Acne littekens

Acne littekensClose,Up,Of,Problematic,Skin,With,Deep,Acne,Scars,On

Acne is een verzamelnaam voor huidaandoeningen waarbij puistjes en mee-eters voorkomen. Bijna iedereen krijgt in de puberteit te maken met acne. Daardoor is het één van de bekendste huidaandoeningen, maar ook één van de meest vervelende huidaandoeningen. Zeker omdat na de actieve periode van acne er acnelittekens over kunnen blijven. De acnelittekens die ontstaan kunnen op verschillende plekken voorkomen, maar vooral in gezicht kunnen ze als flink cosmetisch storend worden ervaren en zorgen ze vaak voor schaamte en in ernstige gevallen zelfs tot depressieve gevoelens. Studies waarbij mensen met ernstige acne werden bestudeerd laten zelfs zien dat 40-95% van de mensen acne littekens krijgt, maar slechts 1 op de 3 hiervan behandeling voor zoekt. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Lees dan verder en neem gerust contact op.

Meest gestelde vragen :

Littekens ontstaan wanneer de huid zich herstelt na een huidbeschadiging. Bij acnelittekens worden deze beschadigingen veroorzaakt door acne. Acnelittekens zijn vaak witte, roze tot roodpaarse, ingezonken littekentjes. Ze komen voor op plekken van de huid waar acne aanwezig is of in het verleden aanwezig was. Kenmerkend is dat bij vrijwel alle vormen van acne atrofische littekens ontstaan. Dit zijn littekens die door de afbraak van bindweefsel (ten gevolge van de ontstekingen) in de huid verzonken zijn tot onder het oppervlak van de omringende huid. Alleen bij de meest ernstige vorm van acne (acne conglobata) komen daarnaast nog regelmatig hypertrofische en keloïd littekens voor. Drie bekende soorten acnelittekens zijn:

  • Boxcar littekens: ronde tot ovale littekens met een heel duidelijk opstaande rand die zowel oppervlakkig als diep kunnen zijn.
  • Rolling littekens: vaak wat grotere, golvende, littekens die zowel oppervlakkig als diep kunnen zijn.
  • Ice pick littekens: diepe littekens of putjes die bovenaan breder zijn en onderaan eindigen in een puntje waardoor het lijkt alsof er met een priem (ice pick) in de huid gestoken is.

Na beschadiging van de huid wordt het wondgenezingsproces in gang gezet. De huid maakt bindweefsel aan om de beschadiging op te vullen en zo de huid te sluiten. Tijdens het doormaken van acne wordt de huid langdurig en herhaaldelijk beschadigd door de aanwezigheid van mee-eters, puistjes, pukkels en onderhuidse ontstekingen. Naast dat het terugkerende karakter van acne een negatieve invloed heeft op het wondgenezingsproces, kunnen ook leeftijd, erfelijke factoren, huidskleur, krabben, infectie of een slechte doorbloeding de situatie verergeren.

Bij Medical Beauty Center willen wij graag helpen om uw acnelittekens te verminderen. Houdt u er wel rekening mee dat littekens helaas nooit volledig zullen verdwijnen. De behandeling is gericht op het minder zichtbaar maken van de littekens en, wanneer van toepassing, andere klachten te verminderen. De behandeling van acnelittekens is niet voor iedereen hetzelfde en hangt af van verschillende factoren. Tijdens een vrijblijvend intakegesprek onderzoeken we de huid en stellen we samen een persoonlijk behandelplan op waarin rekening wordt gehouden met uw wensen. Een behandelplan bestaat uit behandelingen bij ons in de kliniek, gecombineerd met producten voor thuisgebruik om uw acnelittekens te verminderen.

Wij bieden de volgende behandelingen aan voor acnelittekens:
– Peelings
– Microneedling
– VPL laserbehandeling
– Huidverbeterende producten
– Camouflagetherapie

Meest voorkomende problemen

Overzicht acné (gelijkende) huidproblemen

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden!

Bekijk al onze behandelingen
Wij beantwoorden uw vragen graag en geheel vrijblijvend.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden! Medical Beauty Center is zowel huid- therapeutisch als cosmetisch centrum.


Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws en ontwikkelingen, meldt u dan hier aan voor onze digitale nieuwsbrief.

Contact opnemen of een afspraak maken.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen!