Vette huid

Vette huidVette huid

Last van grove poriën, glimmend gezicht, mee eters en/of puistjes? Een vette huid huid komt veel voor, voornamelijk in het gezicht en op de hoofdhuid. Een vette huid kan op elke leeftijd voorkomen en kan cosmetisch storend zijn, zeker als er ook puistjes of mee-eters ontstaan. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Lees dan verder en neem gerust contact op.

Meest gestelde vragen :

Een vette huid, ook wel seborrhea genoemd, is het resultaat van een overproductie van talg uit de talgklieren. Deze talgklieren bevinden zich onder het huidoppervlak. Hierdoor ontstaan glimmende plekken, voornamelijk op de T-zones van het gezicht. Dit zijn de neus, kin en het voorhoofd. Talg is een vettige stof die de huid waterafstotend maakt, het beschermd de huid tegen infecties door schimmels en bacteriën en het houdt de huid soepel. Een te veel aan talg kan acne veroorzaken en te weinig talg kan een droge huid veroorzaken.

Een vette huid ontstaat door androgenen hormonen, dit zijn de mannelijke hormonen. Deze hormonen komen zowel voor bij mannen als vrouwen. Ze kunnen zorgen voor een hogere talgproductie. Als er een te hoge talgproductie ontstaat, zullen de poriën groter worden, omdat ze het talg niet goed kunnen afvoeren. Een schommeling van androgenen hormonen kan er voor zorgen dat de huid vetter aanvoelt. Dit kan bijvoorbeeld ontstaan tijdens een zwangerschap, in de puberteit en bij verandering van anticonceptie. Het kan ook voorkomen dat je de verkeerde huidverzorgingsproducten gebruikt voor jouw huidtype.

Heeft u last van een vette huid en wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Dan kunt u bij ons terecht voor een vrijblijvend intakegesprek. Tijdens een vrijblijvend intakegesprek onderzoeken we de huid en stellen we samen een persoonlijk behandelplan op waarin rekening wordt gehouden met uw wensen. Een behandelplan bestaat uit behandelingen bij ons in de kliniek, gecombineerd met producten voor thuisgebruik.

Wij bieden de volgende behandelingen aan voor een vette huid:
– 
Peelings
Medisch led licht therapie
Microneedling
Verzorgende gelaatsbehandelingen
Productadvies

Meest voorkomende problemen

Overzicht huidcondities/huidtypes

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden!

Bekijk al onze behandelingen
Wij beantwoorden uw vragen graag en geheel vrijblijvend.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden! Medical Beauty Center is zowel huid- therapeutisch als cosmetisch centrum.


Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws en ontwikkelingen, meldt u dan hier aan voor onze digitale nieuwsbrief.

Contact opnemen of een afspraak maken.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen!