Couperose

couperosecouperose

Heeft u last van kleine zichtbare rode vaatjes op uw wangen en/of rond uw neus? Couperose is een onschuldige huidaandoening die veelvuldig voorkomt en vaker bij vrouwen dan bij mannen. Meestal treden de eerste verwijde vaatjes op vanaf de leeftijd van 30 jaar. Een andere medische term voor couperose is “teleangiëctasiëen”. Stoort u zich aan deze verwijde bloedvaatjes? Misschien omdat ze klachten geven als branderigheid en jeuk, of omdat u ze cosmetisch ontsierend vindt? Gelukkig kan couperose in de meeste gevallen succesvol behandeld worden bij de huidtherapeut. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Lees dan verder en neem gerust contact op.

 

Meest gestelde vragen :

Couperose is een toename van kleine, rode (soms blauwe) bloedvaatjes op de wangen, neus kin, hals of decolleté. Deze bloedvaatjes zijn niet functioneel omdat ze geen rol meer spelen bij de aanvoer van zuurstof of afvoer van afvalstoffen in de huid. De bloedvaatjes kunnen klachten geven zoals branderigheid, tintelingen of jeuk. Helaas gaat couperose niet vanzelf over. Het kan in de loop van de tijd stabiel blijven of juist verergeren. Couperose is gemakkelijk te herkennen aan dunne, rode, paarse en blauwe uitgezette vaatjes. Hierbij kan ook diffuse roodheid ontstaan. Door met de vingertop op de vaatjes te drukken verdwijnt de roodheid even. Bij het loslaten trekt de roodheid snel volledig terug.

Couperose ontstaat doordat de vaatwanden van de oppervlakkige vaatjes in de huid verzwakt zijn geworden door de afname van collageenproductie. Hierdoor gaan de bloedvaatjes verwijden. Dit gebeurt geleidelijk, meestal door veroudering van de huid. . Het bloed in deze vaatjes staat stil en heeft geen functie meer. Daarom kunnen deze vaatjes veilig verwijderd worden.

Er zijn een aantal factoren of uitlokkende prikkels die couperose kunnen veroorzaken/verergeren:

  • Erfelijkheid. de sterkte van de vaatwanden is erfelijk bepaald en komt daardoor vaker voor binnen families
  • Overmatige zonblootstelling
  • Huidtype. Mensen met lichtere huidtypen lijken meer kans te hebben op het krijgen van couperose.
  • Chronisch gebruik van corticosteroïd bevattende crèmes of zalven op het gezicht
  • Temperatuurschommelingen
  • Alcoholgebruik
  • Trauma
  • Zwangerschap
  • Roken

Couperose kan ook een symptoom van onderliggende huidproblemen zijn, zoals rosacea.

 

 

Stoort u zich aan de kleine, rode (soms blauwe) bloedvaatjes op uw wangen, neus kin, hals of decolleté en wilt u deze laten behandelen? Dan kunt u bij ons terecht voor een vrijblijvend intakegesprek. Tijdens een vrijblijvend intakegesprek onderzoeken we de huid en stellen we samen een persoonlijk behandelplan op waarin rekening wordt gehouden met uw wensen.

Wij bieden de volgende behandelingen aan voor couperose:
VPL vaatlaser
Medisch led licht therapie
Camouflagetherapie

Meest voorkomende problemen

Overzicht roodheden

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden!

Bekijk al onze behandelingen
Wij beantwoorden uw vragen graag en geheel vrijblijvend.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden! Medical Beauty Center is zowel huid- therapeutisch als cosmetisch centrum.


Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws en ontwikkelingen, meldt u dan hier aan voor onze digitale nieuwsbrief.

Contact opnemen of een afspraak maken.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen!