Acne excoriée (des jeunes filles)

Acne excoriée (des jeunes filles)Acne,Pus,,Macro,Shot,Of,Acne,Prone,Skin.,Acne,Skin

Krabt u wel eens aan uw huid als er een pukkel of bultje zit? Dan bent u niet de enige, veel mensen doen dit namelijk wel eens. Wanneer het daarentegen vaak, onbewust en dwangmatig gebeurd, kan het problemen gaan veroorzaken. Acné excoriée des jeunes filles, ook wel krabacné genoemd, is een milde vorm van acné waarbij een viceuze cirkel van krabben ontstaat waarbij het lastig kan zijn om te stoppen met krabben. Wanneer deze cirkel niet doorbroken wordt, is de kans groot dat er op lange termijn ontsierende littekens en vlekken ontstaan. Herkent u het krabben en wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Lees dan verder en neem gerust contact op.

Meest gestelde vragen :

Acne excoriée des jeunes filles betekent letterlijk ‘opengekrabde acne bij jonge meisjes’. Ook wel ‘krabacne’ genoemd. Het komt dus meestal voor bij jonge meisjes en vrouwen, maar het wordt (in mindere mate), ook wel eens gezien bij jonge jongens en mannen. Bij krabacne staan korstjes, littekens, vlekjes en huidverkleuringen (hypo- en/of hyperpigmentatie) op de voorgrond en niet de mee-eters en/of puistjes. Deze huidoneffenheden worden vaak bedekt met make-up. Er zijn twee vormen van krabacne:

  1. Milde vorm: er is een lichte mate van acne aanwezig. Hierbij wordt dwangmatig gekrabd en gepulkt aan bestaande mee-eters en puistjes. Met de juiste hulp en begeleiding kan dit afgeleerd worden.
  2. Ernstige vorm: hierbij wordt dwangmatig gekrabd en gepulkt aan een gezonde en intacte huid zonder dat er mee-eters of puistjes aanwezig zijn. Deze vorm wordt ook wel beschouwd als een psychische aandoening waarbij tussenkomst van een psycholoog noodzakelijk kan zijn.

Er kan bij krabacne ook complicaties optreden zoals diepe littekens en bacteriële infecties doordat bacteriën een wondje binnen zijn gedrongen. Het is dus belangrijk om op tijd hulp in te schakelen om vervelende complicaties te voorkomen.

Krabacne kan veroorzaakt en verergert worden als u zich verveelt, gestrest of gespannen bent. Krabben of pulken aan de huid gebeurt vaak zonder erbij na te denken. Het geeft vaak een bepaald voldaan of opgelucht gevoel als er opgehoopt talg of pus uit de huid komt en daardoor de huid weer aangenamer aanvoelt, ook al weten de meeste mensen dat hun huid er niet beter uit zal gaan zien naderhand. Er ontstaan juist korstjes, schilfers en andere oneffenheden die de neiging tot krabben en pulken nog groter maken. Veel mensen schamen zich en durven niet toe te geven dat ze hun eigen huid beschadigen.

Onze huidtherapeuten zijn bekend met deze lastige gewoonte en nemen acné excoriée des jeunes filles zeer serieus. Tijdens een vrijblijvend intakegesprek onderzoeken we de huid en stellen we samen een persoonlijk behandelplan op waarin rekening wordt gehouden met uw wensen. Een behandelplan bestaat uit behandelingen bij ons in de kliniek, gecombineerd met producten voor thuisgebruik. Van de huid afblijven is gemakkelijker gezegd dan gedaan en daarom begeleiden wij jou hierbij. Met als doel: het onder controle krijgen van acné excoriée des jeunes filles en het aanpakken van de eventuele ontstane vlekjes en littekens. Indien verbetering uitblijft en het krabben of pulken niet stopt kan tussenkomst van een psycholoog wenselijk zijn.

Wij bieden de volgende behandelingen aan voor acné des excoriée des jeunes filles:
Peelings
Diepereiniging
VPL laser
Medisch led licht therapie
Microneedling
Camouflagetherapie

Meest voorkomende problemen

Overzicht acné (gelijkende) huidproblemen

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden!

Bekijk al onze behandelingen
Wij beantwoorden uw vragen graag en geheel vrijblijvend.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden! Medical Beauty Center is zowel huid- therapeutisch als cosmetisch centrum.


Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws en ontwikkelingen, meldt u dan hier aan voor onze digitale nieuwsbrief.

Contact opnemen of een afspraak maken.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen!