Huidverslapping ogen

Huidverslapping ogenHuidverslapping ogen

Heeft u last van hangende oogleden, opvallende wallen een vermoeide blik? De huid van de oogleden is erg dun en daardoor gevoelig voor uitrekking. Huidverslapping van de oogleden wordt meestal veroorzaakt door veroudering van de huid. Vanaf ons 25e levensjaar neemt het bindweefsel en elastine in de huid af. Het gevolg hiervan is dat je huid gaat verslappen. Ook de oogleden zijn gevoelig voor de effecten van zwaartekracht en vochtophoping. Heeft u last van een verslapte huid rondom uw ogen en wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Lees dan verder en neem gerust contact op.

Meest gestelde vragen :

Na verloop van tijd hebben de effecten van de zwaartekracht en de natuurlijke verslapping van de huid als gevolg van veroudering van de huid de neiging om bepaalde delen van het gezicht, zoals de oogleden, te laten verzakken. Huidverslapping hoort bij het verouderingsproces van het lichaam. Het oog heeft een boven- en een onderooglid. Beide oogleden kunnen gaan hangen door een slapper wordende huid. Dit teveel aan huid noemen we dermatochalasis.

 

 

Huidverslapping ontstaat door uitrekking van dieper gelegen bindweefsel bandjes. Deze bandjes, ook wel “ligamenten” genoemd, houden normaliter huidstructuren zoals vetcompartimenten bij elkaar. Deze bandjes verslappen door vermindering van vetweefsel, collageen en elastine en ook door inkrimping van onderliggende botstructuren. Hoe snel het proces van huidverslapping verloopt is afhankelijk van verschillende factoren. Door huidverslapping worden wallen onder de ogen ook zichtbaarder. Bij dermatochalasis is de huid van het ooglid verslapt. Vaak is ook het weefsel eronder slapper geworden. De oorzaak van huidverslapping van de oogleden kan zijn:

  • Erfelijkheid
  • Ouderdom
  • Een ontsteking

Heeft u last van huidverslapping rondom uw ogen en wilt u dit laten behandelen? Dan kunt u bij ons terecht voor een vrijblijvend intakegesprek. Tijdens een vrijblijvend intakegesprek onderzoeken we de huid en stellen we samen een persoonlijk behandelplan op waarin rekening wordt gehouden met uw wensen. Een behandelplan bestaat uit behandelingen bij ons in de kliniek, gecombineerd met producten voor thuisgebruik.

Wij bieden de volgende behandelingen aan voor huidverslapping van de ogen:
Plasmamedical behandeling
Microneedling
Skinboosters (Skininjector U225)
Filler injectables (teosval, Juvederm)
– Mesoestetic Eyecon oogbehandeling

Dit soort behandelingen zijn vooral doeltreffend op oogleden met lichte huidverslapping. Voor zeer hangende oogleden met overtollige huid die bij sommige mensen zelfs het zicht kunnen belemmeren, kan alleen een chirurgische ingreep, die ooglidcorrectie wordt genoemd, dit verhelpen.

Meest voorkomende problemen

Overzicht huidveroudering

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden!

Bekijk al onze behandelingen
Wij beantwoorden uw vragen graag en geheel vrijblijvend.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden! Medical Beauty Center is zowel huid- therapeutisch als cosmetisch centrum.


Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws en ontwikkelingen, meldt u dan hier aan voor onze digitale nieuwsbrief.

Contact opnemen of een afspraak maken.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen!