Xanthelasma

Heeft u last van kleine bultjes rondom uw ogen? Heeft u ze al geprobeerd te camoufleren, maar u blijft zich eraan storen? Xanthelasma (palpebrare) zijn goedaardige plaatselijke platte vetophopingen rondom de oogleden. Ze worden vaak gezien bij oudere mensen of bij mensen van middelbare leeftijd. Xanthelasma geeft doorgaans geen klachten, maar kan wel cosmetisch storend zijn. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Lees dan verder en neem gerust contact op.

Meest gestelde vragen :

Xanthelasma, ofwel vetophoping, is een zachte, geelwitte, vlakke verhevenheid rondom de ogen. Meestal begint het als een bultje in de binnenooghoek.Het geeft weinig tot geen klachten. De aandoening begint vaak als een klein individueel plekje dat steeds groter wordt. Ook kan het zich uitbreiden tot meerdere plekken die soms zelfs kunnen samenvloeien tot één grote xanthelasma plek. Het zijn onschuldige huidtumoren, maar men vindt het meestal toch een ontsierende huidaandoening.

Xanthelasma ontstaan door een stoornis in de (plaatselijke) vetstofwisseling waarvan de oorzaak niet altijd bekend is. Soms is xanthelasma erfelijk bepaald, bij onderlinge vetstofwisselingsstoornissen. Het is sowieso verstandig een keer de vetgehaltes in het bloed te laten controleren omdat een te hoog cholesterolgehalte of diabetes een mogelijke oorzaak kunnen zijn. Door een (plaatselijke) vetstofwisselingsstoornis ontstaat er een teveel aan triglyceriden, vetbolletjes en cholesterol in het bloed waarbij deze zich in de cellen van het bindweefsel gaan ophopen. De aandoening kan erfelijk zijn. Xanthelasma worden ook beschouwd als een vorm van huidveroudering.

Stoort u zich aan de zachte, geelwitte, vlakke bultjes rondom de ogen en wilt u deze laten behandelen? Dan kunt u bij ons terecht voor een vrijblijvend intakegesprek. Tijdens een vrijblijvend intakegesprek onderzoeken we de huid en stellen we samen een persoonlijk behandelplan op waarin rekening wordt gehouden met uw wensen.

Wij bieden de volgende behandeling aan voor xanthelasma:
– 
Plasmamedical behandeling
Cryotherapie

 

Meest voorkomende problemen

Overzicht huidoneffenheden

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden!

Bekijk al onze behandelingen
Wij beantwoorden uw vragen graag en geheel vrijblijvend.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden! Medical Beauty Center is zowel huid- therapeutisch als cosmetisch centrum.


Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws en ontwikkelingen, meldt u dan hier aan voor onze digitale nieuwsbrief.

Contact opnemen of een afspraak maken.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen!