huid te ‘bestralen’ met lage hoeveelheden van dit goedaardig licht waardoor de celfuncties weer energie krijgen en verschillende celprocessen gestimuleerd worden met positieve effecten op de huid tot gevolg. Huidcellen met energie werken beter en herstellen sneller wat leidt tot een jongere, gezondere en stralende huid. Deze effecten zijn een natuurlijke reactie van de huid gelijkaardig aan de reactie van planten op de zon.

Voor Fotodynamische Therapie (PDT) wordt het LED-licht ingezet om de huid te behandelen voor medische indicaties nadat deze fotosensitief werd gemaakt door middel van een product dat op de huid wordt aangebracht. Uniek aan Dermalux is dat PDT kan worden toegepast met de drie klinische golflengtes, nl rood (633nm), blauw (415nm) en NIR (830nm) of een combinatie ervan afhankelijk van de diepte van de laesie en de aard van de problematiek. We behandelen onder andere actinische (solar) keratosis, acné vulgaris, cystische acné, Bowens disease, oppervlakkig basaal of squamous celcarcinoom, psoriasis, scleroderma,…

Dermalux® Blauw 415 nm

Blauw licht bestrijdt onvolkomenheden door de bacteriën te vernietigen die de vlekken veroorzaken. Blauw licht draagt ook bij aan het voorkomen van puistjes.

Blootstelling van p.acnes-bacterie (Propionibacterium acnes) aan blauw licht bij 415 nm zorgt voor een fotodynamische reactie die resulteert in vernietiging van de bacterie. Blauw licht helpt ook om de talgproductie in evenwicht te brengen en de helderheid van de huid te verbeteren. De Dermalux® Tri-Wave-behandeling wordt toegepast in combinatie met rood en onzichtbaar infrarood licht en biedt verbeterde resultaten bij het bestrijden van onvolkomenheden. Het is ook een uitstekende keuze als nabehandelingsprocedure om uitbraken te minimaliseren en roodheid te verminderen.

– Bestrijdt onvolkomenheden zonder dat irritatie ontstaat

– Helpt gevoelige huidgebieden te herkennen

– Brengt olieproductie in evenwicht

– Verbetert de helderheid van de huid

 

Dermalux® Rood 633 nm

Verjongend rood licht versnelt cel vernieuwing en -herstel en stimuleert de collageen- en elastinesynthese, voor een gladdere, stevigere huid.

Het is klinisch bewezen dat blootstelling aan rood licht op 633 nm de natuurlijke vorm van cellulaire energie (ATP) van het lichaam verhoogt, wat vervolgens cellen weer een kickstart geeft om sneller te regenereren. Rood licht wordt krachtig geabsorbeerd door fibroblasten, waardoor de collageen- en elastinesynthese wordt verhoogd en de natuurlijke hydratatieniveaus een boost krijgen. Het verbetert ook de bloedstroom, waardoor de weefsels meer zuurstof krijgen en het lymfesysteem wordt aangezet om gifstoffen te verwijderen. Rood licht biedt onmiddellijk zichtbare resultaten: de huid voelt gehydrateerd en vol aan en straalt weer.

– Verhoogt de collageen- en elastinesynthese

– Vermindert fijne lijntjes

– Verbetert de teint en textuur

– Verhoogt de natuurlijke hydratatie

– Stimuleert de bloedsomloop en het lymfestelsel

– Revitaliseert en herstelt de uitstraling van de huid

 

Dermalux® onzichtbaar infrarood 830 nm

Herstellend onzichtbaar infrarood licht is de golflengte die het diepst wordt geabsorbeerd en werkt synergetisch met rood licht voor optimale verjongingsresultaten.

Blootstelling aan onzichtbaar infrarood licht bij 830 nm activeert ontstekingsremmende processen van de huid, zodat het herstel versnelt en irritatie en roodheid vermindert. Onzichtbaar infrarood licht zorgt voor de opbouw van kracht en integriteit voor de gevoelige, door het milieu beschadigde huid. Het is ook klinisch effectief bij de behandeling van ouderdomsvlekken en hyperpigmentatie.

– Geavanceerde huidverjonging

– Verlicht roodheid en irritatie

– Vermindert pigmentatie

– Bevordert een gezonde huid

– Ideaal voor de zeer gevoelige huid

 

Dermalux® Tri-Wave-therapie

Uniek voor Dermalux® is dat het systeem in staat is deze nuttige golflengten zowel als individuele behandelingen als gelijktijdig af te leveren, om in één sessie meerdere indicaties aan te pakken en geavanceerde resultaten te behalen. Dit principe maakt tevens een aanpak op maat mogelijk en zorgt ervoor dat het bereik van beschikbare behandelopties wordt uitgebreid en in een kortere behandeltijd superieure resultaten kunnen worden behaald.

– Gericht op meerdere indicaties in één sessie

– Verhoogt de effectiviteit en versnelt de resultaten

– Breidt het bereik van behandelopties uit

– Maakt een behandelingsbenadering op maat mogelijk

Een Dermalux behandeling duurt ongeveer 20 minuten. Samen met uw huidtherapeute wordt bepaald hoeveel behandelingen nodig zijn.

De Dermalux LED Lichttherapie behandeling is volledig non-invasief en volledig pijnloos. Omdat uw huid door het licht wordt verjongd, ervaren veel patiënten een gevoel van ontspanning en welzijn. De blootstelling aan LED-lichtgolven kan uw serotonineniveau verhogen om stress, spanning en hoofdpijn te helpen herbeleven. U kunt een gevoel van warmte opmerken dat vaak wordt veroorzaakt door de stimulatie van de bloedcirculatie.

Als voorbereiding op uw LED-fototherapiebehandeling moeten alle make-up- en huidverzorgingsproducten, inclusief zonnebrandcrème, worden verwijderd om de opname van het LED licht in de huid mogelijk te maken. Kom indien mogelijk ‘fris’ naar uw afspraak.

Voor een optimaal resultaat helpt exfoliëren voorafgaand aan de behandeling om dode huidcellen te verwijderen die het licht kunnen weerkaatsen.

Dermalux LED Fototherapie wordt aanbevolen voor:

 • Huidverjonging
 • Milieu beschadigde huid
 • Acne en probleemhuid
 • (Hyper)pigmentatie
 • Rosacea en roodheid
 • Eczeem, psoriasis en dermatitis
 • Wondgenezing en littekens

Contra-indicatie:

 • Lokale of orale medicatie die lichtgevoeligheid veroorzaken
 • Sint-janskruid

Relatieve contra-indicaties:

 • Epilepsie of attaques
 • Cutane porfyrie
 • Lupus erythematosus
 • Fotosensitief eczeem
 • Hypomelanose (albinisme)
 • Huidkanker
 • Ander type kanker
 • Oogziekte of netvliesafwijking
 • Hartaandoening
 • Diabetes
 • Zwangerschap
 • Door licht veroorzaakte migraine

 

Dermalux MD heeft direct effect op een vermoeide en doffe huid. Na slechts één behandeling is de huid ongelooflijk gehydrateerd, vol en stralend. Roodheid en irritatie worden gekalmeerd. Een kuur met meerdere behandelingen biedt een dramatische en blijvende verbetering van het uiterlijk en de gezondheid van de huid. Dermalux kan ook worden gebruikt in combinatie met andere huidbehandelingen om de resultaten van andere behandelingen te verbeteren en de genezingstijd te verbeteren.

LED fototherapie maakt geen gebruik van warmte of chemische stoffen en het licht bevat geen schadelijke UV-stralen en kan dus de huidcellen niet beschadigen. Dermalux™ is één van de veiligste manieren om alle huidtypes en -condities te behandelen zonder risico op irritatie, ongewenste neveneffecten of hersteltijd.

Er is geen specifieke nazorg nodig voor deze behandeling.

Wel zal de behandelaar ook een product advies geven zodat je thuis verder werkt aan een optimaal resultaat van jouw behandeling. Volg hierbij zorgvuldig de richtlijnen op van de behandelaar m.b.t. het gebruik van deze thuisproducten.

De kosten van de behandeling hangt af van welke behandeling voor jou geschikt is. Tijdens het intakegesprek zal de huidtherapeut een persoonlijk behandelplan opstellen en zij kan jou dan ook alles over de kosten vertellen.

Medical Beauty Center heeft met alle zorgverzekeraars in Nederland een contract. Grote kans dus dat jouw behandeling wordt vergoed door jouw zorgverzekeraar!

De meeste behandelingen worden geheel of gedeeltelijk vergoed uit de aanvullende verzekering en niet vanuit de basisverzekering. Voordeel hiervan is dat deze behandelingen niet onder het eigen risico vallen.

Acne behandelingen, definitief ontharen in het gelaat en camouflage worden vergoed door de meeste zorgverzekeraars, mits je aanvullend verzekerd bent. Wanneer je het transgender traject doorloopt worden ontharingsbehandeling meestal vanuit de basisverzekering vergoed.

Bij Medical Beauty Center heb je in de meeste gevallen geen verwijsbrief nodig van je huisarts, dermatoloog of medisch specialist. Onze specialisten zijn direct toegankelijk. Ook zonder verwijsbrief kun je dus bij ons terecht.

Raadpleeg jouw polis of jouw verzekeraar als je wenst te weten of je verzekerd bent en onder welke voorwaarden.

Na de behandeling reken je deze zelf af. Je kunt bij ons pinnen of contant betalen. Hierna ontvang je direct per mail een factuur van ons die je kunt indienen bij je zorgverzekeraar. Indien je recht hebt op een vergoeding, betaalt je zorgverzekeraar dit aan jou uit.

Dermalux Led lichttherapie voor - en na resultaten acne

Acne voor – en na.

Acne voor – en na.
Behandeling alleen met Dermalux: gecombineerd rood , blauwe & NIR
Totaal 10 behandelingen: 2 sessies per week gedurende 3 weken en 1 sessie per week gedurende 4 weken

Dermalux Led lichttherapie voor - en na resultaten huidverjonging

Huidverjonging voor - en na casus 1

Huidverjonging voor - en na casus 1
Behandeling alleen met Dermalux: gecombineerd rood & NIR
Totaal 12 behandelingen: 2 sessies per week gedurende 4 weken en 1 sessie per week gedurende vier weken

Huidverjonging voor - en na casus 2

Huidverjonging voor - en na casus 2
Behandeling alleen met Dermalux: gecombineerd rood & NIR
Totaal 12 behandelingen: 2 sessies per week gedurende 4 weken en 1 sessie per week gedurende vier weken

Dermalux Led lichttherapie voor - en na resultaten pigmentatie

pigmentatie-voor-en-na casus 1

pigmentatie voor en na casus 1

pigmentatie voor en na casus 2

pigmentatie voor en na casus 2

Dermalux Led lichttherapie voor - en na resultaten roodheid

voor - en na resultaten roodheid casus 1

voor - en na resultaten roodheid casus 1

voor - en na resultaten roodheid casus 2

voor - en na resultaten roodheid casus 2

Dermalux Led lichttherapie voor - en na resultaten brandwonden

Brandwonden voor – en na

Brandwonden voor – en na

Dermalux Led lichttherapie voor - en na resultaten dermatitis en psoriasis

Psoriasis-voor-en-na

Psoriasis-voor-en-na

Dermatitis-voor-en-na-2-maanden

Dermatitis-voor-en-na-2-maanden

Laser - en lichttherapie

Overzicht van onze laser - en lichttherapie behandelingen

 

Bekijk al onze behandelingen
Wij beantwoorden uw vragen graag en geheel vrijblijvend.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden! Medical Beauty Center is zowel huid- therapeutisch als cosmetisch centrum.


Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws en ontwikkelingen, meldt u dan hier aan voor onze digitale nieuwsbrief.

Contact opnemen of een afspraak maken.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen!